RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Від 6 до 8 тепла: синоптики здивували прогнозом погоди на вихідні

Прогноз погоди на 28 червня - 2 липня

Прогноз погоди на 28 червня - 2 липня Фото: pixabay.com

Після 30-градусної спеки, яка трималася в країні практично з початку літа, синоптики обіцяють українцям кілька днів перепочинку і різке зниження температури повітря до цілком комфортних показників. Якою буде погода в найближчі вихідні, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у п'ятницю, 28 червня, північ, центр і схід країни накриють грозові дощі. На решті території країни буде спостерігатися суха, але хмарна погода.

Найтепліше в цей день буде на сході та півдні України. Вдень стовпчики термометрів у цих регіонах покажуть від 26 до 28 градусів з позначкою "плюс", а вночі повітря охолоне до 17-20 градусів тепла.

На півночі, заході і в центрі України буде трохи прохолодніше. Вдень варто очікувати від 20 до 23 градусів вище нуля, а вночі від 13 до 15 градусів з позначкою "плюс".

Дивіться: Машини в Києві "плавають" після зливи: з'явилися відео потопу

У суботу, 29 червня, дощі продовжать заливати схід, північ і центр України. На решті території - без опадів.

Опуститься і температура повітря. У східних і північних регіонах країни вдень синоптики прогнозують від 17 до 20 градусів тепла, а вночі від 8 до 10 градусів з позначкою "плюс" (в Луганській області вночі буде +6-8). На заході, півдні і в центрі України вдень стовпчики термометрів покажуть комфортні 19-22 тепла, а в нічний час доби повітря охолоне до 10-12 градусів з позначкою "плюс".

Прогноз погоди на 28 червня Прогноз погоды на 28 июня
1 / 1
Прогноз погоди на 29 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 30 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 1 липня
1 / 1
Прогноз погоди на 2 липня
1 / 1

А ось у неділю, 30 червня, температура повітря знову почне поступово зростати.

Найтепліше буде на заході країни. Тут температура повітря в денний час доби розігріється до 26-28 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть близько 10 градусів з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше буде на півдні: від 25 до 27 тепла вдень і +12-14 вночі. У центрі, на півночі і сході України варто очікувати від 21 до 24 тепла вдень і близько 10 градусів вище нуля вночі. Правда, в Луганській області вночі збережуться не зовсім літні температури: від +6 до +8.

Опадів на території України в останній день першого місяця літа синоптики не прогнозують.

Дивіться: Київ накрила сильна злива з грозою і ураганом: фото і відео

Починаючи з понеділка, 1 липня, спека знову повернеться в Україну. Від 30 до 32 тепла вдень і + 14-16 вночі буде на Західній Україні, +28-30 вдень і +14-17 вночі на півдні, півночі і в центрі. І тільки на сході в перший день липня ще збережуться відносно комфортні 23-25 градусів тепла вдень і 11-13 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця. 1 липня синоптики прогнозують суху погоду.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні