RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Аномальна спека: якою буде погода до кінця літа

Народний синоптик розповів про погоду на липень і серпень

Народний синоптик розповів про погоду на липень і серпень Фото: pixabay.com

Перший місяць календарного літа вже позаду. За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, червень видався найтеплішим в Києві за останні 139 років спостережень - середньомісячна температура в Києві склала 26 градусів тепла, що на 5,4 градуса вище кліматичної норми. Втім попереду ще два місяці літа, які традиційно є найтеплішими в році. Якої погоди чекати чекати українцям у липні і серпні, дізнавався "Апостроф".

Як повідомляють в Укргідрометцентрі, температурна норма для липня в Україні - це середньомісячні показники на рівні 17-22 градусів вище нуля (на півдні +24) і 11-16 градусів з позначкою "плюс" у гірських районах країни. Однак за прогнозами синоптиків, липень 2019 обіцяє бути нетиповим. Середньомісячні показники температур наближатимуться до позначки 20-24,5 градусів тепла (в гірських районах +16-17), що на 1,1-2,5 градуса вище середніх багаторічних значень.

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань розповів "Апострофу", що нетипова спека протримається в Україні до 10 серпня в північних регіонах країни, а на півдні до 15 серпня.

"Денна температура повітря весь цей час буде триматися на рівні 30-35 градусів тепла, і тільки з 18 по 23 липня очікується короткочасне похолодання. У ці дні температура буде близько 27-28 градусів тепла. Але так буде всього 3-4 дні, і після 23 липня знову буде ріст температури до 32-35 градусів тепла. Правда, рекордна спека до +35 зазвичай тримається не більше 3-4 днів", - зазначив народний синоптик.

Читайте: Як захистити довге волосся від сонця: прості поради на літо

Крім того, за словами Леоніда Горбаня, липень 2019 року буде щедрим на дощі.

"Короткочасні дощі пройдуть 3-4 липня. Це будуть опади з півдня. Такі ж короткочасні дощі повернуться в Україну 12 і 14 липня, а ось з 18 по 23 липня варто чекати більш рясних дощів з пониженням температури, - запевняє синоптик. - Місцями рівень опадів може дійти до 15-25 міліметрів. 25, 30 і 31 липня також прораховуються опади, але короткочасного характеру, адже температура повітря буде висока: 30-35 градусів тепла, а при таких високих температурах облогових дощів не може бути, але можливі грози ".

Дивіться: Київ накрила раптова буря: опубліковано яскраве відео

Перша половина серпня, за розрахунками Леоніда Горбаня, також буде спекотною: денні температури повітря прогнозуються в межах 30-35 градусів з позначкою "плюс". Після 10 серпня стовпчики термометрів показуватимуть більш комфортні температури.

"Бувають роки, коли серпень стає більш спекотним, ніж липень, але в цьому році буде навпаки. Після 10 серпня температура різко впаде, і денні показники будуть триматися на рівні 24-26 градусів тепла до кінця місяця", - запевнив Горбань.

Дощів в серпні буде не так багато, як у липні.

"Опади очікуються 2-3, а також 8 серпня. Але це знову короткочасні дощі з півдня", - резюмував Леонід Горбань.

Читайте також

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році