RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Тропічні ночі і +34: синоптики здивували погодою на найближчі дні

У вихідних прийде нова хвиля потепління

У вихідних прийде нова хвиля потепління Фото: pixabay.com

В Україну повертається спека і показники температури повітря вище 30 градусів тепла. Принаймні, такий прогноз дають синоптики на найближчі дні. Де цими вихідними буде найтепліше, а в яких регіонах пройдуть дощі, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 10 серпня, на всій території країни, крім східних регіонів очікується хмарна, але суха погода. А в Харківській, Луганській і Донецькій областях пройдуть дощі з грозами.

Найтепліше буде на півдні, а також на Закарпатті і Буковині. Вдень стовпчики термометрів в цих регіонах покажуть від 29 до 31 градусів з позначкою "плюс", а вночі на півдні очікуються тропічні ночі (+18-20).

На решті території України - в центрі, на півночі, заході і сході - буде на кілька градусів холодніше. У денний час доби температура повітря встановиться на рівні від +24 до +28, а після заходу сонця стовпчики термометрів впадуть до 13-16 градусів з позначкою "плюс".

У неділю, 11 серпня, дощі очікуються на заході країни, а також в Чернігівській та Сумській областях. На сході небо хоч і затягне хмарами, але дощів не буде, а ось в центрі і на півдні України синоптики прогнозують сонячну погоду.

На півдні і в Закарпатській області синоптики очікують +29-31 вдень і +15-18 в нічний час доби. На території Західної України стовпчики термометрів покажуть 26-29 градусів вище нуля вдень і 15-17 після заходу сонця.

На півночі і в центрі буде від 25 до 28 тепла в денний час доби і 15-17 градусів з позначкою "плюс" вночі. Найнижчі температури в неділю очікуються на сході України: +24-26 вдень і 13-15 градусів вище нуля у нічний час доби.

Прогноз погоды на 10 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 11 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 12 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 13 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 14 августа
1 / 1

А ось початок нового тижня, понеділок, 12 серпня, обіцяє бути спекотним практично у всіх регіонах України. Від 28 до 34 градуса тепла синоптики прогнозують вдень на півдні, заході і в центрі країни. Після заходу сонця стовпчики термометрів в цих регіонах опустяться до 16-19 градусів тепла. Трохи прохолодніше буде на півночі і сході: від 26 до 29 градусів з позначкою "плюс" удень і 14-16 вище нуля у нічний час доби.

Опадів в цей день синоптики не прогнозують. Навпаки, по всій території України встановиться малохмарна та сонячна погода.

Дощі з грозами повернуться в Україну у вівторок.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга