RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Спека і різке похолодання: синоптик уточнила прогноз погоди по Україні

У найближчі дні в Україні очікується підвищення температури повітря, але незабаром знову похолодає.

Про це в своєму блозі на opinionua.com пише синоптик Наталія Діденко.

За її словами, стовпчики термометрів коливатимуться в межах +25+30 градусів. У південній частині, на сході і в центрі прогнозується місцями +28+33 градуси. На північному заході України буде свіжо - +23+26 градусів.

"На наступному тижні погода буде відчувати невеликі термічні коливання. У понеділок, 12 серпня, температура повітря дещо знизиться на півночі і північному сході і складе +22+27 градусів, а в західних областях навпаки - потеплішає", - зазначила синоптик.

Діденко додала, що в південній частині, в більшості центральних областей спека посилиться і в середині наступного тижня, 13-14 серпня: температура повітря складе справжні літні +28+34 градуси. Однак вже 14 серпня короткочасне, але відчутне похолодання прийде в західні області - +20+24 градуси.

"На початку наступного тижня спекотна повітря маса буде переважати в столиці, з другої половини тижня очікується послаблення спеки. Протягом 8-11 серпня в Києві місцями можливі короткочасні дощі та грози. 8 серпня південно-західний вітер посилиться до 15-18 м/с . Новий тиждень у столиці істотних дощів не принесе, хіба що 15 серпня є ймовірність короткочасних опадів і локальних гроз", - підсумувала синоптик.

Як повідомляв "Апостроф", 8 серпня після обіду вулицями Києва пронісся потужний ураган, були повалені дерева, розбиті авто, кілька людей отримали травми.