RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Літо повертається: чим українців порадує погода у вихідні

Прогноз погоди на 17 - 21 серпня

Прогноз погоди на 17 - 21 серпня Фото: pixabay.com

Погода знову здивувала українців температурними сюрпризами: спекотний початок тижня з температурою вище 30 градусів змінився холоднечею і стовпчики термометрів стали показувати 16-18 градусів тепла. Якою буде погода у вихідні, беручи до уваги температурні "гойдалки" серпня, розбирався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у суботу, 17 серпня, прохолодна температура збережеться на більшості території України.

Найтепліше буде на півдні та сході країни: від 25 до 27 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть вдень, а вночі температура повітря впаде до 14-17 тепла на півдні і до +17-19 на сході.

У центрі і на заході України буде трохи прохолодніше: від 21 до 25 градусів тепла очікується вдень і +9-12 градусів синоптики прогнозують після заходу сонця.

Найпрохолодніше буде на півночі країни: від +19 до +21 вдень і 11-13 градусів вище нуля вночі.

Крім того, у північних, частині центральних і східних областях очікуються короткочасні дощі з грозами. На решті території країни буде сухо, але хмарно.

Починаючи з неділі, 18 серпня, температура повітря в Україні почне зростати.

"На вихідних очікується потепління. З 18 серпня в Україну прийдуть теплі повітряні маси. Температура підвищиться, а дощі припиняться. Весь наступний тиждень буде зберігатися малохмарна погода, переважно без опадів", - розповів "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик.

Прогноз погоды на 17 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 18 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 19 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 20 августа
1 / 1
Прогноз погоды на 21 августа
1 / 1

Практично однакова температурна картина в неділю буде спостерігатися на півдні, заході, сході і в центрі України. Вдень стовпчики термометрів покажуть комфортні +24-27, а вночі +11-15 (на півдні і до +17) градусів.

Тільки на півночі країни збережеться відносна прохолода: від 22 до 24 градусів тепла вдень і близько 12-15 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

Дощів з грозами, за прогнозами синоптиків, пройдуть у східних і північних регіонах, а також в Криму. На решті території буде сухо.

Початок нового тижня трохи змінить температурну картину на заході: в понеділок, 19 серпня, стовпчики термометрів покажуть вдень +27-31, а після заходу сонця впадуть до 12-15 градусів з позначкою "плюс". На решті території країни без температурних змін.

Дощі з грозами очікуються в східних регіонах, а також у Миколаївській і Запорізькій областях.

Читайте також

Реформа освіти має змусити виші ганятися за абітурієнтами - заступник голови МОН

Студенти в Україні в рамках реформи вищої освіти отримуватимуть гранти, що покриють більшу частину вартості навчання

Курс на війну: що чекати на фронті після виборів Путіна

Військові експерти та аналітики розповіли, чого чекати на фронті після переобрання Путіна

Батальйон "Інвалід": всіх непридатних 2-3 групи на перекомісію

Депутати хочуть відправити на перекомісію інвалідів 2-3 груп - добре хоч першу не чіпають