RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Похолодає до +8 з дощами: синоптики дали похмурий прогноз на тиждень

Прогноз погоди на 3 - 7 вересня

Прогноз погоди на 3 - 7 вересня Фото: pixabay.com

Початок календарної осені не зменшив температурних обертів, адже в багатьох регіонах України досі стабільно тримаються денні +30. Однак за прогнозами синоптиків, температура повітря вже цього тижня почне поступово падати і територію країни накриють дощі. Чого чекати від погоди у найближчий тиждень, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 3 вересня, на заході, півночі та в центрі України пройдуть дощі з грозами, при цьому на Західній Україні очікуються рясні опади. Частина південних регіонів: Одеська та Миколаївська області також намокнуть, а ось в Криму і Херсонській області, як і на сході країни, буде хмарно, але сухо.

Втім, на півдні, сході, півночі і в центрі буде досить тепло: від 28 до 31 градусів з позначкою "плюс" покажуть стовпчики термометрів у денний час доби і +15-17, а на півдні і до +20, буде після заходу сонця .

Прохолода в цей день прийде тільки в західні регіони країни: від 20 до 23 тепла синоптики прогнозують вдень і близько 13-15 градусів тепла вночі. Правда, у Львівській та Волинській областях денні температури будуть на рівні 16-19 тепла.

У середу, 4 вересня, опади продовжать заливати територію України. При цьому картина з дощами залишиться практично незмінною і тільки у Львівській, Волинській та Рівненській областях на заході буде сухо.

Впаде і температура повітря: від 27 до 30 градусів тепла вдень буде на сході та півдні України, а вночі температура повітря в цих регіонах впаде до +15-17, а в Луганській області до +12-14.

У центрі і на півночі країни денні показники температур дорівнюватимуть 22-24 градусам тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть 12-15 градусів з позначкою "плюс". Найпрохолодніше буде на заході країни: від 20 до 23 градусів тепла у денний час доби і +8-12 в нічний.

Прогноз погоды на 3 сентября
1 / 1
Прогноз погоды на 4 сентября
1 / 1
Прогноз погоды на 5 сентября
1 / 1
Прогноз погоды на 6 сентября
1 / 1
Прогноз погоды на 7 сентября
1 / 1

У четвер, 5 вересня, температурна картина залишиться незмінною, а ось ситуація з опадами зміниться. Цього разу сухо буде на заході і півночі України, а на сході, в центрі і ряді південних областей: Запорізької та Херсонської, очікуються короткочасні дощі з грозами.

У п'ятницю, 6 вересня, ситуація з опадами знову кардинально зміниться. Дощі повернуться на Західну Україну і північ країни. На решті ж території буде хоч і хмарно, але сухо.

Трохи впаде і температура повітря. На півдні, сході та в центрі вдень синоптики прогнозують від 24 до 27 тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 14 до 17 градусів з позначкою "плюс".

Найпрохолодніше буде на півночі та заході країни: від 21 до 24 градусів тепла очікується в денний час доби і близько 8-10 градусів з позначкою "плюс" після заходу сонця.

У суботу, 7 вересня, температурна картина буде без істотних змін. Опади ж знову готують несподівану облаву на територію України. Дощі пройдуть в Київській, Чернігівській, Черкаській, Вінницькій, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. На решті території буде сухо.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни