RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У п'ятницю буде кінець: синоптики розповіли про погоду на тиждень

Прогноз погоди на 1 - 5 жовтня

Прогноз погоди на 1 - 5 жовтня Фото: pixabay.com

Кінець вересня виявився хоч і дощовим, але несподівано теплим: температура повітря в більшості регіонів України наблизилася до позначки +20 градусів. Втім, за прогнозами синоптиків, так буде недовго, і на країну рухається чергова хвиля осіннього похолодання. Якою буде погода на цьому тижні, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 1 жовтня, в країні все ще збережеться тепла погода. Найвищих температур варто очікувати на півдні України, Закарпатті та Прикарпатті: вдень стовпчики термометрів покажуть від 20 до 23 градусів тепла, а вночі температура повітря встановиться в діапазоні від 13 до 16 тепла.

На сході, в центрі та заході країни, денні температури в цей день піднімуться до 16-19 градусів вище нуля, а вночі стовпчики термометрів впадуть до 11-14 градусів з позначкою "плюс". Прохолодніше буде на півночі країни: від +14 до +16 вдень і близько 11-13 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

Крім того, у вівторок синоптики обіцяють дощі. Пройдуть вони на сході, однак характер опадів буде короткочасний.

А ось в середу, 2 жовтня, на території України опадів не буде взагалі. Більш того, небо над країною очікується практично повністю ясним. Зросте і температура повітря. На півдні і заході України вдень варто очікувати від 21 до 25 градусів тепла, а вночі на заході близько 8-10 градусів вище нуля, а на півдні від 11 до 15 градусів з позначкою "плюс".

На решті території в денний час доби стовпчики термометрів покажуть від 19 до 23 градусів тепла, проте вночі температура повітря різко впаде до +6-+9 градусів.

У четвер, 3 жовтня, в Україну знову повернуться дощі. Опади очікуються на території Західної України, в Чернігівській і Київській областях. На півдні, сході та в центрі буде хмарно, але сухо.

Температурна картина в цей день практично не зміниться, лише на заході країни стане прохолодніше: вдень температура повітря очікується в діапазоні від 15 до 19 тепла (у Львівській та Волинській областях - від 11 до 13 з позначкою "плюс"), а в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть близько 10 градусів тепла.

Прогноз погоди на 1 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 2 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 3 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 4 листопада
1 / 1
Прогноз погоди на 5 листопада
1 / 1

Починаючи з п'ятниці, 4 жовтня, в Україні стане холоднішати. На заході країни денні температури будуть від 10 до 12 тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 6 до 9 градусів з позначкою "плюс".

На півдні, сході та в центрі України в денний час доби варто очікувати від 18 до 23 градусів тепла, а після заходу сонця температура повітря в цих регіонах впаде до 10-12 градусів з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше в останній день робочого тижня буде на півночі: від 12 до 14 тепла - вдень і близько 9-11 тепла - вночі.

А ось ситуація з опадами в цей день засмутить більшість жителів України. Затяжні дощі синоптики обіцяють на півдні (крім Криму), сході, півночі і в центрі країни. Тільки на території Західної України збережеться суха погода.

У суботу, 5 жовтня, температура повітря знову впаде. На півдні і сході в денний час доби синоптики прогнозують від 16 до 20 градусів тепла, а вночі - від 10 до 13.

У центрі трохи прохолодніше: +12-+14 вдень і 7-9 градусів тепла після заходу сонця. А ось на півночі і заході України в цей день очікується від 9 до 12 градусів з позначкою "плюс" в денний час доби і близько 4-6 тепла - після заходу сонця.

Короткочасні дощі в суботу очікуються в західних і східних регіонах України.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто