RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Час хрещенських морозів: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

Синоптики не чекають сенсацій від погоди

Синоптики не чекають сенсацій від погоди Фото: Getty Images

Зима вже впритул підійшла до свого екватора, проте лютих морозів українці ще не відчули. Тим часом, синоптики запевняють, що не варто очікувати значного зниження температури у найближчий тиждень. Більш того, навіть знамениті хрещенські морози цього року пройдуть під знаком "плюс". Якою буде погода цього тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 14 січня, практично по всій країні очікується хмарна, але суха погода. Тільки в Чернігівській, Сумській та Харківській областях пройдуть дощі з мокрим снігом.

У цей день найтепліше буде на заході. Температура повітря вдень встановиться в межах від 4 до 6 градусів тепла, а вночі буде від 1 тепла до 2 градусів морозу.

Трохи прохолодніше буде на півночі, півдні і в центрі: удень від 3 до 5 градусів з позначкою "плюс", а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть від 1 тепла до 2 градусів морозу.

На сході буде від 2 до 4 градусів вище нуля удень і близько 1 градуса морозу вночі.

У середу, 15 січня, опади покинуть північний схід України і на всій території країни встановиться суха погода.

Температурна картина зміниться тільки на заході: тут вдень потеплішає до +6-9 градусів, проте вночі температура повітря впаде до 2-5 градусів морозу.

Аналогічний температурний режим збережеться і в четвер, 16 січня, та й ситуація з опадами не зміниться. А ось в п'ятницю, 17 січня, температура дещо знизиться.

На півдні, в центрі і на півночі вдень стовпчики термометрів покажуть від 1 до 3 градусів тепла. І рівно такі ж показники, тільки з позначкою "мінус", очікуються вночі.

На сході синоптики прогнозують від 0 до 2 градусів тепла удень і близько 2-4 градусів морозу після заходу сонця.

На заході очікується від 2 до 4 градусів тепла у денний час доби (на Закарпатті до +5), а вночі стовпчики термометрів покажуть 2-5 градусів морозу.

14 січня
1 / 1
15 січня
1 / 1
16 січня
1 / 1
17 січня
1 / 1
18 січня
1 / 1

У суботу, 18 січня, температура повітря ще трохи знизиться. На півночі і в центрі удень синоптики прогнозують від 1 тепла до 1 градуса морозу, а вночі буде близько 1-3 градусів нижче нуля.

На сході і заході вдень буде від 0 до 2 градусів тепла (на Закарпатті до +5), а вночі температура повітря впаде до 2-5 градусів морозу.

Найтепліше буде на півдні України: від 1 до 3 тепла у денний час доби і від 1 до 3 градусів зі знаком "мінус" після заходу сонця. Опадів в цей день в Україні не прогнозується.

Аналогічна температурна картина, за прогнозами синоптиків, буде і на Водохреща, у неділю, 19 січня.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні