RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірусом заражено 460 тисяч осіб: що відбувається в Україні і світі (хроніка 25 березня)

Новим епіцентром поширення коронавірусу в світі можуть стати США

Новим епіцентром поширення коронавірусу в світі можуть стати США Фото: Facebook

Коронавірус, який атакував Китай, а незабаром і весь світ, не відступає: число інфікованих досягло понад 440 тис., померлих - майже 20 тис. У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що США можуть стати епіцентром пандемії - захворюваність COVID-19 там стрімко зростає.

На острові Пасхи, який вважається одним з найбільш віддалених, також зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом, стан інфікованого стабільний. Влада острова закликала громадян дотримуватися всіх заходів безпеки і перейти на режим самоізоляції.

В Україні ж кількість заражених збільшилася на три людини. Всі троє хворих киян - чоловіки. Двоє з них лікуються вдома на самоізоляції. "Апостроф" розповідає про все, що відбувається в Україні та у світі.

00:01 наш інфоцентр завершує роботу на сьогодні. Добрих вам снів і будьте здорові

23:59 24 березня у Івано-Франківській області померла жінка, яка 23 березня разом з чоловіком поступила до лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію. Жінка довго займалася самолікуванням і пізно звернулася до лікарів. На жаль, її врятувати не вдалося, вона померла за добу. Інфікування COVID-19 було лабораторно підтверджено вже після смерті. Її чоловік знаходиться в лікарні. Лікарі оцінюють його його стан як середнього ступеня тяжкості

23:58 п'ятий офіційно підтверджений летальний випадок від зараження коронавірусом. В Івано-Франківську померла жінка

23:37 Головні цифри у світі на дану хвилину:

Італія - 74,386 заразилися (+5,210 за добу)
США - 62,828 (+7,648)
Іспанія - 47,611 (+5.553)
Німеччина - 37,323 (+3,314)
Іран - 27,017
Франція - 25,538 (+2,954)

23:31 відео заяви керівника МОЗ Ємця

23:02 цікаві подробиці з Тернополя. Там заразилися чотири лікарі:

- 2 людини - сімейні лікарі з Монастириського району;

- 1 людина - лікар з Центру первинної медико-санітарної допомоги Монастириського району;

- 1 людина - лікар Монастириської лікарні.

Але якщо заражені лікарі, то вони вірус, напевно ж, отримали від пацієнтів

22:47 глава МОЗ Ємець заявив, що кількість смертей неухильно зростатиме

"Ми фіксуємо вогнища спалаху епідемії коронавірусної інфекції на території України, які стрімко поширюються. І ці цифри будуть збільшуватися. Я завжди говорив і буду говорити людям правду: число жертв буде рости", - сказав Ємець

22:36 після двох днів тиші оприлюднене вечірнє зведення по Україні. За даними Центру громадського здоров'я, в Україні зафіксовано 145 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 5 летальних, а 1 пацієнт одужав. За добу виявлено 32 нових випадки

22:22 актуальна карта зараження коронавірусом по Україні

22:18. ОДЕСА. Губернатор Одеської області Максим Куций повідомив про три нові випадки зараження коронавірусом, який виявлений у чоловіка 1973 р.н., жінки 1965 р.н. і чоловіка 1963 р.н.

22:11 КРИВИЙ РІГ. На батьківщині президента зафіксовано перший випадок у 61-річної жінки, яка нещодавно контактувала з дочкою в Києві, яка повернулася з-за кордону. 23 березня жінку госпіталізували в криворізьку інфекційну лікарню. 25 березня у жінки діагностували COVID-19. Стан пацієнтки задовільний. Їй надають необхідну медичну допомогу

21:57 ХЕРСОН. Перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусу зафіксовано на Херсонщині.

"Пацієнтка в задовільному стані, знаходиться в лікарні під постійним наглядом медиків, які діють відповідно до відпрацьованих методів МОЗу", - про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв

21:52 СУМСЬКА ОБЛАСТЬ! У Конотопі в місцевій лікарні померла 76-річна жінка. Мешканка селі Козацьке лежала в реанімації і була підключена до апарату штучної вентиляції легенів

21:33 В Росії визнали дві перші смерті від коронавірусу. Пацієнти 88 і 73 років померли в Москві. У них також була підтверджена пневмонія.

Минулого тижня повідомлялося про смерть літньої пацієнтки в Москві, у якої тест на коронавірус був позитивним. Проте влада пізніше відзначила, що причиною смерті жінки стало серцево-судинне захворювання і відірваний тромб.

20:53 Для VIP-пацієнтів в київських лікарнях готують спецпалати. У розпорядження журналістів потрапив цікавий документ.

20:05 У Чернівецькій області підтвердили ще чотири випадки зараження коронавірусом. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Серед нових хворих дві жінки та двоє чоловіків.

19:58 ІТАЛІЯ! Число нових заражених за останню добу 3 491 людина; померлих - 683 (вчора було 743 людини). Всього в Італії померло 7503 людини. З початку епідемії загальна кількість інфікованих становить 74 386 осіб.

19:31 Президент Володимир Зеленський заявив про розробку державного проєкту "Великдень вдома", який дозволить мінімізувати кількість вірян у церквах на свято.

"Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах", – сказав він.

Президент поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування: проведення богослужінь онлайн і за мінімальної присутності людей в церквах.

"Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим", – зазначив президент.

Розглядається можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

19:06 ООН запускає глобальний гуманітарний план боротьби із загрозою коронавірусу. 2 мільярди доларів виділять для країн Південної Америки, Африки, Близького Сходу та Азії.

План також передбачає допомогу Україні в розмірі 33 млн доларів.

19:03 Заражений вірусом з Луганської області захворів в результаті контакту з інфікованим народним депутатом. Стан хворого задовільний, лікарі відзначають позитивну динаміку.

18:58 В Тернопільській області підтвердили ще два випадки зараження. Коронавірусом захворіли мешканці Монастирського району - 62-річний житель села Швейків і 63-річний житель Монастирська.

Всього в області підтверджено на тепер 8 випадків коронавірусу.

18:16 У Сумській області виявили перший випадок.

Конотопі щойно діагностували перший випадок захворювання на коронавірус. Жінка 76 років з села Козацького Конотопського району. На даний момент перебуває в реанімації ЦРЛ. Вживаємо всіх необхідних заходів. Людина при свідомості і під’єднана до апарату штучної вентиляції легенів", - повідомив мер Конотопу Артем Семеніхін.

18:02 В Офісі президента відрапортували, що незабаром другий "літак життя" відправиться в Китай за ПЛР-тестами і медичними засобами для боротьби з коронавірусом. Також в ОПУ уточнили, що розпочато виробництво українських тестів і засобів захисту

18:01 гороскоп для всіх знаків зодіаку: рекомендація одна - сидіть вдома)

17:27 Одна з соціологічних служб провела опитування серед українців, запитавши, на скільки часу вистачить їхніх заощаджень, з огляду на можливість введення жорсткого карантину. І ось які результати:

- майже 60% українців повідомили, що їхніх запасів вистачить приблизно на місяць або менше;

- близько 15% заявили, що зможуть протриматися чотири тижні;

- близько 17% опитаних повідомили, що фінансової подушки їм вистачить на два тижні;

- майже 7% сказали, що їхніх заощаджень вистачить на кілька днів.

Ось такі реалії

17:18 карта поширення коронавірусу по Україні. COVID-19 виявлено вже в 15-ти областях України

17:15 ОДЕСА! Там розгорнулася справжня детективна історія, про яку розповів голова Одеської ОДА Максим Куций

"Чоловік 1995 року народження, що проживає в Одесі, недавно прибув з США. В Одеській міській інфекційній лікарні у нього були взяті всі аналізи - на грип, ГРВІ та COVID-19. Тести на грип та ГРВІ дали негативний результат. Незабаром з референс-лабораторії в Києві надійшов результат тесту на коронавірус, який підтвердив наявність вірусу COVID-19. 14 березня пацієнт покинув відділення лікарні, підписавши документ про самоізоляцію. Всю відповідальність за наслідки пацієнт взяв на себе. Зараз з молодою людиною спілкується поліція щодо підтвердження самоізоляції і встановлення кола контактних осіб", - розповів Куций.

16:54 ЗАПОРІЖЖЯ. Стан 5 людей, які заразилися коронавірусом, медики оцінюють як задовільний. Вірус підчепили сімейні пари із Запоріжжя, які повернулися з-за кордону (Куршавель, Франція; Шарм-ель-Шейх, Єгипет) і мешканка Мелітополя, яка під час інкубаційного періоду була в Іспанії

16:34. ВІННИЦЯ. З'явилися подробиці першого випадку. Вірусом заразилася 42-річна жінка, яка працює в пологовому будинку. Вчора жінці стало погано і вона відразу ж викликала швидку. Експрес-тест виявився позитивним. Сьогодні лабораторно у неї підтвердили коронавірусну інфекцію. Жінка лежить в інфекційному відділенні Вінницької лікарні №1. Лікарі оцінюють її стан як середньої тяжкості. А в будівлі пологового будинку, де вона працює, проводять дезінфекцію

16:21 тож! Київ - коронавірус виявлений у трьох чоловіків. Лабораторні дослідження підтвердили діагноз. Заразилися чоловіки віком 31, 36, 67 років. Двоє з них нещодавно повернулися з Ізраїлю, один - з Об'єднаних Арабських Еміратів. Всі троє пацієнтів перебувають у Олександрівській лікарні

16:16 КИЇВ! Три нових підтверджених випадки коронавірусу. Про це заявив Віталій Кличко

16:09 у Європарламенті повідомили, що коронавірусом заразилися шість співробітників організації. Серед них: один депутат, два працівники апарату, один асистент і два зовнішніх підрядники

16:01 українські військові, які несуть службу на фронті, просять всіх українців залишатися вдома

15:47 ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ!!! Коронавірус виявлений у жінки-медика, що працює в пологовому будинку. Деталі уточнюємо

15:44 влада, а конкретно Кабмін, обіцяє якісь бонуси через карантин. Мовляв, будуть доплачувати отримувачам субсидій. Але чи так це насправді? Дізнаємося лише за фактом. Адже вже обіцяли додати по 1000 до пенсії, але ПФУ заявив, що треба ухвалювати зміни до бюджету, бо грошей немає

15:36 німецьке видання Die Welt пише, що в країні може виникнути дефіцит туалетного паперу (!!!). Справа в тому, що закриваються пункти прийому вторсировини і компаніям, які виробляють туалетний папір, нема звідки брати сировину. Може тому українці так активно скуповували туалетний папір?))

15:33 у Москві Путін переніс референдум про голосування за зміни до конституції РФ. Путінорендум, звичайно ж, відбудеться, але поки невідомо, коли

15:31 калейдоскоп фото з Дніпра

15:28 98-річний чоловік подолав коронавірус у Великій Британії. Це колишній фармацевт і герой Другої світової війни Джек Боуден. Він найстаріший чоловік у Великобританії, що заразився і перехворів коронавірусом. Ветеран почав лікування 16 березня і вже через чотири дні був здоровий і повернувся в будинок для людей похилого віку

15:09 ДНІПРО. Звичайне засідання міськради, але на вулиці і з дотриманням всіх вимог МОЗ

15:01 ІСПАНІЯ!!! за добу в Іспанії померли від коронавірусу 738 осіб. Іспанія стала другою країною в світі за смертністю через коронавірус. Всього в країні вірус підчепили 47 610 людей. Число тих, що вилікувалися - 5 367 осіб

14:54 У Нідерландах щодня знищують мільйони тюльпанів. Через коронавірус вони виявилися нікому не потрібні. Фермери перебувають на межі кризи і навіть згодовують цибулини квітів коровам

14:41 заразився коронавірусом? ми йдемо за тобою. Сьогодні Кабмін прийняв постанову, згідно з якою всі люди, що мають ознаки COVID-19, будуть доставлятися в медустанови примусово, якщо самі відмовляться від госпіталізації

14:33 хвилинка гумору! Польські медики їдуть на виклик, слухаючи хіт з кінофільму "Мисливці за привидами"

14:28 В Україні будуть в обов'язковому порядку госпіталізувати всіх з ознаками Covid-19

Глава МОЗ Ілля Ємець ініціював і Кабмін підтримав ряд заходів для боротьби з Covid-19. Що вводиться:

- обов'язковий медогляд всіх, у кого є ознаки Covid-19 і тих, хто спілкувався з хворими коронавірусом.

- обов'язкова госпіталізація всіх з ознаками коронавірусу.

- карантин людям, хворим Covid-19, якщо вони відмовилися від від лікування.

Найближчим часом МОЗ розробить процедуру нововведень.

14:14 Третина населення Землі залишилася в самоізоляції через пандемію коронавірусу. Кількість людей на карантині збільшилася після того, як Індія прийняла рішення про введення жорстких заходів по боротьбі з Covid-19.Теперь 2,6 з 7,8 мільярдів людей по всьому світу змушені залишитися вдома через розгул пандемії. Що стосується Індії, то обмежувальні заходи в цій країні введено буквально на будь-яке переміщення громадян поза їх будинки.

13:57 Таїланд повністю закриває в'їзд і виїзд з країни з 26 березня через загрозу поширення коронавірусу.

13:32 Кабмін проголосував за продовження карантину до 24 квітня і ввів режим НС на 30 днів.

12:23 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні потрібно продовжити на ще 30 днів.

"Статистика продовжує погіршуватися. Тому все карантинні заходи також плануємо продовжити на 30 днів", - сказав Шмигаль.

13:07 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив інформацію про намір ввести режим надзвичайної ситуації по всій країні на 30 днів.

12:55 Парламент Британії припиняє роботу на чотири тижні. Або більше. Планове закриття на тритижневу великодню перерву повинно було початися 31 березня, але тепер депутати підуть на канікули на тиждень раніше, оскільки є ризик зараження політиків і співробітників. Повернутися до роботи депутати планують 21 квітня. Однак, у зв'язку з коронавірусом у країні ця дата може бути відстрочена.

12:45 У принца Чарльза виявили коронавірус, повідомляє Sky News.

12:36 У Маріуполі хворий, у якого підтверджено коронавірус, відчуває себе краще, у нього вже добу не спостерігається підвищення температури тіла.

"Одужання багато в чому залежить від самого пацієнта. Тут людина своєчасно звернувся, дотримувався всіх необхідних заходів, повністю описав свою симптоматику, не приховував, що відвідував зарубіжжя, і все це допомогло своєчасно і якісно надати йому медичну допомогу", - говорить заступник Маріупольського міського голови Ксенія Сухова.

12:13 Хворий на коронавірус священик з Тернопільської області Олег Винников знаходиться у реанімації Тернопільскої клінічної лікарні у важкому стані під апаратом штучної вентиляції легень. Лікарі борються за його життя.

11:57 У аеропорту "Бориспіль" зафіксовано ще один випадок коронавірусу.

11:44 У Запоріжжі виявили коронавірус у 4 людей. Мер міста розповів, що всі четверо хворих нещодавно повернулися з-за кордону, зокрема з Єгипту та Куршевеля. Їхній вік - від 41 до 55 років.

Також міський голова додав, що сьогодні з 14:00 у Запоріжжі запроваджується режим надзвичайної ситуації.

11:25 Кабінет міністрів України має намір на засіданні в середу ввести режим надзвичайної ситуації по всій країні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, на даний момент режиму надзвичайної ситуації був введений в Київській, Житомирській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій, Тернопільській і Черкаській областях та Києві.

11:10 У Волинській області захворіла дівчинка, їй 7 років, 23 березня її батьки звернулися до сімейного лікаря зі скаргами на температуру у дитини. Зараз стан дівчинки задовільний, госпіталізації не потребує, вона ізольована разом з батьками.

10:58 Поки все на карантині. У переході на Льва Толстого в Києві квіти переживуть навіть апокаліпсис.

10:56 Український баскетболіст "Детройта" Святослав Михайлюк заявив, що результат його тесту на коронавірус виявився негативним.

10:45 Вагітна ірпінчанка, в якої підозра на коронавірус, народила вночі хлопчика. Дитину відправляють на карантин, маму - в інфекційку.

10:38 Число нових випадків коронавірусу в РФ за добу зросло на 163, досягло 658.

10:23 На тлі паніки навколо коронавірусу навіть Тарасу Шевченку "одягли" маску.

10:15 Число заражених коронавірусом у Білорусі зросло з 81 до 88 осіб.

10:03 У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що за добу було зафіксовано 29 нових випадків коронавірусу. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

09:57 Франція перейшла поріг у 1000 смертей від коронавірусу. Загальна кількість летальних випадків досягла 1 100. Тільки за минулу добу померли ще 240 інфікованих Covid-19.

Зараз Франція посідає третє місце по захворюваності коронавірусом після Італії та Іспанії. У країні 22 300 виявлених заражених.

09:42 У Тернопільській області помер перший хворий на коронавірус COVID-19. Це житель Монастирського району села Ковалівка. Чоловікові було 68 років.

09:27 У Швейцарії і Німеччині масово запрацювали кіоски Corona Drive In. У них можна швидко зробити тест на коронавірус, здавши мазок з носа і рота.

Результат видається практично відразу.

09:25 У Дніпрі сесія міськради буде проходити на вулиці.

09:21 У Тернополі заразився коронавірусом лікар-стоматолог 1965 року народження, був у Австрії. Зараз він отримує необхідну медичну допомогу, обстежується коло контактних осіб.

09:11 У Ірані введуть обмеження на пересування людей через коронавірус. Влада неодноразово закликала жителів Ірану уникати необов'язкових поїздок і виходів на вулицю.

08:56 Кореспондент "Апострофа" повідомляє, що на Майдані в Києві з транспортом все спокійно.

Людей пускають по спецпроїзних.

08:47 Як коронавірус поширюється Україною - дивіться карту "Апострофа"!

08:35 Після переходу на роботу з дому через пандемію коронавірусу в світі офісні співробітники починають у середньому працювати на дві години довше, ніж на тій же роботі в офісі, повідомило агентство Bloomberg, посилаючись на дослідження компанії NordVPN.

08:23 Вводити НС в Україні поки не планують, заявив "слуга народу" Юрій Камельчук.

За його словами, 28 березня на засіданні ВР надзвичайний стан в порядку денному поки не значиться. Замість цього будуть розглянуті законопроекти про підтримку економіки і про дистанційне голосування депутатів.

08:10 В Україні вже 113 випадків зараження коронавірусом!!!

Випадки захворювання зафіксовано в 13 областях і Києві, а саме: Чернівецька - 38 (1 помер), м. Київ - 31, Київська - 22, Івано-Франківська - 5 (1 помер), Тернопільська - 4, Дніпропетровська - 2, Житомирська - 2 (1 помер), Запорізька - 2, Львівська - 2, Волинська - 1, Донецька - 1, Луганська - 1, Одеська - 1 і Черкаська - 1. Після лікування виписана одна людини (Чернівецька область).

07:56 У лікарнях Таїланду почали працювати "роботи-ніндзя", які міряють температуру і тиск у заражених смертельним коронавірусом.

07:45 Влада США планує кинути на боротьбу з коронавірусом Сovid-19 гігантську суму в шість трильйонів доларів, заявив журналістам Ларрі Кадлоу, економічний радник президента Дональда Трампа. Пакет підтримки передбачає виділення $4 трильйонів з Федерального резерву США, і ще $2 трильйони складе пряма допомога.

Ці гроші підуть на виплати громадянам, кредити малому бізнесу і страхування по безробіттю, зазначив чиновник, і додав, що важкий період "може тривати тижні, може бути, місяці, але не роки".

07:43 У Лос-Анджелесі заявили про першу смерть неповнолітнього від коронавірусу в США.

07:35 Гірськолижний курорт "Буковель" припиняє свою роботу через коронавірус, заявив один з власників Олександр Шевченко. За його словами, всі ті, хто оплатив проживання в готелях заздалегідь, зможуть написати заяви, і питання буде вирішене.

07:24 Найбільший європейський лоукостер Ryanair з 24 березня скасував більшість рейсів авіакомпанії через пандемію коронавірусу в світі.

07:08 В Офісі президента сподіваються, що вже в травні Україна повернеться до нормального життя Заступник голови ОПУ Юлія Ковалів закликала українців максимально дотримуватися карантину, щоб уже в травні повернутися на роботу.

06:55 Стало відомо про стан шістьох дітей з Чернівецької області, у яких у вівторок, 24 березня, підтвердили коронавірус - вони почуваються нормально, а двоє з них лікуються вдома.

"Стан їх не є складним. Взагалі, всі діти, хворі коронавірусом, почувають себе добре. Тільки нові діти, які протягом останньої доби до нас надійшли з підозрою на COVID-19, вони мають температуру. А у тих дітей, у яких підтвердився цей вірус, вже немає підвищеної температури", - зазначила заступник голови ОДА Наталія Гусак.

06:47 З підозрою на коронавірус в лікарню потрапив український політик Валерій Хорошковський. Лікарі перевіряють його діагноз Сovid-19.

"Наша Олександрівська лікарня забита і депутатами, і чиновниками. Вчора надійшов, за моєю інформацією, і підтвердився коронавірус, а зараз перевіряють, у Хорошковського. У нього виявили позитивний результат при проходженні тесту", - розповів Кива.

06:35 Вчені з Сінгапуру створили експрес-тест на коронавірус, за допомогою якого можна дізнатися про зараження COVID-19 протягом п'яти хвилин. Новий метод дозволяє копіювати ділянки ДНК без температурного впливу.

06:24 В Ісландії пацієнт заразився відразу двома штамами коронавірусу. Другий штам - це мутація первісної версії коронавірусу, з китайського Уханю. Вчені стверджують, що другий штам більш агресивний, оскільки пацієнт заразив тих, що з ним контактували, саме ним. За межами Ісландії такий тип вірусу не зустрічається.

06:15 У Швеції лікарі використовують костюми хімзахисту для захисту від коронавірусу. Така екіпіровка захищає не тільки від біологічної загрози, а й від атаки хімічної зброї.

06:00 За станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, в світі складає 18 901 особу.

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 6 820 осіб. У Китаї за весь час епідемії загинули 3 160 осіб. Всього в світі 422 652 інфікованих, одужали 108 349 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням корона вірусу залишаються Італія (69 176), Сполучені Штати (55 041), Іспанія (42 058), Німеччина (32 991) та Іран (24 811).

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян