RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Медицина для багатих: в Києві готують палати для "особливих" хворих на коронавірус, документ

Медичним закладам Києва міська держаміністрація розіслала наказ про про особливі умови лікування "особливих пацієнтів". Причиною, вірогідно стало поширення в столиці і всій країні смертельного коронавірусу.

Коронавірусом заражено понад 440 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Наказ департаменту охорони здоров’я КМДА відсутній на офіційному сайті мерії, але його копія є у розпорядженні Bihus.Info.

В документі йдеться про чиновників високого рівня. В наказі - перелік 17 медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів. Серед них Олександрівська лікарня, Дитяча клінічна лікарня №7 та Київський міський центр дитячої нейрохірургії.

Для віп-пацієнтів передбачаються окремі, ізольовані від інших приміщень, палати площами не менше 13 квадратних метрів з затіненими вікнами. Вони повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Для "особливих" хворих" передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та окремих сестринських цілодобових постів. Лікарнм також наказали зарезервувати окремі операційні і забезпечити їх необхідними ліками, медичними засобами та обладнанням.

В бригадах медичної допомоги для VIP-пацієнтів має бути по чотири людини – лікар, двоє фельдшерів і водій з досвідом роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років. Якщо таких не знайдеться, то бригади повинні формуватися з “найбільш кваліфікованих медичних працівників”.

В документі вказано, що користуватись VIP-режимом будуть “особи, щодо яких здійснюється державна охорона”. Державна охорона за законом надається цілому ряду посадових осіб, зокрема – президенту, прем’єр-міністру, генпрокурору, голові Конституційного суду, міністру закордонних справ.

Весь документ:

Згідно з останніми даними в Україні зафіксовано майже 140 осіб, які захворіли на коронавірус.

Як повідомляв "Апостроф", у нардепа Сергія Рудика зафіксували коронавірус. Це 5-й депутат Ради, у якого виявили хворобу.