RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус заразив понад 750 тисяч людей: що відбувається в Україні і світі (хроніка 30 березня)

COVID-19 вбив більше 35 тис. людей у світі

COVID-19 вбив більше 35 тис. людей у світі Фото: Telegram

Коронавірус SARS-CoV-2 з Китаю продовжує вбивати людей у різних країнах - лідерами за смертністю стали Італія і Іспанія, але пандемія не зупиняється. У Всесвітній організації охорони здоров'я припускають, що поширення коронавірусу буде спостерігатися і влітку.

За прогнозами Єврокомісії, вакцина від COVID-19 з'явиться на ринку восени 2020 року, її повинна створити німецька біотехнологічна компанія CureVac, але розробками займаються і в інших країнах.

В Україні число заражених коронавірусом продовжує зростати і майже досягло 500 осіб. Президент Володимир Зеленський заявив, що більше 50% одночасно хворих короновірусом медична система країни не витримає, і закликав громадян країни строго дотримуватися режиму карантину. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

23:31 Наш інформцентр на сьогодні роботу завершує. А тим часом, Верховна Рада продовжує працювати з законом по ринку землі

23:14 І на завершення історії з обсервацією в готелі "Козацькому" на сьогодні. У одного з пасажирів літака з Катару підвищилася температура і його госпіталізували. Зараз чоловік 1990 року народження, житель Київської області, знаходиться в лікарні. Йому зробили тест для визначення захворювання на коронавірус. У разі позитивного результату буде прийматися рішення про обстеження всіх осіб, з якими контактував пацієнт.

22:48 ВАТИКАН! Коронавірус діагностували у кардинала-вікарія Римської єпархії Анджело Де Донатіса. 66-річний кардинал госпіталізований в одну з лікарень Рима, а його найближчі помічники самоізолювалися.

22:39 статистика зараження коронавірусом по країнам

22:14 Ми раніше писали про підозру на коронавірус у дитини віком 1 місяць і десять днів із Шумського району на Тернопільщині. На щастя, вірус не підтвердився.

22:00 Зведення МОЗ на 22:00:

- зафіксовано 548 випадків COVID-19;

- 13 летальних випадків;

- 8 осіб одужали.

21:14 коронавірусом заразився один із співробітників Національного антикорупційного бюро

20:54 КИЇВЩИНА! Хороші новини з Броварів. Від коронавірусу вилікувалася 21-річна дівчина, яка була госпіталізована минулого тижня. Дівчина проходила лікування у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні і сьогодні прийшов результат повторного ПЛР-тесту на COVID-19 - він показав негативний результат

20:32 а ось і новий глава МОЗ Максим Степанов зробив перші заяви на своєму посту:

- По-перше, карантин повинен бути жорстким, але розумним. А щоб люди з групи ризику залишалися вдома, їх потрібно забезпечити всім необхідним. Важливо - але як? Поки не чуємо;

- По-друге, щодо апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легенів). Потрібно не тільки знати їх кількість, але і розуміти в якому вони стані, щоб лікувати ними хворих;

- По-третє, міністр готовий брати на себе відповідальність за експериментальні схеми лікування, оскільки на сьогодні немає часу на наукові клінічні дослідження;

- ну і по-четверте, міністр каже, що перехворіє 70-80% населення.

20:14 Колишній міністр охорони здоров'я Ємець заявив, що в Міністерстві охорони здоров'я продовжує рулити Уляна Супрун. Оце так поворот

20:01 головні цифри статистики по коронавірусу на 20:00: заразилися - 755 591 особа, одужали - 158 527 осіб, померли - 36 211 осіб

19:31 США! Кількість хворих в штаті Нью-Йорк зросла до 66 487, загинули 1 218 осіб. Відзначимо, що Нью-Йорк головним є осередком захворювання

19:04 ІТАЛІЯ! За добу від коронавірусу померли 812 людей і загальна кількість жертв - 11 591 осіб. Але є і хороші новини: за добу тільки 1648 позитивних тестів - це щонайменше удвічі менше щоденних показників. Загальна кількість заражених коронавірусом - 101 739 осіб

18:52 ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ. У Южному 45-річний чоловік звернувся до медиків зі скаргою на погане самопочуття. Лікарі діагностували у нього коронавірус, яким чоловік ймовірно заразився під час недавньої подорожі. Чоловіка госпіталізовано, а 37 осіб, з якими він спілкувався - на самоізоляції.

18:44 ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ. У мами з дитиною підтвердили коронавірус в Гайсині. Вони лежать в боксованих палатах інфекційного відділення Гайсинської ЦРЛ.

18:32 ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ. У Каховці помер 36-річний чоловік, який два тижні тому повернувся з Польщі і був на самоізоляції. У чоловіка були всі симптоми кoронавіруснoї інфекції, але він лікувався вдома, не звертаючись за допомогою до лікарів.

17:44 Медичний скандалище в Житомирі. Звільняється інфекційне відділення в повному складі. Причина - за словами мера Житомира Сергія Сухомлина - лікарі вимагали "благодійні внески" за тести на коронавірус. Медики відповіли на звинувачення і зажадали вибачень.

Градоначальник загалом виправдовує "благодійні внески" в лікарнях, кажучи про недофінансування лікарень. Але при цьому мер проти того, щоб зараз брати гроші за тести на коронавірус.

17:34 поки у нас депутати дерибанять обговорюють продаж землі, в світі кількість людей, що заразилися коронавірусом, наблизилась до 750 тисяч

17:22 легендарний іспанський співак Пласідо Домінго, що заразився коронавірусом, виписаний з лікарні. Лікарі оцінюють його стан як стабільний

17:02 Евакуйовані з Дохи українці задоволені умовами в готелі "Козацький". Також люди показали фото своїх номерів, запевнивши, що всім необхідним для життя забезпечені.

16:49 Епопея з туристами, які прилетіли з Балі і Дохи, триває. Близько години тому останню групу туристів з Балі привезли до готелю "Козацький", де визначено місце для обсервації. Але люди вперто не хочуть дотримуватися нового закону і вимагають відправити їх по домівках. У готель люди категорично відмовляються йти.

16:40 Україна отримала нового міністра охорони здоров'я - ним став Максим Степанов

15:58 Останні пасажири з Дохи все ж покинули літак і погодилися на обов'язкову двотижневу обсервацію. Вони знаходяться під охороною, тому втекти у них не вийде.

15:54 У Чернівцях від коронавірусу помер 80-річний чоловік.

15:50 Перше вбивство в сім'ї під час самоізоляції. У Британії 69-річного чоловіка звинувачують у розправі над дружиною. Подружжя перебувало разом вдома на карантині.

15:45 Частина людей, які заселилися в готель "Козацький" у Києві на обсервацію, втекли. Кажуть, що там "нелюдські умови" - дуже холодно і дуже дороге харчування (1200 грн на день). Люди додають, що навіть готові заплатити штраф, який складає від 17 до 34 тис. грн, щоб не жити в таких умовах.

15:40 В Одесі почали будувати блокпости на в'їзді в місто - у всіх проїжджаючих перевірятимуть температуру, якщо вище норми - обіцяють розвертати автомобілі.

15:21 61 лікар помер від коронавірусу в Італії за час епідемії. З усіх загиблих медпрацівників 40 працювали в Ломбардії, регіоні, який найбільше постраждав від коронавірусу. Всього, за даними Італійського національного інституту охорони здоров'я, 8358 працівників охорони здоров'я заражено COVID-19.

15:15 Міністерство закордонних справ закликало українців не повертатися на батьківщину до кінця карантину. За словами глави відомства, понад 11 тисяч громадян очікують на евакуацію в різних країнах світу.

За його словами, для самих українців подорож на батьківщину може бути більшим ризиком заразитися, ніж захворіти коронавірусом у тій країні, де вони знаходяться зараз. У зв'язку з цим, глава МЗС закликав усіх, у кого є кошти і можливість залишатися на місці, не робити зайвих рухів і ізолюватися від суспільства.

15:04 У Тернопільській області в реанімацію потрапила 1-місячна дитина. У неї підозрюють коронавірус.

14:57 Організатори Олімпійських ігор в Токіо офіційно оголосили, що їх відкриття відбудеться 23 липня 2021 року.

14:45 Принц Чарльз вийшов із самоізоляції і відчуває себе добре. Раніше у сина королеви Британії Єлизавети II було підтверджено зараження COVID-19.

14:20 Інженери "Формули-1" створили дихальний пристрій для хворих COVID-19.

Новий пристрій більш досконалий і простіше у виробництві, ніж апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Він подає хворому насичене киснем повітря, не здійснюючи механічної вентиляції.

14:10 У Тернопільській області встановили тимчасові пункти прийому хворих на коронавірус.

Розгорнуто 12 наметів на територіях спеціалізованих медичних установ.

13:56 Понад 100 українських туристів, які прилетіли з Балі, вирішили сидіти в літаку до тих пір, поки топ-чиновники не дозволять їм відправитися додому. Примусової обсервації через пандемію коронавірусу пасажири не хочуть.

Пасажири кажуть, що їм погрожують кримінальною відповідальністю за статтею "Викрадення повітряного судна". Проте, залишати літак люди поки не мають наміру.

13:40 У Запоріжжі ще двоє людей захворіли на коронавірус. Зараз вони під наглядом лікарів і лікуються вдома. В обласній раді підтвердили, що один з хворих - Григорій Самардак. Його сім'я перебуває на самоізоляції.

13:27 Португальський поліцейський вмовляє жінку похилого віку піти додому на тлі спалаху коронавірусу.

13:10 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджує, що пандемія коронавірусу не зруйнує безвіз України з Євросоюзом, але він не впевнений, що авіаперельоти в світі до кінця цього року повноцінно відновляться.

13:00 Коронавірус знайшли у Фернандо Симона, глави іспанського центру з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я. Перший тест Симона на COVID-19 дав позитивний результат. Очікуються результати другого тесту для підтвердження діагнозу.

12:59 У Закарпатській області коронавірусом можуть бути заражені близько п'яти тисяч осіб, які продовжують розносити інфекцію, заявив глава Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс.

"Потрібно розуміти, що реально в області зараз близько 5000 інфікованих, які щомиті сіють вірус", - написав він.

Також Рівіс додав, що "районні лікарні не готові до масового надходження хворих і сподіваються обійтися зусиллями однієї інфекційної лікарні, в якій всього 70 ліжок".

12:41 Головний радник Бориса Джонсона Домінік Каммінгс самоізолюється після появи у нього симптомів коронавірусу..

12:29 У Тернополі в дитячу лікарню з підозрою на коронавірусну інфекцію потрапила одномісячна дитина. Немовля знаходиться в реанімації.

У штабі розповіли, що дитина могла заразитися від родича, який повернувся з-за кордону. Стан немовляти медики оцінюють як відносно задовільний. У нього взяли лабораторні аналізи і чекають результатів.

12:21 У Олександрівській лікарні на лікуванні знаходиться 38 осіб.

У лікарні № 4 - 14 осіб.

У лікарні № 9 - 7 осіб

Решта перебувають вдома на самоізоляції.

У лікарні столиці передали понад 1000 захисних костюмів для лікарів.

12:10 У Києві коронавірусом захворіли 11 жінок від 20 до 61 року і 9 чоловіків від 25 до 70 років, заявив мер столиці Віталій Кличко.

11:55 Число заражених коронавірусом у Росії збільшилося до 1 836 осіб. Більше 25% пацієнтів з CoViD-19 заразилися контактним шляхом вже на території Росії.

Зараз під наглядом медиків майже 200 тисяч осіб з підозрою на коронавірус.

11:48 Працівників авіакомпаній, що володіють навичками першої допомоги, покликали працювати в нову інфекційну лікарню для хворих коронавірусом у Великобританії

Співробітники Virgin Atlantic і EasyJet можуть приєднатися до лікарів і медсестр у новій польовий лікарні на 4000 місць, що будується в центрі ExCel в східному Лондоні. Ті, хто погодиться, повинні будуть пройти курс професійної підготовки. Також вони зможуть виконувати допоміжні ролі під керівництвом досвідчених медсестер.

11:41 У Чернівцях ще один пацієнт одужав, чекають підтвердження в Дніпрі і Києві.

11:23 Осіб, які будуть визначені як контактні з випадками коронавірусу в Україні, відправлять на 14-денну самоізоляцію, заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Їх будуть відправляти на самоізоляцію за умови дотримання вимог стандарту надання медичної допомоги хворим коронавірусом, якщо у них будуть умови перебувати на самоізоляції вдома. Якщо ж ні - люди повинні йти в спеціальні установи - обсерватори. Вони створені вже в кожній області", - зазначив він.

10:56 Найбільше лабораторно підтверджених випадків коронавірусу виявлено в столиці України, після йдуть Чернівецька і Тернопільська області.

10:40 У США продовжили до 30 квітня дію карантину в країні, оголошеного з метою протидії пандемії коронавірусу. За словами президента країни Дональда Трампа, перш за все американцям потрібно обмежити соціальні контакти і дотримуватися дистанції в громадських місцях.

10:24 У МОЗ створили спеціальну гарячу лінію для лікарів, на якій вони можуть отримувати консультації щодо лікування коронавірусу.

10:15 МОЗ визначив 240 лікарень для госпіталізації інфікованих COVID-19. Список лікарень буде збільшуватися в разі потреби.

10:12 В Україні коронавірусом більше хворіють жінки - 52%. Чоловіки 48%.

10:03 В Україні зафіксовано 480 випадків коронавірусної хвороби COVID-19!!!

Зараз коронавірусну хворобу виявлено:

▪️ Вінницька область - 23 випадки;

▪️ Волинська область - 2 випадки;

▪️ Дніпропетровська область - 8 випадків;

▪️ Донецька область - 6 випадків;

▪️ Житомирська область - 5 випадків;

▪️ Закарпатська область - 1 випадок;

▪️ Запорізька область - 11 випадків;

▪️ Івано-Франківська область - 41 випадок;

▪️ Кіровоградська область - 4 випадки;

▪️ м. Київ - 102 випадки;

▪️ Київська область - 49 випадків;

▪️ Львівська область - 6 випадків;

▪️ Луганська область - 2 випадки;

▪️ Одеська область - 8 випадків;

▪️ Полтавська область - 1 випадок;

▪️ Рівненська область - 11 випадків;

▪️ Сумська область - 9 випадків;

▪️ Тернопільська область - 60 випадків;

▪️ Харківська область - 1 випадок;

▪️ Херсонська область - 1 випадок;

▪️ Хмельницька область - 2 випадки;

▪️ Чернівецька область - 75 випадків;

▪️ Черкаська область - 50 випадків;

▪️ Чернігівська область - 2 випадки.

09:52 Словенія в зв'язку з поширенням коронавірусу посилила обмежувальні заходи в країні.

З 30 березня виїзд за межі муніципалітету дозволено лише в тому випадку, якщо цього вимагає робота або для візиту до лікаря. Також згідно з новими правилами, вхід у закриті приміщення, такі як магазини, дозволено лише в захисній масці і рукавичках.

09:39 Нові дані по кількості хворих - в лідерах США, Іспанія, Італія і Німеччина.

09:24 В одному з найбільших міст американського штату Флорида Майамі жителі продовжують прогулюватися по набережній, не дотримуючись режиму самоізоляції. І поліції доводиться розганяти їх силою навіть із застосуванням зброї.

09:15 У Кропивницького коронавірус підхопив водій маршрутки. 4 маршрути, на яких працював чоловік, скасовані, медичні працівники підприємства будуть ізольовані, а транспорт оброблений.

09:03 Кількість заражених COVID-19 у Тернопільській області досягла 60.

08:58 "Коронавірусна" лікарня - зараз будівництво номер один в Росії. Будівництво почали два тижні тому, 13 березня, ці фото зроблені вчора ввечері. Вже на наступному тижні повинні здавати корпуси під установку обладнання.

08:53 Ось так зараз в Індії працюють ринки.

08:40 Штат Нью-Йорк повідомив про майже 60 000 випадків коронавірусу і 965 смертей, що на 237 більше, ніж за минулу добу. А це означає, що там зараз одна людина вмирає кожні шість хвилин.

08:35 79-річного Пласідо Домінго госпіталізували в Мексиці через ускладнення, викликані коронавірусом.

08:27 У Нью-Йорку будуть штрафувати порушників соціальної дистанції. За словами мера Нью-Йорка Білла де Блазі, розмір штрафу становитиме від $250 до $500. При цьому він підкреслив, що штрафи будуть виписуватися лише в крайньому випадку.

08:18 Медики Іспанії зафіксували протягом останньої доби 838 нових смертельних випадків внаслідок захворювання COVID-19. Всього жертвами COVID-19 в цій країні стали вже 6528 осіб. За цим показником Іспанія зараз на другому місці в світі після Італії.

08:15 У центральному парку Нью-Йорка поставлять мобільний госпіталь для пацієнтів з коронавірусом. Будівництво госпіталю займе 48 годин і завершиться до ранку вівторка.

Госпіталь буде складатися з 14 наметів, які зможуть вмістити 68 пацієнтів. Він буде також оснащений 10 апаратами штучної вентиляції легенів для важких хворих.

08:08 Радник прем'єр-міністра Ізраїлю у справах ультраортодоксальної громади Рифка Палух захворіла коронавірусом.

07:56 Група вірусологів з США, Великобританії і Австралії прийшла до висновку, що коронавірус нового типу SARS-COV-2 міг з'явитися задовго до того, як був виявлений в Ухані.

07:44 У Великобританії від коронавірусу померла 108-річна жінка, яка пережила пандемію "іспанки".

07:40 На тлі спалаху коронавірусу на 21:00 неділі, 29 березня, з-за кордону евакуювали 144 698 українців, заявили в МЗС.

07:36 Президент США Дональд Трамп оголосив про продовження дії рекомендацій про соціальне дистанціювання до 30 квітня.

"Моделі показують, що пік смертності буде досягнутий протягом двох тижнів. Ми хочемо, щоб цей жах закінчився якнайшвидше", - зазначив він.

07:24 В інтернеті оприлюднили вражаючі кадри безлюдного Києва на карантині через пандемію коронавірусу COVID-19, який продовжує забирати життя у всьому світі.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

07:12 Жителька Нової Зеландії, яка заразилася COVID-19, розповіла, що в перші дні хвороби у неї був настільки нестерпний кашель, що він викликав блювотний рефлекс.

Женен описує свої симптоми так: біль у горлі (перший симптом, який проявився), тиск у районі грудей, втома і дуже сильний кашель. При цьому у неї взагалі не підвищувалася температура тіла.

06:58 Без превентивних заходів від коронавірусу COVID-19 у цьому році могло б померти 40 мільйонів осіб, говориться в дослідженні Імперського коледжу в Лондоні. Найбільш уразливими є країни з низьким і середнім рівнем життя.

06:54 В аеропорт "Бориспіль" 30 березня прилетіли два літаки з громадянами України з Дохи (Катар), яких зобов'язали відправитися на обсервацію, але на це погодилися не всі. Люди почали прориватися до виходу з літаків, однак їх зупинили.

В одному з літаків було 150 осіб. З них тільки 2% погодилися на обсервацію в готелі "Козацький" у центрі Києва. Станом на 05:20 туди виїхав тільки один автобус. Всі інші туристи залишилися в літаках.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

06:40 У Бельгії виявлено першого у світі домашнього кота, зараженого COVID-19. Ветлікарі вважають, що вірусне інфікування відбулося від господині до тварини, у жінки хвороба протікає в легкій фомі.

Тварина теж переносить коронавірус нормально, за винятком проблем з диханням і легким кишковим розладом.

6:23 Важливо! Якщо у вас ознаки COVID-19, а медики відмовляються робити тест, телефонуйте на гарячу лінію.

06:15 У зв'язку з епідемією коронавірусу і карантином Кабмін оновив макроекономічний прогноз для України:

  • Долар - 29,5 грн.
  • Середня зарплата - 11 000 грн.
  • Рівень безробіття - 9,4%.
  • ВВП - 4 трлн грн.
  • Інфляція - до 8,7%.
  • 06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусрм SARS-CoV-2, у світі складає 33 968 осіб.

    Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 10 779 осіб і в Іспанії - 6 803. У Китаї - 3 182 людини за весь час епідемії.

    Всього в світі 721 817 інфікованих, одужали 151 204 людини.

    Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (142 328), Італія (97 689), Іспанія (80 110), Німеччина (62 095), Франція (40 723) та Іран (38 309).

    Читайте також

    Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

    Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

    Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

    Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

    Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

    Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні