RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус вбив понад 46 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (хроніка 1 квітня)

Небезпечну хворобу підхопили понад 900 тис. осіб.

Небезпечну хворобу підхопили понад 900 тис. осіб. Фото: Facebook

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що пандемія смертельного коронавірусу наблизилася до свого піку в Європі і ситуація почала стабілізуватися. Найбільш інфіковані регіони зараз - це Італія та Іспанія, але там захворюваність і смертність потроху починають йти на спад завдяки жорсткому карантину.

У США COVID-19 набирає обертів - у Білому домі вважають, що навіть якщо американці будуть дотримуватися рекомендованої самоізоляції, від коронавірусу можуть померти від 100 тис. до 240 тис. осіб. У негативному сценарії число смертей може перевищити 1,5 млн, в зв'язку з чим президент країни Дональд Трамп виступив з терміновим зверненням до нації.

В Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу карантин можуть продовжити до другої половини травня, заявив міністр МВС Арсен Аваков, але все ж в країні дозволили роботу продуктових ринків при дотриманні санітарних умов. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

23:57 В Луцьку ще у трьох лікарів міської клінічної лікарні діагностували коронавірус. Всі вони з того ж відділення інтенсивної терапії, в якому працюють лікар і 3 медсестри, в яких хворобу виявили вранці 1 квітня. Попередньо відомо, що почувають вони себе добре, видимих ознак хвороби лікарі не мають.

Відтак серед працівників луцької лікарні вже 8 хворих на коронавірус.

23:16 В штаті Нью-Йорк кількість хворих на коронавірус перевищила 83 тисячі - це більше, ніж у всьому Китаї. На фото - завантаження в рефрижератори тіл померлих в нью-йоркських госпіталях.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

23:04 Американський віце-президент Майкл Пенс в ефірі CNN заявив, що поширення коронавірусу в США розвивається майже також, як в Італії.

Станом на 23:00 захворілих на коронавірус:

1. США - 203,608 (+38,998)

2. Італія - 110,574 (+8,835)

3. Іспанія - 102,136 (+7,719)

4. Німеччина - 76,544 (+9,493)

5. Франція - 52,870 (+7,699)

22:58 В мерії Одеси заявили, що COVID-19 знайшли у співробітника департаменту звернень громадян. У зв'язку з цим частину людей, які працюють на Думській площі, відправляють на віддалену роботу.

22:20 В Україні за останніми даними МОЗ 794 випадки зараження коронавірусом, 20 людей померло. Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

21:43 Станом на вечір 1 квітня в світі заразилося 905 279 осіб. Поріг в 800 тисяч було подолано вчора.

За даними онлайн-карти американського дослідницького центру при університеті імені Джона Хопкінса, померла на даний момент 45 371 особа.

21:33 Окупанти в Криму посилюють заходи профілактики.

З 3 по 6 квітня мешканці півострова повинні залишатися за місцем проживання (перебування). Винятки становлять:

  • випадки звернення за екстреною медичною допомогою;
  • похід в найближчий магазин;
  • вигул собак на відстань більше 100 метрів від будинку;
  • винесення сміття;
  • походи на роботу.

21:07 З інфікованою коронавірусом жінкою, яка померла після пологів в лікарні Івано-Франківська, контактували один лікар та одна акушерка, в яких також виявили коронавірус. Водночас встановити, чи вони заразили жінку, чи вона їх, або ці випадки не пов’язані, неможливо.

20:46 В Тернополі коронавірус підтвердився у 55-річного чоловіка, який повернувся із Польщі. Зараз він перебуває в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги. З тернополянами, в яких підтвердили коронавірус раніше, не контактував.

Загалом від початку пандемії лабораторно підтверджено СОVID-19 у 3 жителів Тернополя.

20:36 В Білорусі влада замовчує реальні масштаби поширення коронавірусу. Тютюнові кіоски вже обписують чутками.

МОЗ Білорусі підтвердило 2 випадки смерті. Тим часом білоруська служба "Радіо Свобода" повідомляє про третю жертву коронавірусу. У свідоцтві про смерть білоруски написано "інша вірусна пневмонія (COVID-19)". На похорон жінки побоялися прийти навіть близькі друзі.

20:22 Влада Китаю приховала справжню кількість заражених і померлих в країні внаслідок спалаху коронавірусу. За даними видання Bloomberg, таку інформацію надало американське розвідувальне агентство в секретному звіті Білому дому.

У більшості країн зі значно меншою кількістю населення випадків зараження і смертей від коронавірусу в рази більше, ніж в Китаї, звідки почалося поширення хвороби.

20:15 В США кількість хворих зросла як мінімум до 186 991. Щонайменше 3 888 людей померли. Випадки захворювання зафіксовано у всіх 50 штатах, а також на всіх територіях США.

19:45 Зеленський записав нове відеозвернення, в якому коронавірус порівняв з Чорнобильською катастрофою.

"Після аварії на Чорнобильській АЕС влада збирала людей на першотравневі демонстрації. Ніхто тоді не боявся, тому що "радіація невидима". Так ось - коронавірус теж невидимий. Більш того, ми нікого не збираємо, а навпаки благаємо вас залишатися вдома. Пляжі ніхто не вкраде і пісок вагонами не вивезе. Парки нікуди не зникнуть. Прогулянки - почекають. А шашлики можуть вилізти боком. Усвідомте всі це! Ми українці. Ми вистоїмо і обов'язково відзначимо нашу загальну перемогу на площах, в парках, на пікніках і пляжах. Але цієї перемоги треба дочекатися. А поки - залишаємось вдома".

19:05 У Великій Британії смертність від коронавірусу зросла до 2 352 осіб. За останню добу там померла найбільша кількість людей - 563 особи. Раніше максимальне число померлих за добу становило 381 особу.

18:54 Головлікар мелітопольської міськлікарні і його заступник заразилися коронавірусом, ще 12 медиків перебувають на самоізоляції.

18:49 Вже за березень медичні працівники, зайняті лікуванням пацієнтів з лабораторно підтвердженими випадками COVID-19, отримають доплату в розмірі трьох посадових окладів.

Наказом, який підписав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, визначено перелік посад медичних працівників, яким з березня 2020 року здійснюється доплата. Вона діятиме на період виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19.

18:33 У Запорізькій області вже зареєстровано 19 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Протягом доби зареєстровано 6 нових випадків.

18:15 Уряд планує створити Фонд боротьби з COVID-19 і його наслідками. Він дозволить ефективніше реагувати на всі виклики, що готує коронавірусна інфекція.

17:59 У Одеській області два нових хворих COVID-19. Таким чином, всього в регіоні 14 лабораторно підтверджених випадків.

17:44 В Росії планується відкласти укладення шлюбів і реєстрацію розлучень до 1 червня.

16:56 Івано-Франківська область має намір запровадити виїзні візи для поїздок прикарпатців до Львівської, Чернівецької та Тернопільської області. Відповідне рішення 1 квітня обговорювали на засіданні в ОДА. Чиновники і депутати пояснюють таку новацію необхідністю захисту від епідемії. За проєктом видачу віз організують на базі територіальних ЦНАПів.

Громадянин, який бажатиме поїхати, скажімо, в Чернівці, повинен буде подати письмове запрошення, копію паспорта, згоду родичів та медичну довідку”, – заявили в ОДА.

Так місцеві журналісти пожартували в День сміху.

16:31 У Шепетівці Хмельницької області підтверджено перший випадок інфікування. Чоловік вже із симптомами захворювання встиг переконтактувати з великою кількістю людей, наразі їх налічили вже більше 70-ти. Деякі вже теж мають симптоми і сидять зараз вдома на самоізоляції. Пошук людей, які контактували з інфікованим продовжується.

Як підозрюють медики, вірус чоловік підхопив у Почаївській лаврі, куди їздив разом з групою інших шепетівчан на паломництво.

16:13 Чечня після 5 квітня повністю закриває в'їзд і виїзд з республіки для протидії коронавірусу.

15:56 У Донецькій області відновлюють роботу продуктові ринки. При цьому вони зобов'язані дотримуватися санітарних умов МОЗ.

15:45 Кабінет міністрів планує протягом доби доопрацювати зміни до постанови №211 щодо протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19 в Україні в частині введення строго карантину для громадян старше 60 років.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов уточнив, що проект змін до постанови №211 передбачає, зокрема, запровадження домашньої ізоляції і домашнього карантину для осіб старше 60 років з обмеженням відвідування парків і зон відпочинку, громадського транспорту. Разом з тим зміни передбачатимуть перелік випадків, коли ці обмеження не застосовуються.

15:28 На грецькому круїзному лайнері "EL.VENIZELOS", на якому виявили інфекцію COVID-19, застрягли близько 30 українців. На даний момент на судні підтвердили вже 20 випадків COVID-19.

Зараз лайнер пришвартували в порту Пірея, і він знаходиться на карантині. Проблеми з його постачанням вирішуються. Відзначимо, що цей круїзний лайнер належить грецькій судноплавній компанії. Він виконував рейс з Туреччини в іспанське місто Кадіс, але перервав свій маршрут через ситуацію з коронавірусом в Іспанії.

15:25 На 17 тисяч гривень суд оштрафував жителя Сум за похід у продуктовий магазин без захисної маски під час коронавірусного карантину.

15:15 У Німеччині за добу зафіксували рекордний стрибок смертності від коронавірусу COVID-19 - 149 осіб.

14:56 Влада Туркменістану заборонила використовувати засобам масової інформації слово "коронавірус", а також прибрала згадки про COVID-19 з усіх інформаційних брошур Міністерства охорони здоров'я.

Повідомляється, що в такий спосіб влада Туркменістану намагаються приховати інформацію про масштаби коронавірусу. За використання слова "коронавірус" на вулиці і в громадських місцях або носіння маски громадянам загрожує арешт.

14:40 У Тернопільській області в процесі догляду за хворими коронавірусною хворобою заразилися 32 лікаря. Всього в регіоні 77 заражених.

14:27 У Іспанії кількість хворих COVID-19 перевищила 100 тисяч осіб, а померли від коронавірусу вже понад 9 тисяч людей.

14:15 Екс-прем'єр Сомалі Нур Хасан Хусейн помер від коронавірусу. Йому було 83 роки.

13:58 В Одесі за минулу добу з підозрою на коронавірусну інфекцію до медиків звернулися 9 жителів Одеської області. 98 пацієнтів очікують результатів аналізів з вірусологічної лабораторії в Одесі. З них госпіталізовано 39 осіб.

Станом на 09:30 діагноз COVID-19 підтвердили у 12 жителів регіону.

13:45 У Харківському палаці спорту розмістять хворих на коронавірус, якщо в лікарнях не буде місць.

"Ми розглядали Палац спорту як об'єкт, в якому, якщо що, можна побудувати лікарню. Ви самі розумієте - там великий зал, там проводяться виставки і концерти, там можна нормально все організувати", - пояснив Кернес.

13:30 В Україні можуть запровадити режим "усі в масках" з 6 по 24 квітня та обмеження на перебування людей на вулиці. Про це йшлося на щоденній селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського.

13:12 У Чернівецькій області вводять особливий режим в'їзду і виїзду - загальна чисельність хворих там від першого встановленого випадку становить 104 людини.

13:00 У Нідерландах від коронавірусної інфекції вилікувалася 101-річна пацієнтка. Її вже виписали з медустанови, назвавши одужання "іскрою надії".

12:43 Київ не буде відкривати продовольчі ринки, незважаючи на рішення Кабміну, заявив міський голова Віталій Кличко на своєму черговому брифінгу.

12:30 З сьогоднішнього дня всі громадяни, які в'їжджають у Волинську область через пропускні пункти "Ягодин", "Пулемець", "Доманове" і "Дольськ" будуть відправлені на обов'язкову 14-денну обсервацію. Для цього виділили дитячий протитуберкульозний санаторій, потім заповнять санаторії та профілакторії, після - готелі.

12:27 Білорусі друга смерть від коронавірусу. Деталей про жертву поки не розкривають.

12:14 У Києві, за словами мера Віталія Кличка, за добу на коронавірус захворіли 25 осіб, а не 27. Всього хворіють 132 людини, а не 134, як раніше заявляли в Центрі громадського здоров'я України.

Відомо, що серед 25 інфікованих 12 осіб (23-71 років), 12 жінок у віці 21-80 років і дівчинка, якій трохи більше одного року. Ніхто з них за кордоном останнім часом не був, все заразилися в Україні.

11:56 У Україну прибула партія тестів для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), які перевірять на наявність коронавірусної хвороби близько 100 тисяч пацієнтів.

Весь вантаж уже розподілили і доставили в структурні підрозділи охорони здоров'я і найближчим часом передадуть медичним працівникам.

11:40 Київська обласна державна адміністрація уточнила ситуацію з поширенням коронавірусу в регіоні. Як повідомлялося раніше, на ранок 1 квітня в області зафіксовано 57 випадків інфікування COVID-19.

Так, де виявлено випадки зараження:

19 - в Обухівському р-ні, смт. Козин, с. Романків, м.Українка (в т.ч. 2 дитини);

12 - в Києво-Святошинському р-ні, м. Вишневе, м. Боярка, с. Лісники, с. Гатне, с. Дмитрівка, с. Софіївська Борщагівка, с. Тарасівка.

6 - в Борисполі;

3 - в Білій Церкві;

3 - в Броварах;

2 - в Обухові;

2 - в Ірпені;

2 - у Васильківському р-ні, с. Рославичі;

1 - в Бориспільському р-ні, с. Гнідин;

1 - у Ворзелі;

1 - в Гостомелі;

1 - в Бучі;

1 - в Білоцерківському районі, с. Фурси;

1 - в Броварському районі, с. Зазим'я;

1 - в Ставищенському р-ні, с. Ставище;

1 - в Макарівському р-ні, с. Мостище.

З них на стаціонарному лікуванні 20 осіб, на амбулаторному лікуванні (самоізоляції) 37. Видужала одна людина, померли - три.

11:27 Близько сотні моряків атомного авіаносця США "Теодор Рузвельт" інфіковані коронавірусів SARS-CoV-2. У зв'язку з цим капітан судна Бретт Крозьє зробив вимушену допомогу у командування ВМС США.

11:08 США виходять на перше місце в світі не тільки за кількістю хворих Covid-19, а й за кількістю померлих.

10:48 За добу в Росії зареєстровано 440 нових випадків коронавірусної інфекції в 35 регіонах.

10:39 В Івано-Франківську у породіллі, яка напередодні померла після того, як у неї різко піднялася температура, підтвердився коронавірус.

10:30 У МОЗ України заявили, що в країні є 15 апаратів ЕКМО. На сьогодні в кожному пологовому будинку є бокси для вагітних з коронавірусом.

10:24 В окупованому Криму вводять карантин. На так званому Кримському мосту будуть стояти пункти пропуску. З повним оглядом всього транспорту і перевіркою температури.

10:23 В Італії знайшли місто-аномалію, де не бушує COVID-19. Це Феррара. Комісар служби цивільної оборони Серджо Вентурі підтвердив дану аномалію, вказавши, що населений пункт стримує поширення хвороби.

"Очевидно, що існує якась причина, що стримує вірус. У сусідній Болоньї випадки заражень численні, а в Феррарі їх одиниці. Поки ми не можемо цього пояснити, але я дуже радий за тих, хто там живе. Можливо, справа в тому, що це малярійна область, або якось пов'язано з таласемією - захворюванням, що успадковується за рецесивним типом", - зазначив він.

10:13 Найбільше хворих коронавірусом в Україні віком від 50 до 59 років.

10:06 Кількість заражених коронавірусом Україні зросла до 669 - 17 пацієнтів померли, десять одужали.

Ситуація по областях:

  • Вінницька область - 49 випадків;
  • Волинська область - 7 випадків;
  • Дніпропетровська область - 9 випадків;
  • Донецька область - 6 випадків;
  • Житомирська область - 5 випадків;
  • Закарпатська область - 1 випадок;
  • Запорізька область - 13 випадків;
  • Івано-Франківська область - 64 випадки;
  • Кіровоградська область - 6 випадків;
  • Київ - 134 випадки;
  • Київська область - 57 випадків;
  • Львівська область - 6 випадків;
  • Луганська область - 3 випадки;
  • Одеська область - 12 випадків;
  • Полтавська область - 2 випадки;
  • Рівненська область - 15 випадків;
  • Сумська область - 19 випадків;
  • Тернопільська область - 98 випадків;
  • Харківська область - 1 випадок;
  • Херсонська область - 1 випадок;
  • Хмельницька область - 3 випадки;
  • Чернівецька область - 104 випадки;
  • Черкаська область - 52 випадки;
  • Чернігівська область - 2 випадки.

10:05 Ось так виглядає вуличний пункт експрес-тестування на коронавірус у Пусані (Південна Корея). Країна зараз випускає по 100 000 наборів для експрес-тесту COVID-19 на день. На думку корейських фахівців, така діагностика дозволяє зупиняти поширення інфекції на ранніх етапах.

09:57 У Британії медсестра Люсі Хатчингс розповіла про страждання пацієнтів, які надходять до лікарні з діагнозом коронавірус COVID-19.

"До нас надходять люди з термінальною стадією хвороби. Багато пацієнтів потребують апараті штучної вентиляції легенів. Більшості заражених від 60 до 90 років", - повідомила вона.

09:55 У Росії випустили додаток для спостереження за людьми в карантині. Після установки і реєстрації через sms потрібно сфотографувати своє обличчя і відправити розробникам. Далі доступні тільки дві функції - кнопка sos і "останні новини".

09:45 У Чернівецькій області померла ще одна жінка, у якої була лабораторно підтверджена коронавірусна інфекція COVID-19. Напередодні вона була у Франції.

09:41 У Польщі влада вирішила посилити карантинні обмеження через поширення коронавірусу, будуть введені штрафи. У період з 1 квітня до моменту завершення карантину будь-яка людина у віці до 18 років може покинути будинок тільки під наглядом дорослого опікуна.

З першого дня квітня в країні закриваються парки, бульвари і пляжі. Також вводяться обмеження по кількості покупців у приміщеннях магазинів, на ярмарках, у поштовому відділенні. У магазини і пункти обслуговування будуть впускати по три людини на кожну касу. Таким чином, якщо в магазині п'ять касових апаратів, в ньому одночасно може перебувати 15 покупців.

09:38 У Харкові тест підтвердив коронавірус у співробітника поліції, пишуть місцеві ЗМІ.

09:34 За добу висока смертність у США, Італії та Іспанії. Лідером по смертності є Італія (всього -12,4 тис.), потім Іспанія (8,4 тис.) і США (4 тис.).

09:20 В Ухані через скорочення числа хворих закрито лікарню, призначену для лікування пацієнтів з тяжкою формою захворювання COVID-19. Місто відкриють 8 квітня.

09:18 Італійська компанія Automobili Lamborghini вирішила переобладнати деякі підрозділи свого виробничого підприємства в Сант-Агата-Болоньєзе, щоб виготовити хірургічні маски.

На заводі з виробництва композитів і в відділі досліджень і розробок у цей же час за допомогою 3D-принтерів буде проводитися 200 захисних медичних екранів з полікарбонату на день.

09:11 У боротьбі з інфекцією коронавірусу може допомогти переливання сироватки крові, яка містить антитіла пацієнтів, які вже перехворіли. Такий спосіб лікування COVID-19 відкрили вчені з Університету Гонконгу.

Тепер вчені з Китаю чекають схвалення їх наукового експерименту з боку медичного комітету з етики, щоб мати можливість провести це дослідження на людях.

09:00 В уельське містечко прийшли дикі козли.

Місцеві вважають, що відсутність людей навколо через карантин привернула тварин на пустельні вулиці Лландідно.

08:56 Чиновник Держдепартаменту США помер від коронавірусу, повідомив держсекретар США Майк Помпео. Він не уточнив імені та посади померлого і де він міг заразитися. Також він повідомив, що на даний момент в Держдепі близько 40-50 осіб отримали позитивні результати тестів на коронавірус.

08:37 Принц Вільям готовий ризикнути життям у боротьбі з коронавірусом. Для цього спадкоємець британського престолу має намір повернутися в Національну службу охорони здоров'я Великобританії (NHS) в якості пілота повітряної швидкої допомоги.

08:24 Жителя Житомира Вадима Какошкіна, який заразився коронавірусом, виписали з лікарні і відправили додому на самоізоляцію, проте аналізи ще підтверджують наявність у нього вірусу COVID-19.

"Відчуваю себе відмінно, здоровий вже четвертий день, а вірус у мені нібито знаходиться", - розповів Какошкін.

Чоловік підкреслив, що самоізолювався на 14 діб.

08:15 Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков жорстко розкритикував евакуйованих українців з Балі. Він заявив, що МВС більше не дасть дозволу на авіаційний чартер.

08:12 Глава Державної прикордонної служби Сергій Дайнеко заявив, що перед Великоднем в Україну можуть повернутися ще 200 тис. громадян.

08:05 Уряд США практично вичерпав запас резервних засобів індивідуального захисту, які могли б бути використані в боротьбі з поширенням нового типу коронавірусу.

07:56 В Ізраїлі через коронавірус заборонили колективну молитву і гостей на весіллях. Винятком стане щоденна триразова молитва біля Стіни плачу за участю десяти осіб, відстань між якими має становити два метри.

07:40 В Україні залишилася єдина область, де не зареєстрували коронавірус: всі підозри - негативні. Це Миколаївська область.

07:24 "Укрзалізниця" починає перевезення медпрацівників своїми службовими поїздами. Всі витрати компанія бере на себе. Для проїзду потрібно службове посвідчення або інший документ, що підтверджує роботу в медустанові. Обов'язково потрібно мати маску або респіратор, рукавички.

07:10 Хворі на коронавірус тепер зможуть ходити в аптеки і магазини. Таке рішення ухвалив Кабмін.

06:56 У Нью-Йорку зводять польові госпіталі, вчора в Гудзон зайшов плавучий госпіталь ВМС США USS Comfort, його основне завдання - розвантажити міські лікарні, в Нью-Йорку зафіксовано 914 смертей в зв'язку з коронавірусом COVID-19.

Станом на вівторок карантинні заходи ввела влада 32-х з 50 штатів. У США більше заражень коронавірусом, ніж у будь-якій іншій країні світу - кожні 9 хвилин від коронавірусу в США помирає одна людина.

06:50 У Москві померли ще п'ятеро пацієнтів з підтвердженою пневмонією і позитивним результатом на коронавірус. Їх вік - від 61 до 74 років. Четверо з них перебували на штучній вентиляції легенів.

6:44 ВАЖЛИВО!! Як уберегтися від коронавірусу і як протікає хвороба.

06:28 Лікар з Великобританії поділилася досвідом боротьби з коронавірусом. 60-річна Клер Гєрада відчула, що захворіла: вона помітила у себе такі симптоми, як сухий кашель, втома, біль у горлі, тремтіння, лихоманку.

"Я зрозуміла, що це був коронавірус, так як ніколи сильно не хворіла, до того ж сезон грипу майже закінчився. Я зробила тест і отримала позитивний результат на COVID-19", - розповіла вона.

Лікар назвала три простих засоби, які допомогли одужати. Вона порадила їсти курячий суп, цю страву медик назвала чудовим джерелом натурального пеніциліну, - його вживання підтримувало в моменти слабкості і повертало їй апетит. Також вона приймала дві таблетки парацетамолу тричі на день і пила багато домашнього лимонаду.

06:25 Чоловік з Великобританії знайшов спосіб непомітного пересування під час карантину. Він просто вирішив маскуватися під дерево.

06:18 У Харкові самоізолювався 16 лікарів, які контактували з хворим на COVID-19.

06:15 В Росії ввели карантин через коронавірус - Санкт-Петербург тепер виглядає так.

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі становить 42 151 осіб.

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 12 428 осіб, в Іспанії - 8 464, США - 3 900 і Франції - 3 523. У Китаї - 3 187 осіб - показник залишається незмінним. Всього в світі 858 785 інфікованих, одужали 178 119 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (189 035), Італія (105 792), Іспанія (95 923), Німеччина (71808), Франція (52 836) та Іран (44 605).

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році