RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірусом заражено понад 1,4 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (хроніка 7 квітня)

Відразу кілька країн заявили про розробку і випробування вакцини від COVID-19.

Відразу кілька країн заявили про розробку і випробування вакцини від COVID-19. Фото: Facebook

Смертельний коронавірус з Китаю продовжує забирати життя, але все ж вчені говорять, що COVID-19 може не приводити до хвороби і появи будь-яких симптомів захворювання приблизно у половини інфікованих. Це вкрай небезпечно, оскільки носії вірусу можуть непомітно заражати інших.

У Франції за добу від COVID-19 в лікарнях померли 605 осіб - найбільше з початку епідемії, але міністр солідарності та охорони здоров'я Франції Олів'є Веран вважає, що це ще не пік епідемії. Всього в лікарнях перебувають понад 29 700 хворих. З них понад 7 тисяч - у відділеннях інтенсивної терапії.

В Україні ж відмовилися від щоденних вечірніх зведень про захворюваності на коронавірус COVID-19. Тепер офіційні дані будуть публікувати лише вранці - о 09:30. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

22:50 У США від коронавірусу померло 12 021 людей. 383 256 людей інфікувалися. США наразі посідає перше місце серед країн світу по кількості інфікованих коронавірусом людей.

22:34 У Дніпропетровській області 7 квітня лабораторно підтверджено 15 нових випадків зараження. Усі випадки зафіксували в Першотравенську. Навколо міста через це встановлюють карантинні пости і проводять масове тестування на коронавірус щодо встановлення контактних осіб.

Загалом в області підтверджено 41 випадок зараження.

22:30 У приймальному відділенні Новомиргородської районної Кіровоградської області в лікарні померла людина. Медики встигли зробити швидкий тест на коронавірус і він виявився позитивним. Наразі чекають результатів ПЛР-діагностики.

21:52 Хвора на коронавірус жінка з Бучі, що на Київщині, сьогодні у пологовому будинку в Білій Церкві народила здорового хлопчика вагою 3 кг.

21:10 Президент США Дональд Трамп розкритикував Всесвітню організацію охорони здоров'я за те, що вона занадто зосереджена на Китаї в період пандемії. Він зазначив, що ВООЗ отримує величезне фінансування саме з боку США.

"ВООЗ реально профукала ситуацію. З якоїсь причини, хоча фінансують організацію в основному США, вона дуже зосереджена на Китаї. Ми це уважно вивчимо. На щастя, я з самого початку відкинув їх пораду тримати відкритими наші кордони з Китаєм. Чому вони дали нам настільки помилкову рекомендацію?" - заявив він.

20:43 Станом на вечір 7 квітня в Італії помітно скоротилася кількість смертей від коронавірусу, однак продовжує бути високою. За останні 24 години загинуло 604 людини (вчора було 636 смертей), Всього померло 17 127.

Загальна кількість людей, які заразилися вірусом з початку епідемії, становить 135 586 осіб: за останні 24 години було виявлено 3 039 нових інфекцій (вчора було 3 598), що є найнижчим показником з 13 березня.

20:37 Коронавірус виявили у дитини нардепа Анни Скороход. Мати з немовлям лежить з суботи в інфекційній лікарні.

19:50 Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що за два останні тижні органи державної влади на всіх рівнях придбали необхідні для боротьби з COVID-19 товари на суму 954 млн грн. Але для подолання хвороби і її наслідків Україні потрібно ще 96 мільярдів.

На що витратили:

- медичне обладнання (зокрема апарати ШВЛ, пульсоксиметри, монітори пацієнта і т.п.) - 190,15 млн грн;

- медичні матеріали (зокрема рукавички, захисні маски, респіратори, ізоляційні костюми і т.п.) - 147,12 млн грн;

- обладнання для анестезії та реанімації (зокрема кисневі концентратори) - 116,04 млн грн.

19:11 Влада Китаю розблокувала виїзд з Уханя, який став осередком епідемії коронавірусу. З початку ізоляції міста пройшло 76 днів.

19:00 Зеленський записав нове відеозвернення:

"Протягом цього тижня ми очікуємо прибуття щонайменше 7 літаків із Китаю та Південної Кореї. Вони доставлять в Україну тест-системи ПЛР та експрес-тести, захисні костюми та апарати ШВЛ, маски й респіратори. Паралельно ми максимально нарощуємо вітчизняне виробництво – починаємо виготовляти власні тест-системи ПЛР, а ще Україна щодня випускає 900 тисяч масок".

Також президент висловився щодо святкуванні Великодня.

"Ми опинились у ситуації, коли мусимо змінювати свої традиції заради здоров’я та життя. Зі свого боку ми зробимо все, аби забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах. А вас я прошу згадати Божу заповідь про любов до ближнього. У часи коронавірусу найкращий прояв такої любові – це не створювати небезпеку для здоров’я й життя ближнього".

18:46 Грецькі медики влаштували акції протесту через ситуацію з коронавірусом. Сотні медиків вимагають направити додаткові кошти на боротьбу з хворобою, а також найняти додатковий медичний персонал в лікарні.

У Греції коронавірус виявили більш ніж у 1,7 тис. осіб, 81 людина померла.

18:20 Адміністрація одного з найбільш населених міст Еквадору Гуаякіля безкоштовно виділила 2 тисячі трун, зроблених з пресованого картону. Зроблено це було після того, як місцеві жителі були змушені залишати тіла своїх померлих від коронавірусу родичів просто на вулиці, оскільки в країні не вистачає звичайних трун.

18:00 Директор одного з продовольчих ринків Запоріжжя, який продовжував торгівлю незважаючи на карантин, виявився хворим на коронавірус. Зараз 65-річний чоловік підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Цілий тиждень він займався самолікуванням.

17:15 Сьогодні спеціальна комісія прийняла рішення про заборону на в'їзд в Дніпро транзитного транспорту і транспорту, що прибуває з інших регіонів України. Виняток тільки для тих транспортних засобів, які залучаються до заходів із життєзабезпечення населення міста, наприклад, доставка продовольчих товарів.

Обмеження вступають в силу 8 квітня і будуть діяти до кінця загальнодержавного карантину.

Контролювати в'їзд автомобілів буде патрульна поліція, Національна гвардія і працівники ДСНС. Вони перевірятимуть всі транспортні засоби, будуть вимірювати температуру тіла у тих, хто в'їжджає в місто. Людей з підвищеною температурою тіла будуть госпіталізувати.

17:02 Ще один інфікований під Одесою. Всього тепер 31 підтверджений випадок в області.

16:39 Зафіксовано 3 випадки захворювання на COVID-19 у працівників Управління СБУ у Рівненській області. Вони знаходяться у лікарні. У самій установі було запроваджено карантинно-обмежувальні заходи. Силами ДСНС було оброблено приміщення. Закрита їдальня. Працівники, які повернулися із-за кордону, відправляються на карантин на 14 днів. Частина особового складу знаходиться у відпустках.

15:52 В Україні карантин може частково діяти до вересня, заявив на зустрічі з малою фракцією "Слуги народу" прем'єр-міністр Денис Шмигаль, розповів LIGA.net співрозмовник з політичної сили.

За його словами, прем'єр спрогнозував не жорсткий карантин. З обмежень, зокрема може залишитися зобов'язання носити захисну маску в громадських місцях. У той же час, за даними джерела, прем'єр сказав, що в середині травня карантин можуть поступово послабити, щоб люди змогли повернутися на роботу

15:40 Представник прем'єр-міністра Британії заявив, що у Бориса Джонсона відсутня пневмонія, викликана коронавірусом.

До сьогоднішнього дня уряд країни не давав чітких відповідей на питання, чи є пневмонія у Джонсона. Однак сьогодні під час брифінгу в лобі на Даунінг-стріт його представник, відповідаючи на запитання про діагноз прем'єра, сказав: "Ні, справа не в цьому".

За словами чиновника, Джонсон знаходиться в "стабільному стані і гарному настрої".

15:25 Литовські бібліотеки на 3D-принтерах друкують захисні щитки для медиків. Засоби захисту вже надійшли в медзаклади, що працюють з хворими на COVID-19.

15:12 150 тис. білорусів підписали петицію в ВООЗ, в якій поскаржилися на недостатність заходів по боротьбі з коронавірусом у країні. У Білорусі, на їхню думку, "відбувається повне ігнорування хвороби і неправильне інформування жителів".

У відповідь Лукашенко заперечив: як же білоруси корів доїти-то будуть? Мовляв, непрацююче населення продуктів харчування не створює.

15:08 У Британії визначили, хто займе місце Домініка Раабе, який тимчасово заміщає Бориса Джонсона, якщо і він заразиться коронавірусом. У разі якщо в.о. Джонсона Рааб підхопить вірус і не буде здатний керувати країною, його місце займе канцлер казначейства Великобританії Ріші Сунак.

14:56 У Україні запрацює додаток для контролю самоізоляції. За його невикористання передбачено штраф, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Кому необхідно встановити додаток:

- тим, хто повернувся з-за кордону і підлягає обсервації.

- хто хворий Covid-19 і знаходяться на домашньому лікуванні.

- у кого підозрюють коронавірус.

Як буде працювати додаток. У день приходить до 10 push-повідомлень. На смартфоні одержувача включається геолокація і людину просять сфотографуватися. Це підтвердить, що людина не залишала зону ізоляції.

14:45 Від коронавірусу помер колишній президент українського футбольного клубу "Буковина" Василь Федорюк. Йому було 72 роки.

14:28 В Україні в зв'язку з карантином призупинили свою діяльність 29% компаній, тоді як 6% повністю закрили свій бізнес, повідомляє Товариство українських підприємців разом з Ukrainian Marketing Group.

14:15 В Україні підтверджено новий випадок одужання від коронавірусу - хвороба перемогла жінка в Сумах, яка захворіла першою в місті.

13:58У Пакистані масово протестують лікарі: не вистачає засобів індивідуального захисту. Найактивніших жорстко затримують. У місті Кветта, де медики влаштували сидячий страйк, заарештовано десятки осіб.

За даними Університету Джонса Хопкінса, в Пакистані заражено коронавірусом 3918 осіб, 54 померли, 429 одужали.

13:45 Мер Києва Віталій Кличко жорстко звернувся до жителів міста після заборони займатися на спортмайданчиках у рамках посилення карантину через коронавірус COVID-19 і інциденти в Гідропарку.

"Скажу одне: якщо спортсмени думають, що вони захищені від вірусу, - це не так! Ті, хто боїться втратити сво ю"супер-форму", повинні зрозуміти, що, нехтуючи правилами, можуть втратити здоров'я або навіть життя", - підкреслив Кличко .

13:28 У Вінницькій області дитину, якій ще немає і 3 років, інфіковану коронавірусом, довелося підключати до апарату штучної вентиляції легенів через погіршення стану, розповів голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

У Вінницькій області в 77 осіб лабораторно підтверджено наявність коронавірусу, з яких 7 - діти. Двоє - мешканці Вінниці, один з села Борівка Чернівецького району і троє проживають у місті Гайсин.

13:15 В Олександрівській лікарні Києва від коронавірусу COVID-19 помер Максим Кравченко з Дніпра. 35-річний чоловік два тижні боровся з хворобою і помер 6 квітня, повідомив його друг Костянтин Голубцов.

"Першого березня грали в волейбол, а сьогодні Максим (не пив, не курив, займався спортом) пішов в інший світ. Останні пару тижнів боровся з коронавірусом в Олександрівській лікарні. Земля пухом, Максе, добра і світла наша людино", - написав він.

12:58 У мережі продовжують жартувати на тему коронавірусу і жорстких умов карантину - гуляти в парку можна тільки з собакою.

15:56 Міністр юстиції Великобританії Майкл Гоув самоізолювався, оскільки у члена його сім'ї знайшли симптоми коронавірусу.

12:40 У Києві 207 осіб перебувають на двотижневій обсервації. Скоро прибуде ще кілька літаків з інших країн, точна кількість новоприбулих поки невідома. Правоохоронцями в рамках боьби з порушеннями карантину вже виписано 574 адмінпротоколи, загальна сума сплачених штрафів - 91 800.

12:25 Незважаючи на жорсткі карантинні обмеження, в Житомирі біля ринку вранці 7 квітня зібрався великий натовп покупців.

12:15 У Києві станом на 12:00 7 квітня кількість підтверджених випадків коронавірусу COVID-19 зросла до 279, померло п'ятеро людей, ще 12 видужало, заявив мер столиці України Віталій Кличко.

"За минулу добу кількість киян, які захворіли на коронавірус, збільшилася ще на 12 осіб, з них четверо дітей, один медик. Один випадок, на жаль, летальний. Всього в столиці вже 279 підтверджених випадків захворювання COVID-19", - заявив він.

За словами Кличка, серед людей, у яких за останню добу виявили коронавірус, - три жінки у віці від 34 до 41 року, п'ять чоловіків у віці від 31 до 67 років, дві дівчинки по 3 роки і два хлопчика 6-ти і 15-ти років.

"Один чоловік 36-ти років, на жаль, помер. За його життя майже два тижні боролися лікарі Олександрівської лікарні. Він був підключений до апарату ЕКМО - насичення крові киснем. Але у чоловіка були дуже вражені легені. Тому врятувати його не вдалося", - підкреслив глава Києва.

11:58 В Еквадорі морги і лікарні найбільшого міста Гуаякіль переповнені через коронавірус. Людям нема в чому ховати своїх близьких. Після того як місцеві жителі залишили на вулицях і за межами лікарень понад 150 тіл в надії, що влада їх забере, місту пожертвували близько 2 тис. трун з пресованого картону. Їх роздають безкоштовно.

11:55 За останню добу Італія зафіксувала 3599 нових випадків захворювання на коронавірус, що стало найнижчим щоденним приростом за останні три тижні.

11:38 Прем'єр Японії оголосив про надзвичайну ситуацію в семи районах країни на один місяць в зв'язку з поширенням коронавірусу.

11:30 У Збройних силах України зафіксовано першу смерть від коронавірусу - померла співробітниця військової частини в Івано-Франківській області.

11:28 Журналісти розбили табір біля лікарні Сент-Томас, де зараз знаходиться Борис Джонсон.

11:10 Вулиці Балі (Індонезія), які колись були переповнені туристами, тепер майже порожні через пандемію коронавірусу. Всього в країні зареєстровано понад 2400 випадків захворювання COVID-19, і 209 осіб померли.

10:56 Подружнє життя пари з Південної Африки почалося з затримання їх поліцією разом з усіма присутніми гостями під час їхнього весілля. Пара вирішила, незважаючи на заборону на масові збори через коронавірус, все ж влаштувати свято і поплатилася за це, тепер на них чекає суд. А заодно і всіх 50 гостей і навіть пастора, який проводив церемонію.

У мережі розходиться відео, на якому наречену у весільній сукні садять у поліцейське авто, щоб відвести до дільниці. Тепер пара проведе медовий місяць у суворій ізоляції.

10:40 За останню добу в Росії підтверджено 1154 випадки нової коронавірусної інфекції в 43 регіонах країни. Всього зареєстровано 7497 хворих у 81 регіоні, при цьому число виписаних пацієнтів збільшилася до 494 осіб.

10:22 Міністерство охорони здоров'я може заборонити роботу всіх ринків в Україні без винятків у разі систематичних порушень умов карантину, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"На позаминулому тижні я видав постанову, яка чітко регламентує, коли органи місцевого самоврядування можуть дозволити відкриватися ринкам. Зараз ми разом з Національною поліцією аналізуємо, що відбуваються системні порушення... Якщо не буде ефекту протягом двох днів - у середу ми скасуємо цю постанову і ринки закриють", - заявив Ляшко.

10:12 Бізнес президента США Дональда Трампа втратив 1 млрд доларів через пандемію коронавірусу. За даними Forbes, статок президента оцінювали в 3,1 млрд доларів, але тепер ця цифра становить 2,1 млрд доларів.


09:55 У Полтаві +1 випадок коронавірусу. Захворіла 62-річна жінка, яка контактувала з чоловіком у якого підтверджено коронавірус.

09:50 Данія збирається послабити карантин і відкрити школи і дитсадки - з 15 квітня почнеться відкриття дитячих садків і початкових шкіл, якщо кількість хворих вірусом залишиться стабільною, заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредерікса.

"Справи в Данії йдуть у правильному напрямку, але деякі обмеження будуть діяти протягом декількох місяців... Нам вдалося уникнути нещастя, яке спіткало ряд інших країн", - сказала вона.

09:45 Італійці українською мовою подякували українським медикам, які вирушили до Італії на допомогу для боротьби з коронавірусом. На вході приміщення, де вони розмістилися, повісили табличку з написом "Дякуємо!".

09:37 На Київщині станом на 09:30 вівторка, 7 квітня, кількість підтверджених випадків коронавірусу COVID-19 склала 97.

09:32 В Україні зафіксували 1462 випадків зараження COVID-19!! Найбільше хворих у Чернівецькій області, на другому місці - Київ. За останню добу +143 випадків COVID-19.

09:21 Китай вперше за останні місяці повідомив про відсутність смертей від коронавірусу за минулу добу. Нових випадків інфікування за добу - 32, всі завезені з-за кордону.

09:00 Пацієнту, який помер від коронавірусу Covid-19 в Києві 6 квітня, було всього 30 років. Його звали Кирило. За два тижні до його смерті він був госпіталізований в Інститут серця в Києві і підключений до апарату ЕКМО (штучне серце і легені).

08:55 У Франції заявили, що країні варто готуватися до найгіршої рецесії в післявоєнній історії.

"Найгірший (до сьогоднішнього дня) показник у Франції після 1945 року припав на 2009 рік, після фінансової кризи 2008 року: мінус 2,2% ВВП", - заявив міністр економіки і фінансів Брюно Ле Мер, виступаючи перед комісією з економічних справ у Сенаті країни, уточнивши, що криза, яка очікує Францію на тлі епідемії коронавірусу Covid-19, буде набагато серйозніше.

"Нас очевидно чекає цифра набагато вище мінус 2,2%", - зазначив міністр.

08:39 Саудівська Аравія ввела 24-годинну комендантську годину в деяких регіонах, включаючи столицю. Жителям дозволено ходити тільки в аптеки і продуктові магазини, розташовані поруч з будинком, з 6 ранку і до 3-ї години дня.

08:22 Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про рішення ввести в країні повний карантин на час іудейського свята Песах з 7 до 10 квітня.

Він зазначив, що уряд Ізраїлю розглядає можливість введення комендантської години з 18:00 8 квітня по 07:00 9 квітня для попередження поширення коронавірусу.

08:05 Ватикан передав $750 тисяч на боротьбу з COVID-19 у бідних країнах. Кошти будуть розподілені через Товариства Папських Місій, які підтримують роботу понад 1100 єпархій, в основному в Африці, Азії, Океанії і частині регіону Амазонки.

07:50 На Луганщині померла дитина з підозрою на коронавірус, батькам загрожує в'язниця. За даними слідства, батьки дівчинки зловживали алкогольними напоями, не виконували батьківські обов'язки і вели аморальний спосіб життя.

07:44 У Тернопільській області 44 медика заражені коронавірусом.

35 - в Монастирському районі.

2 - в Залещецькому районі.

4 - в Кременецькому районі.

1 - в Козіївському районі.

1 - в Бучацькому районі.

1 - в Тернополі.

07:40 Заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов заявив про можливу амністію для ув'язнених у зв'язку з загрозою коронавірусу.

"Утримання під вартою повинно застосовуватися тільки до соціально небезпечних громадян, які обгрунтовано підозрюються в насильницьких злочинах і злочинах, які зазіхають на територіальну цілісність і проти безпеки держави", - підкреслив Смирнов.

07:35 На Землі ще залишилися території, де не зафіксували випадки зараження коронавірусом COVID-19, - це Коморські острови, Кірібаті, Лесото, Маршаллові острови, Мікронезія, Науру, Північна Корея, Палау, Самоа, Сан-Томе і Прінсіпі, Соломонові острови, Таджикистан, Тонга, Туркменістан, Тувалу, Вануату та Ємен.

07:19 Державний кордон України тепер можна перетнути лише автотранспортом і лише в 19 пунктах пропуску. Будуть повністю закриті 115 пунктів пропуску, а ще в 28 закриють пішохідне сполучення. На 19 КПВВ, що залишилися, пропускатимуть лише автомобілі.

07:08 В Олександрівській лікарні, в Києві, помер пацієнт, хворий на коронавірус, за життя якого лікарі боролися кілька тижнів.

06:56 У зв'язку з появою нових випадків інфікування українців коронавірусом у Міністерстві охорони здоров'я планують почати масове тестування населення на COVID-19, заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, тестування на наявність коронавірусної інфекції буде впроваджуватися в кілька етапів.

06:45 У 70-річної російської співачки Надії Бабкіної виявили коронавірус. Співачці стало погано ще 1 квітня. У ніч на 7 квітня стан артистки погіршився, лікарі ввели її в медикаментозну кому.

Артистка перебуває на інтенсивній терапії в одній з приватних клінік Підмосков'я. Спочатку їй поставили діагноз "двостороння пневмонія"

06:28 У Запоріжжі хворий на коронавірус директор ринку знаходився на робочому місці. Поліцейські, які контактували з ним, здали тест на COVID-19.

6:25 Біля лікарні St Thomas у Лондоні, де лежить Борис Джонсон, зараз ось такміністр Великобританії, який раніше заразився коронавірусом, опинився в реанімаційному відділенні лікарні.

06:18 Дохід українських ресторанів у зв'язку з карантином всього за тиждень впав на 73%. Якщо карантин буде продовжено в нинішньому вигляді, за 3 місяці в Україні збанкрутує 2/3 всієї сфери бізнесу

При збереженні нинішніх тенденцій вже через 3-4 тижні закриються 10% українських компаній. Через 1-2 місяці - ще 26%. У підсумку за 1-2 місяці Україна втратить майже 40% своїх бізнесменів

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 74 744 особи (за статистикою в режимі реального часу можна стежити за посиланням ).

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 16 523 людини, в Іспанії - 13 341, в США - 10 923 і Франції - 8 911. У Китаї за весь час поширення вірусу померло 3335 осіб.

Кількість інфікованих становить 1 347 676 осіб. У свою чергу, одужали 277 331 особа.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (368 079), Іспанія (136 675), Італія (132 547), Німеччина (103 375), Франція (98 984), яка випередила Китай (82687), та Іран (60500).

Читайте також

Харків мегашвидко оживає після російських бомб - офіцер Сил оборони

Офіцер Сил оборони Євген Тихий про ситуацію на східному фронті та спроби росіян перехитрити ЗСУ

"Нічна варта" пост здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

У бібліотеках Києва практично позбавилися книг російських письменників, які підтримали війну в Україні

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає