RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коли поїде метро: джерела у владі назвали дві дати

У тестовому режимі метрополітен планується запустити 12 травня

У тестовому режимі метрополітен планується запустити 12 травня Фото: Getty Images

Перший тиждень травня почався з рішення Кабінету міністрів України про те, що карантин в Україні буде продовжено до 22 травня. Більше того, як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, 22 травня країна не вийде з карантину і його знову продовжать.

Однак цього разу на засіданні уряду зовсім не говорилося про роботу метро та інших видів громадського транспорту. А це питання чи не найбільше хвилює не лише жителів столиці, а й усіх українців. Адже транспорт на сьогодні не працює по всій країні.

У понеділок ввечері з'явилася інформація про те, що метро планують відкрити аж у кінці червня - на початку липня. Джерела ж "Апострофу" в уряді повідомляють про те, що метро планують відкрити у два етапи.

"Планується відкриття метрополітену у тестовому режимі з 12 травня", - зазначив співрозмовник "Апострофу".

Читайте: Карантинний "бунт" в Україні: які міста достроково знімають обмеження і що там відбувається

Але що ж таке тестовий режим? Співрозмовник видання каже, що будуть видаватися спеціальні довідки для можливості пересування у метро під час дії тестового режиму.

Ким видаватимуться ці довідки? Наразі розробляється декілька варіантів. Зокрема, це мобільний додаток, на кшталт "Дії", або ж довідки, видані з місць роботи і погоджені з міськими органами влади.

Як повідомляють джерела "Апострофу" у Кабміні, це питання буде розглянуте у середу, 6 травня.

"Якщо не буде різкого зростання захворюваності, то наступного тижня метро запрацює у тестовому режимі", - зазначив співрозмовник.

Що стосується повноцінної роботи метро, то з цього надважливого питання поки немає ясності.

"Якщо, знову ж таки, не буде сплеску захворюваності на COVID-19, то метро може повноцінно запрацювати через місяць після початку тестового запуску", - підсумував співрозмовник "Апострофу".

Відтак, на сьогодні маємо дві дати - 12 травня і, умовно кажучи, 12 червня. Але, знову-таки, це питання залежить від того, чи не буде сплеску зараження коронавірусом.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають