RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Карантин в Україні продовжать після 22 травня: Шмигаль виступив з важливою заявою

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 22 травня в Україні можуть продовжити карантин, як це зробила ВООЗ 4 травня.

Європа прощається з карантином: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це він розповів в ефірі "Українського радіо".

"Ми взяли за основу розрахунки декількох наукових установ в тому числі Академії наук, декількох наукових інститутів і бачимо, що протягом 18 днів станом на вчора в Україні спостерігалася стабільна ситуація щодо зростання кількості захворілих. Тобто їхня кількість коливалася від 300 до 550. Є певний відсоток такої стабільності. Можна говорити, що ми були на етапі зростання, але цей етап був дуже помірний і зараз ми знаходимося на піку захворюваності або так званому плато, коли кількість захворілих щодня не змінюється", - сказав прем'єр.

За словами Шмигаля, пік завершиться в районі 8-9 травня, якщо не буде порушень карантинного режиму.

"Тобто це фактично початок завершення епідемії для України в медичних термінах. І це означає, що з 11 числа ми можемо піти на перший етап послаблення карантинних обмежень. Проте ми не відмовляємося від карантину. Вчора Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила режим пандемії і всесвітнього карантину ще на два місяці. Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але скоріш за все, спираючись на дані ВООЗ карантин буде продовжено і надалі з наступними етапами послаблення, якщо це дозволятиме зробити ситуація в країні", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", з понеділка, 11 травня, в Україні почнуть пом'якшувати деякі обмеження, введені через пандемію коронавірусу, але сам карантин продовжили до 22 травня.