RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Холодно? В Україну йде відлига: синоптики дали прогноз на тиждень

До середини тижня буде плюсова температура вдень

погода Україна Фото: pixabay.com

Практично синхронно з настанням календарної зими в Україну прийшли холоди до 10 градусів з позначкою "мінус". Втім, за прогнозами синоптиків, така морозна погода протримається не довго і в кінці тижня на нас чекає відлига зі снігом. Якою буде погода в країні цього тижня, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру", у вівторок, 8 грудня, у східних, північних і центральних регіонах країни денна температура встановиться на рівні від 1 до 4 градусів морозу. У нічний час доби очікується від 7 до 11 градусів з позначкою "мінус".

На півдні і заході вдень буде від 2 тепла до 2 градусів морозу, а ось вночі - трохи прохолодніше: стовпчики термометрів покажуть 1-4 градуси з позначкою "мінус".

У цей день збережеться ясна погода, тільки на Закарпатті та в Одеській області можливі короткочасні дощі.

У середу, 9 грудня, на півночі, сході та в центрі країни вдень очікується від 1 до 3 градусів морозу, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть 6-11 градусів з позначкою "мінус".

У південних областях у цей день синоптики прогнозують від 2 до 5 градусів вище нуля, а ось вночі стовпчики термометрів опустяться до 1 градусу нижче нуля.

На заході країни вдень від 1 морозу до 4 градусів тепла (на Закарпатті до +9), а вночі від 2 до 4 градусів з позначкою "мінус".

Рясних опадів у середу синоптики не очікують. Тільки на півдні України пройдуть дощі зі снігом.

Читайте: Листопад, вийди з грудня: якою буде зима в Україні

Уже в четвер, 10 грудня, в Україні стане значно тепліше. Так, вдень на півночі, сході та в центрі країни очікується від 1 градусу морозу до 1 градусу тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів в цих регіонах покажуть 4-8 градусів з позначкою "мінус".

На півдні і заході буде від 4 до 6 градусів вище нуля, а вночі в південних областях - від 0 до 4 градусів тепла, на заході після заходу сонця - від 1 тепла до 2 морозу.

Сприятлива ситуація з опадами збережеться тільки на сході та півночі України: тут буде сонячна і ясна погода. На решті території країни пройдуть дощі зі снігом.

В останній день робочого тижня, в п'ятницю, 11 грудня, ні температурна картина, ні ситуація з опадами кардинально не зміниться, а у суботу, 12 грудня, в країні буде ще тепліше.

Так, на сході, півночі та в центрі вдень синоптики прогнозують від 1 градусу морозу до 3 градусів тепла. Значно тепліше буде і вночі: від 0 до 3 градусів з позначкою "мінус".

На заході вдень очікується від 3 до 5 градусів з позначкою "плюс", а в нічний час доби буде від 1 до 3 градусів вище нуля.

Найтепліше в суботу буде на півдні: від +6 до +10 градусів вдень (в Криму до +10), а в нічний час доби стовпчики термометрів опустяться до 1-3 градусів вище нуля.

Прогноз погоди на 8 грудня Прогноз погоди на 8 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 9 грудня Прогноз погоди на 9 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 10 грудня Прогноз погоди на 10 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 11 грудня Прогноз погоди на 11 грудня
1 / 1
Прогноз погоди на 12 грудня Прогноз погоди на 12 грудня
1 / 1

Втім, незважаючи на потепління, ситуація з опадами буде несприятливою. Дощі зі снігом пройдуть практично по всій території України, крім Закарпаття та Криму.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців