RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Морозний Київ і весняна Одеса: яка погода чекає на Україну до кінця тижня

Прогноз погоди на 9-14 лютого

Прогноз погоди на 9-14 лютого Фото: pixabay.com

Сніговий циклон, який увірвався в Україну 8 лютого, "прописався" до кінця тижня. Синоптики прогнозують опади у вигляді дощу і снігу кожен день. Але разом зі снігом в Україну прийде невелике потепління. Якою буде погода до кінця тижня - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 9 лютого, ситуація з опадами зміниться. Сухо, але хмарно буде у Волинській та Рівненській областях. А на півдні буде тепла і сонячна погода - вдень очікується від 7 до 11 градусів тепла.

На решті території синоптики прогнозують опади у вигляді снігу і мокрого снігу з дощем (Закарпатська, Полтавська, Дніпропетровська, Черкаська та Кропивницька області).

Крім того, по всій країні очікується значне потепління. Недільні -10-15 зміняться незначним мінусом на заході і півночі. А в центральних областях буде від 1 до 5 градусів вище нуля.

Дивіться: Україну накрили потужні снігопади, на дорогах почався "апокаліпсис": фото і відео з різних областей

У середу, 10 лютого, у західних і південних областях очікується суха погода. На решті території буде сніг (північ), дощ з мокрим снігом (схід) і дощ (центр).

Вночі сильні морози збережуться на півночі (-14-16) і північному заході (-10-12). У південно-західних і центральних областях буде -3-8, а на Закарпатті вночі взагалі буде плюс (2-4 градуси тепла). Плюсова температура вночі збережеться на сході і півдні.

Денний мінус очікується тільки в північно-західних і північних областях. У центрі і на сході буде невеликий плюс, а на півдні очікується тепла погода - від 6 до 11 градусів вище нуля.

Дивіться: Снігопади в Україні спричинили транспортний колапс: що коїться на дорогах країни

Ситуація з опадами кардинально зміниться у четвер, 11 лютого. Рясні снігопади, місцями дощ з мокрим снігом, будуть на заході і півночі країни. А ось на півдні і сході буде хмарно, але сухо.

Найхолодніше буде на Волині, там удень стовпчики термометрів покажуть -8-10. Така ж температура буде і вночі. Також мороз збережеться у Львівській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській і Сумській областях. На решті території вдень буде плюсова температура. У південних областях вдень будуть комфортні +8+11, а в Криму очікується до 14 градусів з позначкою "плюс".

Вночі найхолодніше буде на Чернігівщині. Там стовпчики термометрів опустяться до -14-16.

В останній робочий день тижня, 12 лютого, опади очікуються по всій країні. На сході і півдні синоптики очікують дощ, а на решті території очікуються снігопади.

Вночі найхолодніше буде на заході (-7-11). У північних і центральних областях буде від 2 до 6 градусів з позначкою "мінус". На решті території очікується плюсова температура.

Вдень 10-градусний мороз збережеться на заході. У північних областях очікується -4-6, в центрі - від нуля до -4, на сході і півдні - від 3 до 7 тепла, а в Одеській області прогнозується -1+1.

У вихідні Україна знову візьме курс на похолодання, а наступного тижня синоптики прогнозують 15-20 градусні морози.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами