RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україна потоне у снігу: синоптики дали прогноз на найближчий тиждень

Перша половина тижня пройде під девізом "не замерзни"

Перша половина тижня пройде під девізом "не замерзни" Фото: Апостроф / Олександр Гончаров

В останній тиждень січня погода готує українцям температурні сюрпризи. За прогнозами синоптиків, в Україну прийде суттєве похолодання. Однак суворі морози будуть недовгими, і вже до кінця тижня на стовпчиках термометрів з'явиться "плюс". Якою буде погода – дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 25 січня, на заході, півдні та сході очікуються снігопади. Північ та центр будуть "сухими".

Найхолодніше буде на заході. Вночі стовпчики термометрів покажуть від 10 до 12 градусів морозу на північному заході та близько 15-17 градусів нижче нуля на Закарпатті та південному заході. Вдень температура повітря різко підніметься в межах від 0 до 2 градусів морозу, але на Закарпатті збережеться стабільний "мінус" - від 6 до 8 градусів морозу.

На півдні, сході та в центрі вночі очікується від 3 до 7 градусів з позначкою "мінус", а вдень - від 2 до 6 градусів нижче нуля.

У північних регіонах вночі буде близько 10 градусів морозу, а вдень - від 4 до 6 градусів нижче нуля.

У середу, 26 січня, синоптики прогнозують снігопади по всій території України. Проте потужних снігопадів у цей день не очікується.

Крім того, морозна "хватка" трохи ослабне. Так, на півдні, сході та в центрі вночі температура повітря опуститься до 5-8 градусів морозу, а вдень стовпчики термометрів покажуть від 2 до 5 градусів морозу.

У північних регіонах України вночі очікується від 7 до 9 градусів нижче нуля, а вдень - від 2 до 4 градусів нижче нуля.

На заході вночі варто очікувати від 3 до 5 градусів морозу (на Закарпатті близько 7 градусів з позначкою "мінус"), а вдень стовпчики термометрів покажуть від 1 градуса морозу до 2 градусів тепла.

У четвер, 27 січня, снігопади обрушаться практично на всю територію країни. Сухо буде лише у Харківській та Сумській областях.

У північних і центральних регіонах у нічні години стовпчики термометрів покажуть від 7 до 10 градусів морозу, а вдень - від 2 до 4 градусів нижче нуля.

На півдні та сході вночі буде 6-8 градусів морозу, а вдень очікується 3-5 градусів нижче нуля.

На заході вночі варто очікувати від 3 до 5 градусів нижче нуля, а вдень буде від 1 градусу морозу до 2 градусів тепла.

У п'ятницю, 28 січня, по всій території України також очікуються снігопади.

На заході країни вночі варто очікувати від 1 до 3 градусів морозу, а вдень - від 1 морозу до 2 градусів з позначкою "плюс".

На півночі та в центрі вночі синоптики прогнозують 5-8 градусів нижче нуля, а після сходу сонця стовпчики термометрів покажуть від 2 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Відносно суворі морози збережуться на сході: вночі тут буде до 10 градусів нижче нуля, а вдень - від 4 до 6 градусів з позначкою "мінус".

А ось на півдні ніч буде прохолодною: 4-6 градусів нижче нуля, але вдень синоптики прогнозують "плюс" - від 4 до 6 градусів.

У суботу, 29 січня, температурна картина кардинально не зміниться, а ось ситуація з опадами буде іншою. Так, снігопади захоплять весь захід, північ, центр та схід України, а на півдні очікується хмарна, але суха погода.

Читайте також

"Нічна варта" піст здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

У бібліотеках Києва практично позбавилися книг російських письменників, які підтримали війну в Україні

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Новини партнерів