RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Плюс-мінус 10: синоптики розповіли про нестабільну погоду на вихідні

Температура змінюватиметься від зимових до весняних значень

Температура змінюватиметься від зимових до весняних значень Фото: УНІАН

Перша декада лютого в Україні ознаменувалася потеплінням та стабільним "плюсом" вдень. Втім, за прогнозами синоптиків, вже цими вихідними в країні знову похолодає, але, на щастя, не критично. Якою буде погода у найближчі вихідні, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру", у суботу 12 лютого на півночі та сході країни очікується мокрий сніг з дощем. На решті території України утримається хмарна, але суха погода.

"Через територію України з північного заходу проходитиме атмосферний фронт. Тому очікується мокрий сніг, місцями з дощем. Вночі у Карпатах значний сніг. Лише у південній частині країни, а вдень і у західних областях без істотних опадів", - пояснила "Апострофу" синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха.

Найтепліше у цей день буде на півдні: уночі стовпчики термометрів покажуть від 0 до 3 градусів тепла, а вдень від +6 до +8.

На сході і в центрі вночі варто очікувати від 0 до 2 градусів тепла, а ось вдень повітря прогріється до 2-5 градусів вище нуля.

У західних та північних регіонах України в суботу вночі від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла (на Закарпатті до 4 градусів нижче за нуль), а ось вдень синоптики прогнозують 2-4 градуси з позначкою "плюс".

"Температура у суботу вночі від 3 градусів тепла до 2 градусів морозу, а вдень 0-5 градусів тепла. На півдні України навіть +5 – +10", – додає Наталя Птуха.

У неділю, 13 лютого, в Україні буде багато сонця та повна відсутність опадів. Але температури повітря впадуть.

"Після проходження атмосферного фронту на територію нашої країни почне впливати поле високого тиску. Відповідно, буде більше сонячних прояснень і вже зменшиться кількість опадів. У більшості областей очікуємо пориви та посилення вітру до 15-20 метрів на секунду. На дорогах країни, крім півдня, після проходження атмосферного фронту може бути ожеледь, - пояснює синоптик.

Так, на півдні вночі від 2 до 5 градусів морозу, а вдень від +2 до +6.

У східних регіонах у нічні годин стовпчики термометрів покажуть від 4 до 6 градусів морозу, а вдень варто очікувати 1-3 градуси тепла.

На заході та в центрі вночі від 4 до 7 градусів з позначкою "мінус", а ось вдень різко потеплішає: до 4-7 градусів з позначкою "плюс".

Найхолодніше вночі у цей день буде на півночі України. Стовпчики термометрів впадуть до позначки 9-11 градусів морозу. Але після сходу сонця температура повітря підніметься в діапазоні від 1 до 4 градусів тепла.

"13 лютого температура вночі буде 3-9 градусів морозу, бо йде антициклон, будуть прояснення, немає опадів, відповідно, немає хмар, які виступають як "ковдра", і приземна поверхня швидко охолоджується. У Карпатах, на сході та північному сході вночі навіть 10-15 градусів морозу. У денний час все одно повернуться плюсові температури по всій території України: від +2 до +8 градусів", - резюмувала Наталя Птуха.

У понеділок, 14 лютого , на півночі, півдні та в центрі вночі стовпчики термометрів покажуть від 5 до 7 градусів морозу, а вдень варто очікувати від 4 до 7 градусів тепла.

Від 11 до 13 градусів морозу вночі варто можливі сході України, а після сходу сонця знову "плюс": 4-6 градусів тепла.

На заході України вночі від 2 до 5 градусів морозу, а вдень синоптики прогнозують від 6 до 10 градусів із позначкою "плюс".

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів