RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Стережися сонячного удару: температура підбереться до позначки +40 градусів

На Україну чекають дуже спекотні дні

На Україну чекають дуже спекотні дні Фото: Pixabay

На кінець червня в Україну знову повернулася африканська спека. Стовпчики термометрів у більшості регіонів країни підібралися до позначки +30 градусів. Але це далеко не межа: за прогнозами синоптиків, найближчого тижня температура повітря зростатиме й надалі. Якою буде погода цього тижня - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у понеділок, 27 червня, практично по всій країні очікується хмарна, але суха погода. Лише у Херсонській та Запорізькій областях пройдуть короткочасні дощі.

Температура повітря вдень на півдні, сході та в центрі складе від 27 до 30 градусів тепла.

На півночі та заході буде ще тепліше - від 28 до 32 градусів із позначкою "плюс".

У вівторок, 28 червня, в Україну прийде просто пекельна спека. Дощів синоптики не прогнозують, а ось температура повітря на заході, півночі, сході та в центрі України вночі буде від 16 до 20 градусів тепла, а вдень - від +32 до +35 градусів.

На кілька градусів прохолодніше буде на півдні, втім "прохолода" ця досить умовна. Вночі у південних регіонах очікується від 18 до 20 градусів тепла, а вдень стовпчики термометрів покажуть від 28 до 32 градусів вище нуля.

Читайте: Від заморозків до +41 градуса: яка погода буде в Україні в липні

У середу, 29 червня, температурна картина залишиться практично незмінною. А ось ситуація з опадами зміниться: на півночі країни синоптики прогнозують грози.

У четвер, 30 червня, грозові дощі захоплять весь захід, центр та південний захід України. На решті території збережеться хмарна та суха погода.

На заході України зберігатиметься небувала спека: вночі від 16 до 18 градусів тепла, а вдень від 32 до 34 градусів із позначкою "плюс" (на Закарпатті до +37!)

На решті території України стовпчики термометрів на кілька градусів впадуть: вночі на півдні, сході, півночі та в центрі буде від 15 до 19 градусів тепла, а вдень синоптики прогнозують від 27 до 31 градуса тепла.

У п'ятницю, 1 липня, погода буде такою ж стабільною: грозові дощі на заході та південному заході України. Температурна картина цього дня практично не зміниться.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні

Новини партнерів