RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Рука допомоги агентам Москви: як нардеп від "Батьківщини" Валерій Дубіль лобіює інтереси московського патріархату

Чинний депутат активно захищає московську церкву

Чинний депутат активно захищає московську церкву Фото:

В Україні продовжує діяти московська церква – УПЦ (МП). Її інтереси продовжують відстоювати й чинні народні депутати. І вони - далеко не колишні члени фракції ОПЗЖ. Але все по черзі.

З початком повномасштабного російського вторгнення стало очевидним, що українська православна церква московського патріархату є одним з інструментів, який використовував Кремль при підготовці до війни. Не випадково серед УПЦ (МП) з’явилися колаборанти, наприклад, митрополит Ізюмський і Куп'янський Єлисей. А патріарх московський Кіріл, якому УПЦ (МП) продовжує підпорядковуватись, особисто благословив знищення України та вбивство її громадян.

Після цього значна частина єпархій УПЦ (МП), тобто найбільших структурних об’єднань її храмів і громад, наразі хоч і не перейшли до помісної Православної церкви України, проте перестали поминати московського патріарха на богослужіннях.

Крім того, люди самі об’єднувалися проти московського патріархату. Зокрема, так сталося на Прилуччині. Тут, у смт. Линовиця на загальних зборах громади було ухвалене рішення про перехід московської церкви до Православної церкви України. А у Прилуках, жителі міста, через механізм петицій, вимагали від міського голови і депутатів заборонити діяльність московського патріархату. Відповідна петиція за декілька днів одразу набрала необхідну кількість голосів. Однак, в ситуацію втрутився народний депутат від "Батьківщини" Валерій Дубіль, який є відомим поборником московського патріархату І питання так і не зрушилося з місця.

Валерій Дубіль у своєму Фейсбуці залюбки публікує фото настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла, відомого у народі на псевдо "Паша-Мерседес".

До речі, нещодавно митрополит Павло втрапив у черговий скандал: у мережі з’явився запис розмови, де голос, схожий на голос настоятеля Києво-Печерської Лаври, відчитує монаха за те, що той виступає проти путіна і його загарбницької політики. Втім, такий захист Павлом путіна річ не дивна, адже митрополит завжди чекає на путіна та радіє зустрічі із ним.

Митрополит Павло та Володимир Путін

Але повернемося до Валерія Дубіля, який не пасе крайніх, коли йдеться про лобіювання московського патріархату та інтересів росії. Саме Дубіль, в інтересах російської православної церкви,тиснув на благодійника, який збудував новий храм в селі Красний Колядин на Чернігівщині. Завершилася ця історія тим, що благодійник побудував цей храм на прохання громади, однак Дубіль завів у нього московський патріархат.

Також Дубіль активно відвідував усі великі заходи московського патріархату в Україні. Зокрема, хресний хід. Тут він опинився в компанії проросійського політика Євгена Мураєва.

Євген Мураєв, зліва та трошки позаду - Валерій Дубіль

Самого Дубіля, схоже, не турбує, що йде війна, а московський патріархат, інтереси якого він лобіює, вбиває українців та знищує країну. Але представникам росії на Чернігівщині можна бути спокійним, Валерій Дубіль не дасть закрити московську церкву. Тож варто і "Батьківщині", в лавах якої перебуває Дубіль, і компетентним правоохоронним органам звернути увагу на активного поборника та захисника московської церкви.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Новини партнерів