RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Ніколи ми не будемо братами: як Росія намагається затягнути Україну до неоімперії

Путін мріє про новий СРСР, але він не врахував, що Україна має інше життя

Путін мріє про новий СРСР, але він не врахував, що Україна має інше життя Фото: detector.media

30 грудня виповнюється 100 років створення Радянського Союзу, який розпався у 1991 році. Але кремлівський диктатор володимир путін не полишає надій відновити СРСР та грає на ностальгічних почуттях своїх громадян, щоб відродилась імперія. Саме тому путін розв'язав криваву війну з Україною з метою захоплення українських територій. Та не врахували у Кремлі, що Україна стала на свій шлях цивілізаційного росту у бік євроатлантичної спільноти і це історичне колесо зупинити вже неможливо. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовий експерт ПЕТРО ЧЕРНИК.

Московська імперія, немає значення в якому вигляді вона була - царська чи більшовицька імперія - не може існувати без України. Це історична константа, яку ми маємо розуміти. Насправді сходження московського імперіалізму, починаючи із царату та в розквіт Радянського Союзу побудували українці. Прізвища можна назвати дуже довго, від Феофана Прокоповича, котрий за наказом Петра І написав московитам першу достойну, адекватну абетку, закінчуючи нашими академіками Корольовим та Глушко, які насправді побудували їхню ракетно-космічну галузь. Ну а випускники Івано-Франківського інституту нафти та газу і досі піднімають їхню нафтогазову промисловість, яка на цю хвилину є базисом їхньої економіки. От така сурова дійсність.

До речі, є маловідомий вислів Петра І, який не люблять згадувати росіяни: "Бережіть народ малоросійський, бо це світоч народу російського". І взагалі всю філософію освіти та росту заклали їм українці. Тому насправді без нас імперія неможлива, і вони зробили останній ривок, щоб повернути Україну назад у своє лоно. Проте не повернули і не повернуть, вони приречені. Питання лише у тому, коли остаточно рухне той Карфаген.

Читайте: Епоха "чорних лебедів": яким був 2022-й рік та чого чекати в наступному

Росіяни себе бачать в СРСР. І давайте не недооцінювати значення історичного розвитку і те, що називається історичний менталітет. Звідки там взятися хоч якимось демократичним цінностям. Їх ніколи не було. Унікальність московського імперіалізму полягає в тому, що лише дві імперії світу, а насправді - одна велика історична, зробила рабами свій власний народ. Я маю на увазі татаро-монгольську імперію і як її продовження, усі різновиди російського імперіалізму. Вони раби, а пропаганду не можна недооцінювати. Як казав доктор Геббельс: дайте мені засоби масової інформації і я будь-яку націю перетворю на стадо свиней. Є три головні принципи Геббельса: пропаганди має бути багато, вона має бути зрозумілою і їй немає бути альтернативи. Так от у цій частині вони підняли на такий височезний рівень, що тут у найближчі десятиліття, а то й сторіччя наперед, ніхто нічого подібного не зробить. І направду так там все і склалося, ностальгія – це колосальна людська емоція, а в їхньому випадку вона має всеохоплюючий суспільний характер. Вони так живуть. І допоки оця імперія не розвалиться на 15-20 країн, допоки у них не заберуть ядерну зброю, там нічого не зміниться.

В Україні старше покоління, можливо, десь і має совкові рефлекси. І пам'ятаємо, що "совок" у свої останні фази життя – це всесильна та всеохоплююча корупція. І десь, можливо, цю гілку нам доведеться доволі довго рубати. Але сам факт того, що українці здійснили у кінці XX та на початку XXI століття три соціально-психологічні революції – Революція на граніті, Помаранчева революція та Революція Гідності - це є ознакою того, що ми волелюбний народ і ми готові безповоротно повертатися у лоно європейської цивілізації.

Що ж насправді не зрозуміли московити, і чому вони цю війну обов'язково програють, бо вони думали, що за ситу пайку нафтогазових доларів, можна тримати рабів у покорі. Саме так вони дивляться на своє населення, але вони не зрозуміли, що українці – це абсолютно інший етнос і демократизм вроджений у нас з нашої прадавньої історії. Цього вони не зрозуміли і не зрозуміють. І розвіюється кінцевий міф про "один народ".

Я впевнений на 100%, що Україна стала на свій шлях цивілізаційного росту у бік євроатлантичної спільноти і це історичне колесо зупинити вже неможливо. Та на превеликий жаль ми платимо за це колосальну ціну.

Читайте також

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Українці зможуть включати роки роботи за кордоном до загального страхового стажу, навантаження на бюджет зросте