RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

На Бахмутській ділянці фронту Путін загнав своїх генералів у глухий кут

На Бахмутській ділянці фронту Путін загнав своїх генералів у глухий кут Російські війська потрапили у пастку Фото: mil.in.ua

Однією з найгарячіших ділянок фронту продовжує залишатися Бахмутський напрямок. Тривають запеклі бої за Кліщіївку, куди росіяни постійно перекидають резерви. Чому ця ділянка настільки важлива для окупантів, які сили вони там сточують і чи варто ЗСУ штурмувати Бахмут - в етері Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Росіяни безперервно перекидають резерви на Кліщіївку. Там справжня м'ясорубка і росіяни там сточують свої підрозділи. Вони вже почали туди тягнути полки з Луганської області, з ділянки Куп'янсько-Лиманського оперативного напрямку.

Читайте: Ворог використовує снаряди часів Другої світової, але є "але": що відбувається зараз в Бахмуті

Це все спадщина Пригожина. Він створив такого собі політично-ідеологічного ідола, що Бахмут - це величезна перемога, яку отримала російська окупаційна армія на території України. І вони не можуть здати місто, тому намагаються за будь-який спосіб утримати плацдарм фактично по лінії Андріївка - Кліщіївка - Курдюмівка. Ворог розуміє - якщо ми прориваємо фронт на будь-якій ділянці цього рубежу, то далі ми фактично можемо просуватися і зрізати весь цей виступ, разом з Бахмутом, до Соледару включно.

Політично це буде шалена поразка для Кремля. Навіть більша, ніж потоплення крейсера "Москва". Тоді їм вдалося це трошки приховати від суспільства, а тут так розпіарено, що приховати не вдасться. Тому вони йдуть на величезні жертви і втрати, щоби не відступати. І поки у росіян будуть можливості, вони будуть кидати людей у цю м'ясорубку, щоби намагатися утримати цей рубіж.

Читайте: Важка, але контрольована: генерал оцінив поточну ситуацію на фронті

Чи можливі бої безпосередньо у Бахмуті? У будь-якому місті складніше вести бойові дії, ніж на відкритій місцевості. Тому що є дуже багато місць, де можна сховатися. Особливо під руїнами можуть зберігатися пустоти і вцілілі приміщення, де може перебувати ворог.

Але на сьогоднішній день ситуація по Бахмуту наступна: ворог ще два тижні тому вивів десант з міста, завівши туди декілька полків так званих територіальних військ. Це мобілізовані. Тобто фактично командування російської армії наповнило місто не найбільш боєздатними частинами. Проте нам немає жодного сенсу штурмувати місто і зачищати його. Туди треба заходити після оточення міста і пропозиції здатися ворогу. Якщо ж буде ухвалене рішення штурмувати Бахмут, то це буде дуже важко.

Читайте: Воєнкомів-хабарників треба садити, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців