RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Паша "Мерседес" хоче до Москви: чи піде Путін на цей обмін

За слугу РПЦ Україна може отримати багато полонених воїнів

За слугу РПЦ Україна може отримати багато полонених воїнів Паша "Мерседес", час додому Фото: з відкритих джерел

Скандально відомий в Україні митрополит УПЦ МП Павло Лебідь, більш відомий загалу як Паша "Мерседес", загримів до лікарні. У нього нібито діагностували інфаркт міокарда – принаймні це стверджує його адвокат. Примітно, що карта з лікарнею – доволі розповсюджений хід у подібних справах. Чи міг причиною "хвороби" стати страх перед можливим обміном до рф та чи тривають такі перемовини - розповів в етері Апостроф TV політичний експерт Олексій Курпас.

Це дуже гарна версія, і, скоріше за все, вона – одна з основних. Але є ще одна версія, менш розповсюджена, що просто за ним у в'язниці наглядали краще лікарі, ніж удома, тому сердечко і перестало працювати нормально. Треба було залишатися, не виходити під заставу. Там гарні лікарі, вони все знають. І все б у нього було добре, міг би вже й бігати внутрішнім двориком.

Читайте: Завезіть його на СТО: стало відомо про хворобу Паші "Мерседеса"

Скоріше за все, перемовини щодо його обміну вже йдуть. І перемовини навіть не з нашого боку розпочалися, а з боку росії. Єдине що, ми маємо розуміти, кого нам віддадуть за цього покидька, який сформував фактично фсбшну мережу в Україні. А те, що такі перемовини будуть і завершаться успішно, – я впевнений. Це як із Медведчуком, росія готова заради таких фігур піти на все.

Звісно, суд над ним затягується. Цей процес зокрема якраз і затягують заради перемовин. Є певні схеми, які працюють. Усе ж таки, Україна верховенство права визнає, тому не буде робити як росіяни – саджати в клітки і готувати якусь публічну кару. Ми чітко дотримуємося закону, на відміну від росії.

Не "Мерседесом" єдиним: у Києві затримали двох фейкометок

Читайте: Як віряни УПЦ МП Пашу "Мерседеса" з в'язниці звільняли

Насправді, я б не обмежувався лише двома адміністраторками проросійських телеграм-каналів. Якщо подивитися в наш політичний телеграм-простір, то таке враження, що війна давно закінчилася, всі піарять самих себе, майже знищуючи своїх майбутніх політичних опонентів. І це жахливо, бо ті фейки, які розганяються про наших політиків, про діяльність наших політиків, – їх кількість зашкалює. Інформація нібито вірна, але те, чим її підкріплюють – це суцільні фейки на 70-80%. І це стало такою зброєю, де ми, українці, починаємо один одного вбивати інформаційно. Вбивати довіру один до одного - це найжахливіше.

Тому на цьому тлі проросійські телеграм-канали і ті українці й українки, які на них працюють - недалеко пішли від наших. Так, це гірше, бо вони працюють на ворога, але внутрішній ворог – це найжахливіше, бо це розлад в суспільстві. Яка єдина Україна може бути, який єдиний фронт, коли ми одне одного починаємо "вбивати" в телеграмі чи у фейсбуці.

Дивіться: Під Лаврою знову гаряче: монахи і віряни забарикадувалися і не пускають поліцію, відео

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців