RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​Під Лаврою знову гаряче: монахи і віряни забарикадувалися і не пускають поліцію, відео

Після масштабних сутичок вірян УПЦ (МП), які прагнуть зберегти присутність філії РПЦ в Києво-Печерській Лаврі, з правоохоронцями на її території, поліція намагається відкрити корпуси, де забарикадувались монахи і віруючі.

Про це повідомляє "Реальний Київ".

Читайте також: Нові подробиці виходу на волю Паші "Мерседеса": що чекає на скандального митрополита

Як ми повідомляли, у грудні 2022 завершився строк оренди приміщень монастиря УПЦ (МП), а 9 серпня Господарський суд Києва визнав законним розірвання договору, укладеного між Національним заповідником "Києво-Печерська лавра" та монастирем Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (Московський патріархат).

Попри письмове попередження представники УПЦ (МП) та їхні віряни перешкоджали діяльності комісії Мінкульту. В результаті з 11 серпня у заповіднику обмежили доступ до приміщень Нижньої лаври для всіх відвідувачів.

В той же час близько 30 монахів та вірян замкнулися в трьох корпусах Лаври і перебувають до сьогодні на знак протесту. Наразі поліція намагається їх законно виселити.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колишнього митрополита Української православної церкви Московського Патріархату Павла Лебедя (Паша Мерседес) випустили під заставу в 33,3 мільйона гривень.

Вас також може зацікавити:

Молився, щоб Бог примирив Україну та Росію: на Закарпатті спалахнув новий церковний скандал, відео

Замість медиків - застілля: відео, як "лікувався" за кордоном Паша Мерседес

Скандал з УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі: всі подробиці