RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Буде смажити до 35: на Україну чекає пекельна осінь

Літо продовжується щонайменше на місяць

Літо продовжується щонайменше на місяць У вересні буде до +35 тепла Фото: 24tv.ua

Вересень цього року не буде типовим. За даними розрахунків синоптиків, як вітчизняних, так і заморських, перший осінній місяць в Україні очікується набагато теплішим, ніж торік (та й взагалі один із найтепліших за останнє десятиліття), і при цьому – з невеликою кількістю опадів. Яка ж буде погода у вересні, що ризикує стати четвертим місяцем літа – розповідає "Апостроф".

Середня за сезон температура повітря в Україні, за даними світових метеоресурсів, може бути вищою за кліматичну норму на 1-2 градуси, особливо на заході країни. Для розуміння: останніми днями серпня, коли рівень спеки побив безліч рекордів, були перевищення кліматичної норми на 1-4 градуси.

"У першій декаді буде досить спекотно. Денна температура може досягати 33 градусів, а на півдні країни – 35. Літня температура на значній території України зберігатиметься у першій половині вересня, потім поступово знижуючись", – розповідає "Апострофу" завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного центру Віра Балабух.

Читайте: Буде три бабині літа: синоптики розповіли, якою буде осінь

За її словами, після першої декади вересня денна температура повітря коливатиметься від 18 до 27 градусів тепла, залежно від регіонів.

За даними ресурсу Accuweather, незначне похолодання може настати у другій декаді вересня та протриматися до 20 числа.

"Вже зараз за межами України зароджуються значні циклони. Якщо вони до нас прийдуть, погода в країні швидко, хоч і ненадовго, перетвориться з літньої на нормальну осінню, з невеликими дощами та прохолодою. Потім знову потеплішає, але вже не так сильно", - каже "Апострофу" заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

Згідно з прогнозом від Wisemeteo, відносне похолодання (щодо, звичайно, спеки в кінці серпня – початку вересня) настане, коли буде спостерігатися стійке зниження середньодобової температури повітря нижче 15 градусів. А в середньому температура за підсумками вересня становитиме 17 градусів.

Дивіться: "Спека така, що плавиться мозок": фото 53-градусної температури під Києвом

За даними сайту Meteoprog, вересень цього року має бути багатим на сонячні дні. Зокрема, у Києві їх очікується 16 – більше половини місяця.

Щодо дощів, то їх буде не так багато (грибники найімовірніше будуть незадоволені). У перший місяць осені синоптики прогнозують невеликі опади, короткочасні дощі очікуються у межах 9 та 26 вересня.

Синоптики зазначають, що місячна кількість опадів очікується в межах норми: у середньому в Україні – 34-70 міліметрів. У Карпатах традиційно дещо більше, зокрема – 87-100 міліметрів.

Справжню осінь чекаємо у жовтні.

Читайте: Ель-Ніньо принесе аномальну осінь та зиму: чого чекати від погоди в Україні

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів