RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Жовто-синя тінь над Кримом: росіяни страшенно налякані і збираються тікати

Україна розпочала систематичне знищення стратегічних об'єктів в Криму

Україна розпочала систематичне знищення стратегічних об'єктів в Криму Окупанти злякалися Storm Shadow Фото: defence-ua.com

За останній тиждень Україна завдала низку ударів по військових об'єктах в Криму. Окупаційна влада традиційно заявляє про "патєрь нєт" і роботу ППО, намагаючись приховати масштаби руйнувань. Так у середу ЗСУ здійснили успішне ураження командного пункту чорноморського флоту рф. А наступної ночі СБУ та ВМС нанесли масштабний вогневий удар по аеродрому "Саки" в Криму. Про важливість ударів по Криму і роль українських партизан у цих операціях - в етері Апостроф TV розповів майор запасу НГУ, ветеран українсько-російської війни Олексій Гетьман.

Атака на Саки

В результаті комбінованого удару ЗСУ було пошкоджено 12 ворожих літаків на аеродромі "Саки". Це була підготовлена атака однозначно. Там розраховувався маршрут польоту.

Дивіться: Севастополь знову "приймає": в небо піднявся стовп диму, фото і відео

Слід відмітити також роботу українських партизан, які допомагали в проведенні цієї акції. Адже багато питань треба було вирішити не лише біля цього летовища, а й по маршруту слідування ракети. Тому партизани повідомляли, який маршрут найкращий задля подолання ППО супротивника.

Що стосується самого аеродрому, то це одне з чотирьох основних летовищ, які ворог використовує для нанесення авіаударів по нашій території. І знищення таких посадкових смуг - це навіть може бути вигідніше, ніж знищення літаків, які на ньому базуються. Адже літаків у ворога вистачає, вони можуть їх замінити, перекинувши з інших авіабаз. Тоді як знищення злітно-посадкової смуги може вивести з ладу аеродром на тривалий час.

Знищення командного пункту ЧФ РФ

При знищенні командного пункту росіян в Криму використовувались ракети Storm Shadow, щоб там росіяни не розповідали про безпілотники. Ці ракети цікаві тим, що вони можуть вибухати з певною затримкою після того, як влучають в об'єкт ураження. Тобто навіть при влучанні в бункер вибух відбудеться не на поверхні. Ракета завдяки кінетичній енергії проникне в середину і там вибухне.

У Storm Shadow вже був "досвід" знищення бункерів: у 2012 році був знищений бункер диктатора Каддафі такою ж ракетою. Командний пункт чф рф теж був укріпленим місцем, але це не допомогло.

Дивіться: В Криму вночі було дуже гучно: фото, відео і всі подробиці про масштабну атаку

Це влучання показало два моменти. По-перше, що ця ракета може руйнувати укріплені споруди. По-друге, супутникові знімки зруйнованого об'єкта показали, що влучання було дуже точним, відхилення було менше 1 метра.

Зруйновано серйозний командний пункт - і от саме це руйнування налякало гауляйтерів Криму більше, ніж знищення літаків. Адже навіть бункер не зможе їх захистити. Можливо скоро побачимо, як так звана влада окупованого півострова почне терміново виїжджати з півострова у "якісь нагальні відрядження" чи під іншими приводами.

Шлагбаум в Крим

Щоб відрізати сухопутний коридор з Ростова до Криму, нам не обов'язково виходити на саме узбережжя Азовського моря. Там на півдні проходить залізниця, яка є основним логістичним ланцюгом, через який йде постачання в Крим та на південь України. Ця залізниця йде від Волновахи через Токмак до Мелітополя і потім до Джанкоя в Криму. Коли ми почнемо контролювати цей логістичний маршрут, а слід нагадати, що до Токмака Силам оборони залишилося 16 км, припиниться основне постачання ворога.

А коли нам вдастся просунутися до Мелітополя та взяти під контроль ще й автомобільні шляхи, то не треба буде виходити на узбережжя Азовського моря, так як ми вже будемо контролювати усю логістику ворога. Адже у росіян 75% постачання йде залізницею, а лише 25% - автошляхами. Потім залишиться зруйнувати Кримський міст і вони залишаться без постачання будь-чого. А власних запасів у ворожого угрупування буде на два, максимум три місяці.

Читайте: Знищено не тільки командування флоту: нові важливі деталі удару по базі під Севастополем

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами