RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

До 20 градусів тепла: яка погода буде в Україні у вихідні

Прогноз погоди на 4-6 листопада

Прогноз погоди на 4-6 листопада У вихідні буде тепло, але дощитиме Фото: zt.ua

У вихідні до України прийдуть дощі. Але досить теплі – атмосферний фронт рухається з боку лагідного Середземного моря. Та й загалом температура, як для листопада, буде приємною. В окремих областях – до 20 градусів тепла. Докладніше про погоду на 4-6 листопада розповідає "Апостроф".

Субота, 4 листопада

За даними Укргідрометцентру, до України прийдуть дощі. Найрізноманітніші. У Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій та Черкаській областях, наприклад, очікуються сильні дощі. У Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях – помірні.

"Дощова погода обумовлена циклоном, що зародився в п'ятницю над Балканами. У суботу він проходитиме над Україною по умовній осі Румунія - Вінниччина - Житомирська область. Але атмосферними фронтами зачепить всю територію країни. У неділю центр циклону переміститься вже в Білорусь. Дощі триватимуть, але у понеділок дощитиме переважно на правобережжі України", – розповідає "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Читайте: Аномальний листопад: яка погода буде в останній місяць осені

У Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Донецькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях – без істотних опадів, але невеликі дощі таки прогнозуються. І лише у Криму – хмарно з проясненнями.

У Волинській, Чернігівській та Сумській областях удень 13-15 тепла, а вночі відповідно 8-10, 6-8 та 5-7. Одним словом, чим ближче до росії, тим ночами холодніше. У Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Рівненській, Житомирській, Київській, Полтавській, Харківській та Луганській областях уночі 7-9, вдень – 14-16 градусів (на Полтавщині – до 17).

У Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях вночі від 7 до 11 градусів, вдень – 15-17. На Дніпропетровщині та Донеччині відповідна температура 8-11 та 16-18 градусів.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях вдень 20-22 тепла, але при цьому на Одещині вночі 13-15, а у решті зазначених областей – 9-11 градусів. Найтепліше вдень буде в Криму – 22-24 тепла. Але вночі на півострові також буде максимум до 11 градусів.

"У ніч із суботи на неділю через циклон у середніх областях України очікуються пориви вітру, 15-20 метрів за секунду", - попереджає Наталія Птуха.

Читайте: Побито майже 100-річний рекорд: погода у Києві продовжує вражати

Неділя, 5 листопада

Помірні дощі йтимуть практично у всіх областях України. Виняток: Харківська, Луганська, Донецька, Херсонська та Запорізька області, а також Крим – там буде хмарно.

У Волинській, Рівненській, Житомирській та Львівській областях удень 12-14, уночі – 5-8 градусів. Така ж нічна температура передбачається і в Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Закарпатській та Чернівецькій областях, але вдень там буде тепліше – 13-15 градусів.

На Київщині вночі 10-12, вдень – 13-15 градусів. На Чернігівщині – відповідно 11-13 та 14-16. У Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Луганській областях удень 15-17 тепла, вночі – 11-13 градусів.

У Кіровоградській, Дніпропетровській та Донецькій областях уночі 13-15, вдень – 17-19. В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму вночі 14-16, а вдень – 19-21 тепла.

Понеділок, 6 листопада

Дощова погода перемістилася на правобережжя України: помірні дощі прогнозуються у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Донецькій та Херсонській областях, а також у Криму. На решті території країни – хмарно.

У Волинській, Львівській, Рівненській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях вдень 12-14, вночі – 6-8 (на Чернігівщині та Сумщині – 8-10 градусів). У Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Харківській та Луганській областях удень 13-15 градусів тепла. Вночі від 5-8 (на заході) до 10-12 (на сході) градусів.

У Кіровоградській, Дніпропетровській та Донецькій областях уночі 9-12, вдень – 14-16 градусів. На Одещині, Миколаївщині, Херсонщині та Запорізькій областях, а також у Криму вночі 12-15, а вдень 19-21 градусів тепла.

Дивіться: Де і коли в Україні в листопаді випаде сніг: дати та карта погоди

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів