RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну стукає зима: яка погода буде у вихідні

Прогноз погоди на 18-20 листопада

Прогноз погоди на 18-20 листопада Частину країни у вихідні накриють снігопади Фото: з відкритих джерел

Після помірної першої половини листопада в Україну йде зима. У більшості регіонів країни середньодобова температура коливатиметься в районі нуля, а вночі стовпчики термометрів показуватимуть значення з позначкою "мінус". Докладніше про погоду на 18-20 листопада розповідає "Апостроф".

Субота, 18 листопада

За даними Укргідрометцентру, Закарпаття накриє мокрий сніг. У Волинській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях очікуються снігопади. У Рівненській та Вінницькій областях – помірний сніг. На Хмельниччині – без істотних опадів, але невеликий сніжок також може бути.

Дивіться: В Україну увірвалася справжня зима: фото та відео снігу

У центральних, східних та південних областях погода все ще більш-менш осіння, що повністю відповідає останній декаді листопада. У Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій та Донецькій областях – без істотних опадів, хіба що з невеликими дощами. У Миколаївській та Херсонській областях, а також у Криму – помірні дощі, на Одещині – значні.

"Погода у вихідні буде зумовлена циклоном, що зародився на заході Чорного моря. Він рухатиметься в північно-східному напрямку, і своїми краями торкнеться всіх регіонів країни. Дія циклону триватиме до 21 листопада - де-не-де ще йтиме невеликий мокрий сніг", - розповідає "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій областях нічні заморозки до мінус 2 градусів. Але вдень терпимо – 1-4 тепла. Така сама денна температура очікується у Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій, Харківській, Кіровоградській та Луганській областях. Та й уночі там тепліше – від 0 до 2 градусів. На Київщині вночі 0-2, вдень - 2-4 градуси.

У Закарпатській, Дніпропетровській та Донецькій областях уночі 1-3, вдень – 3-5 градусів. У Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях уночі 3-5, вдень – 6-9 градусів. На Одещині вночі 5-7, вдень – 9-11. А в Криму, хоч вночі лише 4-6, градусів, зате вдень температурний рекорд – 10-12 тепла.

Неділя, 19 листопада

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Львівській, Тернопільській, Вінницькій, Черкаській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях – без опадів. В Одеській та Миколаївській областях – помірні дощі.

У Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму значні дощі. У Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій та Луганській областях – мокрий сніг. А на Полтавщині – невеликий мокрий сніг.

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Львівській, Тернопільській, Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській та Луганській областях вдень 0-2 градуси, вночі заморозки до мінус 3. В Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Харківській областях середня денна температура – нуль (від мінус до плюс одного градуса), вночі – заморозки до мінус 4.

У Закарпатті за нічної температури мінус 1-3 градуси вдень очікується 3-5 тепла. На Донбасі що вдень, що вночі 1-3 градуси вище за нуль. В Одеській та Миколаївській областях цілодобова температура 3-5 градусів, а в Херсонській та Запорізькій – 4-6. Найтепліше в Криму: вночі 3-5, а вдень – 9-11 градусів.

Понеділок, 20 листопада

На Закарпатті – невеликі дощі. У Волинській, Рівненській, Чернігівській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях – невеликий мокрий сніг.

У Житомирській, Київській, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях – без опадів. У Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму – помірні дощі. На Дніпропетровщині – мокрий сніг. У Сумській, Харківській, Луганській та Донецькій областях значний мокрий сніг.

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Львівській, Тернопільській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях уночі заморозки до мінус 3 градусів. Вдень – від нуля до 5 градусів (це на Львівщині). В Івано-Франківській та Чернівецькій областях вночі мінус 2 – мінус 4, вдень – від мінус 1 до плюс 1. На Закарпатті вночі стільки ж, скільки в Івано-Франківську вдень, але у світлий час доби – 3-5 градусів.

У Дніпропетровській області та вдень та вночі від мінус 1 до плюс 1. В Одеській та Миколаївській областях вдень 3-5, але при цьому вночі на Одещині 0-2 градуси, а на Миколаївщині – 3-5. У Херсонській та Запорізькій областях вночі 2-4, вдень – 4-6 градусів. У Криму похолодає: вночі 3-5, а вдень – 6-8 градусів.

Читайте: Чи чекати на сильні морози і снігопади цієї зими: прогнози синоптиків

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів