RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Чи чекати лютих морозів і снігопадів цієї зими: прогнози синоптиків

Синоптики зробили перші прогнози погоди щодо того, чи слід очікувати сильних морозів наприкінці 2022 – на початку 2023 року.

Про це повідомляють vsim.ua.

В Українському гідрометцентрі зазначають, що спрогнозували погоду на зиму на основі аналізів температурних показників в Україні за останні 30 років. Синоптики кажуть, що середня температура у грудні-лютому очікується на 1-2 градуси вище за норму 1991-2020 років.

Читайте також: Коли в Україні почнеться справжня зима і що чекати погоди: прогноз на три місяці

Імовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою –25-30 градусів дуже низька. У той самий час прогнозують короткочасні істотні похолодання тривалістю 1-5 діб. Під час таких похолодань мінімальна температура вночі становитиме -15-20 градусів.

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда каже, що зима 2023 року не повинна бути дуже морозною. Але це означає повної відсутності лютого холоду. Сильні морози в окремі періоди будуть короткими і загалом зими не позначатимуться.

Головний метеоролог Укргідрометцентру Владислав Білик стверджує, що сніговий покрив протягом тижня-двох накриє всю країну. У південних регіонах без снігу не обійдеться, але через високі для зими температури довго він не пролежить.

Раніше синоптики повідомляли, якою очікується погода в Україні наприкінці грудня.

  • Вас може зацікавити:

Україну в листопаді накриє хвиля морозів: якого числа різко впаде температура

Зима в листопаді: якого числа Україну накриють снігопади

Коли в Україні чекати першого снігу: прогноз синоптиків на листопад