RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Завалить снігом: до України йде казкова погода

Прогноз погоди на 25-27 листопада

Прогноз погоди на 25-27 листопада До України йдуть снігопади Фото: з відкритих джерел

Після відлиги у п'ятницю, коли сніг та легкий морозець змінило потепління, на вихідні в Україну повернеться зимова погода. Тобто снігопади та середня температура в районі нуля. Детальніше про погоду на 25-27 листопада розповідає "Апостроф".

Субота, 25 листопада

За даними Гідрометцентру, у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях – невеликий сніг. На Закарпатті – невеликий мокрий сніг. У Харківській області – невеликий дощ із мокрим снігом. На Дніпропетровщині – дощ із мокрим снігом.

У Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях – хмарно із проясненнями. В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму – помірні дощі.

Дивіться: Київ, Чернігів та інші міста занесе кулею снігу до 60 см: дата та карта

"Сьогодні в Україні після снігів та морозів було потепління, викликане тим, що один атмосферний фронт залишив територію країни, створивши після свого проходження область зниженого тиску. Це спричиняє невелику кількість опадів або взагалі їхню відсутність. У суботу Україна ще перебуватиме в зоні зниженого тиску, але вже в неділю все зміниться. На територію країни рухається активний циклон, який зародився на Балканах, регенерується над Чорним морем в районі Румунії і рухатиметься на південний схід. Ще в понеділок вдень циклон буде над Сумщиною та Чернігівщиною, але до вечора він переміститься на територію росії", – розповідає "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Найпрохолодніше вночі буде у Карпатах: на Івано-Франківщині очікується мінус 4 – мінус 6 морозу. Але вдень там прогнозується 2-4, як і на Закарпатті (де вночі заморозки до мінус 1 градусу). У Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Сумській, Харківській та Луганській областях удень 1-3 градуси. У Волинській, Рівненській, Житомирській та Київській областях – 0-2. У Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Донецькій областях – 2-4. Але всі вищезгадані області об'єднує одне: вночі там очікується до мінус 3 градусів.

У Кіровоградській та Дніпропетровській областях 3-5, вночі 0-2 градуси. У Миколаївській та Запорізькій областях відповідно 5-7 та 2-4, на Одещині та Херсонщині 6-8 та 3-6. А найтепліше в Криму: вночі 5-7, а вдень 10-12 тепла.

Неділя, 26 листопада

У Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях – невеликий сніг. На Житомирщині та Вінниччині – помірний сніг. Над Одеською, Миколаївською, Кіровоградською, Черкаською, Київською, Полтавською, Сумською та Чернігівською областями циклон, що рухається на північний схід, проклав собі впевнену широку стежку у вигляді снігопадів.

У Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях, а також у Криму – сильні холодні дощі.

Досить цікавим буде і температурний режим. Вдень та вночі у більшості областей температура буде однаковою. У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій областях цілодобово від мінус 3 до мінус 1 градуса. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях – мінус 2-4. У Миколаївській, Кіровоградській та Полтавській областях – від 0 до 2 градусів. На Одещині від 0 до мінус 2.

На Закарпатті вночі мінус 6-4, вдень – від 2 градусів морозу до нуля. На Сумщині вдень 0-2 градуси, вночі заморозки до мінус 3. У Дніпропетровській та Харківській областях вдень 6-8, вночі 2-5. Найбільший перепад температури на Донеччині: вночі 1-3, вдень – 10-12 градусів. На Луганщині вночі 0-2 градуси, вдень – 8-10.

У Херсонській та Запорізькій областях уночі 3-5, вдень 10-12 градусів. Найтепліше в Криму: відповідно 5-7 та 13-15. Але насолоду від такої приємної температури нівелюють дощі.

Дивіться: До Карпат прийшла казкова зима з морозами: у мережі діляться чарівними кадрами

Понеділок, 27 листопада

Різноманітністю погодних умов понеділок не вражає. У Чернівецькій області буде хмарно. В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях – хмарно із проясненнями. У Криму – невеликі дощі та мокрий сніг (при цьому вдень 1-3 градуси, а вночі – заморозки до мінус 2). На решті території країни невеликий сніг.

Із температурою взагалі все буде сумно. У Волинській, Рівненській, Житомирській, Чернігівській та Львівській областях вночі мінус 7-5, вдень – мінус 5-3. Така сама нічна температура буде у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій та Сумській областях, щоправда, вдень там тепліше – мінус 3-1. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях вночі мінус 8-6, вдень – мінус 4-2. На Закарпатті відповідно мінус 6-4 та 0-2 градуси.

На Київщині вдень мінус 4-2, вночі – мінус 6-4. У Черкаській та Полтавській областях удень як у Києві, а вночі – мінус 7-5. У Харківській області та вдень та вночі мінус 4-2, в обох областях Донбасу цілодобово мінус 2 - нуль.

У Кіровоградській та Дніпропетровській областях уночі мінус 6-4, вдень мінус 4-1. В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях удень 0-2 градуси, але при цьому у перших двох областях вночі мінус 4-2, а на Херсонщині та у Запоріжжі мінус 3-1 градус.

Читайте: Що робити, якщо теплицю зламав сніг: лайфхак у зимовий період

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів