RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну йде м'яка зима: на яку погоду чекати

Прогноз погоди на 9-11 грудня

Прогноз погоди на 9-11 грудня В Україну йде невелике зимове потепління Фото: rudana.com.ua

В Україну йде доволі м'яка зима. Морозів майже немає, температура протягом доби близько нуля. Щоправда, десь йтиме дощ із мокрим снігом, але це саме тому, що відносно тепло. Детальніше про погоду на 9-11 грудня розповідає "Апостроф".

Субота, 9 грудня

За даними Укргідрометцентру, у Чернівецькій області – хмарно із проясненнями, у Сумській – невеликий сніжок. У Харківській та Луганській областях – мокрий сніг, у Донецькій – дощ із мокрим снігом. У Дніпропетровській та Запорізькій областях, а також у Криму – помірні дощі. На Херсонщині – невеликий дощ. На решті території – хмарно.

Читайте: Російська "кліматична зброя": на Україну насувається антициклон із сибірськими морозами

Температурний режим досить комфортний. У Львівській та Івано-Франківській областях вночі 5-7 з позначкою "мінус". У Волинській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській та Сумській областях – мінус 4-6. У Закарпатській, Хмельницькій, Житомирській та Київській областях – мінус 3-5. А вдень там у районі нуля, іноді трохи нижче. Винятки – Чернігівщина та Сумщина: вдень до 4 морозу, та Чернівецька область – до 3 вище за нуль.

У центральних та східних областях вночі заморозки до мінус 4, вдень – кілька градусів вище нуля. У Кіровоградській та Дніпропетровській областях середня середньодобова температура взагалі виходить близько нуля: уночі мінус 2, вдень – плюс 2 градуси.

А на півдні заморозків не передбачається. В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях удень – 2-4 градуси. При цьому вночі на Одещині 0-2 градуси, у решті південних областей – 1-3. Найтепліше в Криму, причому що вдень, що вночі – однаково: 6-8 градусів.

"Зараз ми знаходимося на периферії потужного північно-східного антициклону, центр якого знаходиться за Уралом. Антициклон - це зона підвищеного тиску, і особливих опадів вона не передбачає. Водночас над Чорним морем "завис" циклон, своїми краями він чіпляє південь України та східні області Лівобережжя, відповідно – там невеликі опади: мокрий сніг, дощ. Але вже ближче до понеділка на Україну посуне атмосферний фронт із Західної Європи, очікуються опади", – розповідає синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 10 грудня

У Волинській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях – невеликий мокрий сніг. У Сумській, Полтавській, Харківській та Луганській областях – невеликий сніг. Дніпропетровська та Донецька області солідарні із західним регіоном: там теж невеликий мокрий сніг. На решті території – без істотних опадів.

Якщо порівнювати із суботою, то в західних, північних, східних та центральних областях вночі без сюрпризів - мінус 3-6. А вдень близько нуля.

А ось південні області будуть приведені у відповідність до загальноукраїнського температурного режиму. Похолодає. У Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму вночі 0-2 градуси, вдень – 2-4. При цьому на Одещині вночі також 0-2, але вдень – 4-6. Так би мовити, температурний рекорд неділі.

Понеділок, 11 грудня

Відчутне наближення циклону із Західної Європи. У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Луганській та Донецькій областях – невеликий мокрий сніг.

У Полтавській та Харківській областях – невеликий сніг. В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму без істотних опадів.

У західних, північних, східних та центральних областях середньодобова температура близько нуля. Невеликі нічні заморозки компенсуються вдень плюсовою температурою. Виняток – Луганщина. Там уночі прогнозується мінус 4-6, а вдень – мінус 2-4.

А на півдні трохи потеплішає. У Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму вночі, як і в неділю, 0-2 градуси. Але вдень на Запоріжжі 2-4 градуси, на Миколаївщині – 4-6, а на Херсонщині та у Криму 5-7. На Одещині вдень теж 5-7, але вночі тепліше – 2-4 градуси.

Читайте: Грудень буде аномальним: в Укргідрометцентрі розповіли, до чого готуватись

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів