RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російська "кліматична зброя": на Україну насувається антициклон з сибірськими морозами

У другій декаді грудня в Україні очікується дія потужного антициклону, який прийде з півночі Росії: стовпчики термометрів подекуди показуватимуть до 20 градусів морозу.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофу".

Читайте також: Зима в Україні буде аномальною: відомий синоптик дав прогноз на сезон 2023/2024

Відповідно до розрахунків прогностичних центрів, вже у другій половині першої декади місяця середня температура в Україні знизиться до мінус 13-7 вночі та мінус 8-2 вдень. А в північних областях країни уночі температура може сягати аж 20 градусів морозу.

За словами метеоролога, кандидата географічних наук Ігоря Кібальчича, очікується розвиток потужного антициклону, центральна частина якого буде локалізована за Уралом, на півдні Сибіру.

"Прогнозується, що відроги антициклону охоплять практично всю територію Північної Азії та Східної Європи. Оскільки цей синоптичний об'єкт сформується в умовах сухого та холодного континентального повітря, то в межах його впливу температура приземного повітря відчутно знизиться. Переважна частина України (за винятком крайнього півдня та Закарпаття) опиниться під впливом цього антициклону", - зазначив він.

За прогнозами, стійкий період холодної погоди триватиме до двадцятих чисел грудня. Проте вже у третій декаді грудня в Україну надходитимуть більш теплі та вологі повітряні маси атлантичного походження. В результаті цього температура може підвищитись аж до відлиги.

Про це пише "Апостроф" в матеріалі "Росія зіпсує погоду у грудні: синоптики обіцяють аномальний місяць".

  • Вас зацікавить:

Може дратувати і не подобатися: карти і прогноз погоди на 3 грудня

Чи випаде в Україні сніг на на День Святого Миколая: карта погоди

Українців попередили про небезпечну погоду: де очікуються ожеледиця і сильні снігопади