RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дихання Арктики: в Україну йдуть люті морози

Холодну погоду несе антициклон зі Скандинавії

Холодну погоду несе антициклон зі Скандинавії В Україні буде морозна погода Фото: з відкритих джерел

На вихідні Україну очікує значне похолодання. З півночі йде холодне арктичне повітря, з усіма наслідками. Цей атмосферний фронт зустрінеться із відносно теплим повітрям, що йде з Чорного моря, але таке зіткнення повітряних мас закінчиться лише мокрим снігом різної інтенсивності. Докладніше про погоду на 6 – 8 січня розповідає "Апостроф".

Субота, 6 січня

За даними Українського гідрометеорологічного центру, у Волинській та Рівненській областях – мокрий сніг, у решті західних областей – помірні дощі. У центральних областях – помірний сніг. У центральних та східних областях – хмарно. У південних областях, а також у Криму – хмарно із проясненнями.

Читайте: В Україні намітить шар снігу до 35 см: дата та карта погоди

У Волинській та Рівненській областях вночі очікується мінус 3-5, вдень – заморозки до мінус 2. На Закарпатті вночі 2-4, вдень – 5-7 тепла. На решті території західного регіону вночі до 3-4 морозу, вдень – 3-6 тепла. При цьому у Чернівецькій області місцями до плюс 7.

Найхолодніше буде на Чернігівщині та Сумщині – вночі мінус 10-12, вдень – 2-4 морози. В інших областях північного регіону (на Київщині та Житомирщині) вночі 4-7 морозу, а вдень – у районі нуля.

У більшості областей центрального регіону вночі очікується мінус 2-4, вдень – 4-6 тепла. Але на Полтавщині та у сусідній із нею Харківській області вночі вже мінус 4-7, а вдень – від мінус 2 до плюс 4. На Донбасі очікується мінус 2-4 вночі, і до плюс три – вдень.

На Одещині та в Криму вдень – 10-12, вночі – 2-5 тепла. На решті території південного регіону вночі очікуються невеликі заморозки, а вдень – до 10 тепла.

"На Україну йде антициклон, що виник на півночі Скандинавії. Холодне арктичне повітря, що йде з північного заходу, принесе значне похолодання. Треба зазначити, що над Балканами та заходом Чорного моря зараз формується циклон. Два ці природні явища зустрінуться на півдні України, і зіткнення таких різних повітряних мас приведе зі снігу, мокрого снігу та дощів. При цьому в понеділок на півдні країни також буде холодніше", – розповідає начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Дивіться: У сніговому полоні виявилася тисяча авто: Швецію накрив потужний снігопад, фото

Неділя, 7 січня

На Закарпатті – помірні дощі, в решті західних областей – помірний сніг. На півночі буде хмарно, а центральних та східних областях – сніг та місцями мокрий сніг. На півдні країни очікуються сильні дощі.

Щодо температури, то в північних областях країни буде значно холодніше. На Чернігівщині та Сумщині, наприклад, уночі очікується давно небачені 16-18 морозу, вдень – мінус 11-14. На Волині, у Рівненській, Житомирській та Київській областях відповідно 8-11 та 7-9 морозу. На Харківщині та Полтавщині вночі прогнозується мінус 6-8, вдень – мінус 3-6.

Але в більшості західних та центральних областях (крім Закарпаття, де вночі буде 2-4 тепла, а вдень – всі 5-7) температурний режим відносно щадний та однаковий. Що вночі, що вдень – мінус 2-4. На півдні України вночі очікується 2-5 тепла, вдень – 6-7. Але це окрім Криму: там буде +2 уночі, а вдень близько 9-11 градусів тепла.

Читайте: Вчені розкрили секрет руху сніжинок: розшифрована інформація допоможе синоптикам

Понеділок, 8 січня

У північних областях, а також на Волині, Рівненщині та Тернопіллі – хмарно. В інших західних областях – невеликий та помірний сніг. У центральних та східних областях – снігопади. А на півдні – сильні дощі та мокрий сніг.

Найхолодніше буде на Сумщині: вночі до 25 морозу, вдень – 12-14. На Чернігівщині – 18-20 та 11-13 відповідно. А в решті областей… Ну про що говорити, якщо навіть на Закарпатті синоптики прогнозують 3-5 морозу цілодобово.

У більшості західних областей уночі очікується 10-14 морозу, вдень – 8-10. У Житомирській та Київській областях уночі мінус 11-14, вдень – мінус 9-11. В областях центрального регіону і вдень і вночі буде 7-10 морозу. У східних областях температурний режим такий самий, як і на заході України.

У Криму та південних областях (крім Одеської) вночі мінус 1-3. І вдень мінус 1-3. А на Одещині цілодобово очікується мінус 1 до плюс 1 градуса.

Дивіться: У Мукачеві в січні розцвіла "шалена сакура": фото унікального дерева

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів