RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Нова фаза війни: як ЗСУ нищать ворога розумом і технологіями

Майбутнє не лише літальними, але й наземними дронами

Майбутнє не лише літальними, але й наземними дронами Дрони стають головною зброєю на війні Фото: з відкритих джерел

Найгарічішою точкою на воєнній мапі України безперечно є Авдіївка. Та запеклі бої тривають на багатьох відтинках фронту. Одним з таких є Куп'янський напрям, де ворогу вдалося нещодавно взяти під контроль населений пункт Крохмальне. Про ситуацію на цій ділянці фронту, снарядний голод у росіян і війну дронів - в етері Апостроф TV розповів речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш.

Наразі на Куп'янському плацдармі тривають інтенсивні жорсткі бойові дії. Наші захисники докладають всіх зусить та всю тактично-оперативну майстерність, аби стримати ворога, який постійно підтягує резерви, оскільки ті, які він підтягнув раніше, вже закінчились. Ворог нищиться всіма наявними засобами ураження, зокрема іноземною технікою та нашими БПЛА.

Читайте: F-16 з бонусом, але й умовою: коли Україна нарешті отримає західні літаки

Ворог не полишив свої наміри просуватися в тили української оборони. Проте раніше заготовлені інженерно-фортифікаційні загородження та грамотне використання місцевості, разом з героїзмом наших хлопців - все це стримує ворога. Командири на місцях намагаються вжити всіх необхідних заходів, аби переграти ворога та завдади йому нищівного удару.

Що стосується боєприпасів. На таку інтенсивність бойових дій не розраховувала навіть росія. Їхній ВПК не здатний задовільнити потребу, яка наразі затребувана під час інтенсивної війни. Тому вони намагаються залучати й інші країни, які надають їм боєприпаси - це КНДР та Іран. І ми також маємо врахувати ТТХ зброї, адже стволи зношуються і потребують заміни і ремонту.

Водночас ворог ще має більші запаси боєприпасів, ніж ми. Тому спостерігаються доволі інтенсивні обстріли наших позицій. Однак якість боєприпасів не найкраща. Вони залишають велику кількість нагару, що призводить до виведення техніки з ладу. Плюс деякі боєприпаси не розриваються - ми й таке бачимо. Тому в росії вже є проблеми з артилерією, які вони намагаються компенсувати за рахунок своїх старих радянських збережень.

Битва БПЛА

Це одна з найголовніших і ключових складових. Зараз війна переходить у нову технолонічну фазу. Велика кількість техніки чи особового складу ще залишається значущою, але не є вирішальною. За рахунок високої технолонічності, застосування різних інноваційних засобів ведення війни - це впливає на ситуацію. Наприклад, коли дрон за 500 доларів знищує "Сонцепьоки" вартістю 10 млн доларів або може залетіти у командний пункт і знищити весь керівний склад - це свідчить про високу технологічність війни.

Важливе значення мають РЕБи - це досить дорогі і технологічні засоби. Але ще потрібно знати, на яких частотах працюють дрони. Бо РЕБ це така зброя, яка грає у дві сторони. Коли ворог вмикає РЕБИ, то подавлює не лише наші безпілотники, але й свої засоби зв'язку.

Тому майбутнє за БПЛА - і не лише літальними, але й наземними дронами. Бо зараз вже є роботизовані бойові модулі, які працюють за допомогою оператора. Плюс є різні дрони, які постачають боєприпаси, евакуюють військових з лінії зіткнення. І хто зможе інтелектуально здобути цю перевагу, тому значно легше буде воювати у цій кривавій війні.

Читайте: В Україні зараз триває битва світового масштабу, яка змінить все - боєць ЗСУ "Тоха"

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають