RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну йде позапланове літо: як довго протримається спека

Тепло в Україну йде із Середземномор'я

В Україну йде спека Парасольки у найближчі дні знадобляться хіба що від сонця Фото: volyn24.com

В Україну мчить теплий атмосферний фронт із Середземномор'я. Де вже цвітуть, а можливо й відцвіли фініки та абрикоси. Ну, а в нас наслідки будуть відповідні: майже літо. Детальніше про погоду на 30 березня – 2 квітня розповідає "Апостроф".

Субота, 30 березня

За даними Українського гідрометеорологічного центру, по всій країні мінлива хмарність. Температура, скажімо прямо, дивує. Вночі найхолодніше на стику Кіровоградської та Миколаївської областей – 2-4 градуси тепла. У Чернігівській області у темний час доби – 3-5 градусів, у Київській, Сумській та Полтавській областях – 4-6 тепла. А на решті території вночі 6-9 градусів.

Читайте: Україну в квітні засипле снігом: дати снігопадів та карта

Вдень температура взагалі розгуляється. В областях, що межують із країною-агресором – 16-18 градусів тепла. У решті регіонів України (ну майже у всіх) – 19-22 тепла. На Буковині загалом до 24 градусів. Лиш Одещині трохи не пощастило – вдень там холодно, всього 12-14 градусів тепла.

"На вихідні з Середземного моря в Україну рухається теплий атмосферний фронт. Не те щоб антициклон, але близько до того. При цьому повітряні маси з півдня рухаються досить швидко, сила вітру на вихідні посилиться. Дощі підуть, а тепла суха погода триватиме щонайменше до 2-3 квітня", – розповідає "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 31 березня

У повній відповідності до правил майже антициклону, опадів не передбачається – як і в суботу, суцільна мінлива хмарність. Вночі температура підвищиться ще більше: холодніше буде на Харківщині – 4-6 градусів. На Донеччині – 5-7 тепла. У решті регіонів України, ну майже, у нічний час – 7-9 градусів. Винятки – Волинь та Закарпаття: там уночі до 11 тепла.

Читайте: У квітні буде багато дощів: календар погоди

Вдень на заході України до 25 градусів тепла. Найхолодніше буде на Одещині – 13-15 градусів. А на решті території у світлий час доби 20-23 градуси.

Понеділок, 1 квітня

Хмарність жодних сюрпризів не підносить – вона змінна. І з температурою в країні, з розбивкою по регіонах, все так само, як у неділю. Хоч і 1 квітня, але це без жартів.

Похолодання прийде 3-4 квітня із Заходу.

Читайте: На Карпати обрушився потужний шторм: фото

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів