RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

Прогноз погоди на 20 - 22 квітня

Заморозки у квітні Найближчими днями можливі заморозки Фото: з відкритих джерел

Природа, яка протягом тижня заливає Україну дощами, дасть нам на один день невеликий перепочинок. Але, на жаль, не скрізь, і при цьому в деяких областях уночі очікуються заморозки. А потім природа знову візьметься за своє. У сенсі знову почнуться дощі, причому з грозами. Детальніше про погоду на 20 – 22 квітня розповідає "Апостроф".

Субота, 20 квітня

За даними Українського гідрометеорологічного центру, у західних областях, окрім Хмельницької, а також у Київській, Чернігівській та Сумській областях – мінлива хмарність. На Донбасі – хмарно із проясненнями. В решті регіонів України – помірні дощі.

Читайте: В Україні очікується найхолодніша ніч квітня: названо дату

У більшості західних, північних та центральних областей уночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів. У Київській, Черкаській та Полтавській областях у темний час доби буде 1-3 градуси. А вдень у цих регіонах 13-15 тепла. На Вінниччині, Черкащині та Полтавщині – навіть до 16 градусів.

У західних областях уночі 4-7 градусів, вдень – 19-21 тепла. У південних областях уночі 5-7, вдень – 15-17 градусів. У Криму вночі 6-8, вдень – 18-20 тепла.

"Циклон, який рухався з боку Балкан і приніс дощі, залишає територію України і йде на Білорусь. На один день, у суботу, нас зачепить гребінь антициклону, що йде з території РФ, у більшості областей країни дощів не буде, але похолодає, в майже половині регіонів очікуються нічні заморозки. Але вже в неділю на Україну рушить циклон із Чорного моря. Знову будуть дощі, причому місцями – грозові”, – розповідає “Апострофу” синоптикиня, керівниця відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 21 квітня

У Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях – значні дощі. На Закарпатті – невеликий дощ. У Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях, а також у Криму – помірні грозові дощі. У решті областей – просто помірні дощі.

Зате знову потеплішає і про нічні заморозки можна забути. У західних областях та на Житомирщині вночі 3-5 градусів, вдень – 8-11 тепла. (На Закарпатті – 12-14). Донбас б'є температурні рекорди: вночі 12-14, вдень – 20-24. Недалеко пішла і Харківська область: 9-11 та 19-21 градусів відповідно.

У Сумській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях вночі 8-11 градусів, удень – 16-18 градусів. На Чернігівщині, Київщині та далі по всіх центральних областях України відповідно 6-9 та 11-16 тепла. В Одеській та Миколаївській областях вночі 6-8, вдень – 11-13 градусів. А на Херсонщині та в Криму вночі 9-11, вдень – 16-18 тепла.

Понеділок, 22 квітня

Помірні грозові дощі пройдуть саме там, де і на день раніше. Щодо цього стабільність. Але значні дощі у Житомирській, Вінницькій, Київській та Чернігівській областях змінять просто помірні та навіть невеликі. На решті території – такі самі.

Якщо говорити про температуру, то у західних областях України вона така сама, як і в неділю. За винятком Закарпаття – вдень 10-12 градусів (вночі ті ж 3-5). В решті регіонів і нічна та денна температури знизяться порівняно з неділею на кілька градусів.

Читайте: В Україні знову повалив "квітневий" сніг та вдарили морози: фото та відео

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів