RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Прогноз погоди на 27 – 29 квітня

Кошеня чекає теплої погоди Останні дні квітня будуть дуже теплими Фото: shutterstock

Масовий період дощів завершується. Опади очікуються, але лише на півдні (і то не скрізь), на південному сході та в Криму. При цьому дощі будуть грозові, зате теплі та короткочасні. І взагалі істотно потеплішає. Детальніше про погоду на 27 – 29 квітня розповідає "Апостроф".

Субота, 27 квітня

За даними Українського гідрометеорологічного центру, абсолютно у всіх областях країни – мінлива хмарність. Лише в Криму вдень очікуються короткочасні невеликі дощі.

Читайте: В Україну йде антициклон: чого очікувати від погоди у Вербну неділю та на Великдень

У західних областях, а також на Житомирщині та Вінниччині вночі 3-5, вдень – 16-19 градусів тепла. Така сама температура вдень очікується у Київській та Черкаській областях, але вночі там буде тепліше – 6-8 градусів. На Чернігівщині та Сумщині вночі 8-10, вдень – 15-18 тепла. У центральних областях України (крім Вінницької) вночі також 8-10, але вдень – 17-20 градусів.

Найтепліше буде у східних областях країни: вночі 12-15, вдень – 22-26 градусів. У південних областях – по-різному: на Одещині та Миколаївщині вночі 7-10, вдень – 20-22 градуси. А на Херсонщині та Запоріжжі відповідно 9-12 та 22-25 тепла. У Криму вночі очікується 10-12, а вдень – 20-22 градуси.

"На Україну з Середземного моря рухається теплий антициклон, погода буде приємно-весняна, практично без опадів. На периферії антициклону, на південному сході країни, пару днів пройдуть короткочасні грозові дощі, але це все. А антициклон протримається до четверга точно, після чого вирушить до Білорусі", – розповідає "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 28 квітня

У східних областях України, на Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі, а також у Криму очікуються короткочасні грозові дощі. На решті території – мінлива хмарність.

Нічна температура в більшості західних областей зрівняється з показниками північного та центрального регіону, і становитиме 5-8 градусів тепла. (На Волині та у Львівській області очікується 4-6 тепла). Вдень там переважно 19-21 градусів. Винятки – Чернігівська та Сумська області, з 17-19 тепла.

Дивіться: На Київщині випав великий град: фото та відео

У східних областях країни вночі 9-12, вдень – 20-23 градуси тепла. На Одещині та Миколаївщині вночі 10-12, вдень – 19-21 градусів. Аналогічна денна температура спостерігатиметься у Херсонській та Запорізькій областях, а також у Криму, але вночі там буде тепліше: 13-15 градусів.

Понеділок, 29 квітня

На Донбасі, а також у Херсонській та Запорізькій областях і у Криму – короткочасні грозові дощі. На решті території вже звична мінлива хмарність.

У західних, північних і центральних областях температура буде точнісінько як у неділю. І вночі, і вдень. Тобто 5-8 та 19-21 градус відповідно. Виняток – Закарпатська область, вдень там очікується 22-24 тепла. Таким чином, Закарпаття у змаганнях за денною температурою випередило східні області. Де вдень – лише 19-22 (вночі – 10-14 градусів).

У південних областях, а також у Криму вдень 19-21 тепла. При цьому вночі на Одещині та Миколаївщині вночі 10-13 градусів, а на Херсонщині, в Запорізькій області та в Криму буде, як і в неділю, – 13-15 тепла.

Дивіться: У Києві вулиці перетворилися на річки, а у Фастові авто пішли під воду: наслідки зливи

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Новини партнерів