RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україну засипало квітневим снігом: найяскравіші фото

Чиновники на місцях активно борються зі стихією словом, а не відвалом

Чиновники на місцях активно борються зі стихією словом, а не відвалом В Україні серед весни випав сніг Фото: Соцсеть

У ніч на 19 квітня Україну накрило снігом. Поки найбільше всипало східним регіонам - Харківщині, Дніпропетровщині та Запорізькій області. Городяни роблять селфі, скаржаться на проблеми з транспортом і холод у квартирах. Чиновники намагаються перекласти відповідальність за те, що відбувається на місцеву владу, яка повинна сама приймати рішення з повторного підключення опалення через похолодання.

"Нагадаю, що рішення про включення опалення приймається, якщо протягом трьох діб середня добова температура не перевищує + 8 °С. Відключення систем відбувається, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує + 8 °С. Тому зараз саме місцеві органи влада мають визначитися щодо економічної і технологічної доцільності рішення про можливе повторне підключення до систем опалення", — заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Чиновники на місцях активно борються зі стихією словом, а не ковшами і розповідають в Фейсбуці про те, хто винен. "Мер винен у всьому. У тому, що страшний сніг в квітні. Що Гідрометцентр дав неправильний прогноз. Що майже зі всієї комунальної техніки вже зняті ковші і відвали. Що ДНС не бере трубку. Що далекобійні фури прут через місто. Він навіть винен в тому, що ви поміняли на своїх авто гуму на літню", - написав мер Дніпра Борис Філатов.

Синоптики попереджають, що дощ і мокрий сніг сьогодні накриє Чернівецьку, Полтавську, Івано-Франківську, Львівську області та просять водіїв утриматися від поїздок.

"Апостроф" зробив добірку фотографій із засніжених регіонів.

Запорожье Соцсеть
1 / 1
Запорожье Соцсеть
1 / 1
Харьков facebook.com/miskobarbara
1 / 1
Харьков facebook.com/Kharkov.City
1 / 1
Харьков facebook.com/Kharkov.City
1 / 1
Днепр facebook.com/Ukraine.Dnepr.1776
1 / 1
Днепр facebook.com/Ukraine.Dnepr.1776
1 / 1
Днепр facebook.com/Ukraine.Dnepr.1776
1 / 1
Полтава vk.com/vkpoltava
1 / 1
Полтава vk.com/vkpoltava
1 / 1

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити