RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Кремль знову брязкає зброєю: є тривожний сигнал з Криму

Дмитро Тимчук про військові навчання росіян в анексованому Криму

Дмитро Тимчук про військові навчання росіян в анексованому Криму Навчання російських ракетних військ у Криму, 19 березня 2018 року Фото: mil.ru

Проведенням військових навчань в Криму одразу після виборів президента РФ Кремль вкотре показує свою військову міць на окупованому півострові і готовність боронити "непотоплюваний авіаносець Володимира Путіна", а також дає тривожний сигнал щодо подальших порушень прав людини на анексованій території. Таку думку висловив "Апострофу" координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Я не думаю, що це ситуативні навчання. Зазвичай навчання такого масштабу плануються задовго до їх проведення, і це справа не одного тижня. Я думаю, що проведення цих навчань було заплановано в контексті проведення виборів в Криму. Таким чином, брязкаючи російською зброєю, Кремль показує, що Крим готовий до оборони і є "непотоплюваним авіаносцем Путіна".

Ці навчання однозначно були заплановані під вибори. Тобто проведення виборів і одразу ж проведення навчань, щоб показати свою військову міць в Криму.

Росія при цьому не має жодних ілюзій. Вони абсолютно чітко уявляли, що буде негативна реакція як України, так і міжнародної спільноти. Саме тому це планувалося задовго до всіх нинішніх подій і заяв європейських політиків щодо невизнання виборів в Криму. З точки зору Кремля це було легко передбачувано. Вони це припускали і не знайшли нічого кращого в контексті звернення Путіна до Федеральних зборів і його брязкання зброєю, а тут ми бачимо брязкання в реаліях, так би мовити.

Це направлено і на Україну, і до міжнародного співтовариства.

Читайте також: Війну на Донбасі можна підпалити протягом години, рішення приймаються не тільки в Кремлі - відомий волонтер

Мушу зазначити, що, на жаль, на сьогоднішній день росіяни збудували в Криму державу в державі. Якщо Росія - це територія, що знаходиться під куполом російських спецслужб, то Крим - це не тільки вплив російських спецслужб, а фактично зона тотального контролю. Тому я не думаю, що будь-які виступи кримських татар (проти анексії або виборів Путіна) якось можуть вплинути на стратегічну лінію Кремля. Швидше навпаки, це сигнал для ФСБ, що потрібно більш активно працювати в напрямку обмеження прав людини. Ми постійно бачимо грубі порушення прав людини на півострові за будь-яку критику, будь-яке невдоволення і будь-яке інакодумство.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити