RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Путін опинився у дуже складній ситуації: в нього є лише один варіант

Костянтин Боровий про сенс ядерних погроз Кремля

Костянтин Боровий про сенс ядерних погроз Кремля Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін продемонстрував відео з ракетами, що загрожують Заходу, аби показати росіянам, що тільки він здатен захистити їх від зовнішніх загроз. Це залякування - єдиний варіант для глави Кремля, який опинився в складній ситуації перед президентськими виборами. Таку думку висловив "Апострофу" російський опозиціонер Костянтин Боровий.

Це мілітаризація і мобілізаційна схема, яку обрав Путін перед виборами. І це спосіб спробувати відродити гордість за досягнення країни, зокрема її досягнення у військових авантюрах. По-іншому це називається гордим словом "перемога над тероризмом".

Це частина пропагандистської кампанії, оскільки ситуація досить складна з виборами. Путіну доводиться самому брати участь у пропагандистській кампанії та просувати якісь пропагандистські установки.

І це приклад того, що, з одного боку, ситуація дійсно катастрофічна з виборами. Тобто відбувається усвідомлення громадянами того, що це (те, що відбувається в Росії та з Росією, - "Апостроф") безвихідь, що країна біднішає. А, з іншого боку, це відчайдушна спроба якимось чином скоригувати хоча б у свідомості людей поточну ситуацію в країні.

Читайте також: Путін "оголив торс" і показав усім свою страшну зброю

Чи можна вважати заяву [міністра закордонних справ РФ Сергія] Лаврова про підготовку ядерного удару по Росії з боку Заходу і заяву Путіна у відповідь взаємними погрозами? Так, звичайно. Відповідно до цієї мобілізаційної моделі, вони зацікавлені у створенні ситуації конфронтації та протистояння. Це єдиний спосіб змусити громадян Росії голосувати за силовиків, за посилення мілітаристської складової.

Але це все-таки пропагандистська кампанія, що не базується на реальних подіях. Вона оперує віртуальними і вигаданими явищами та подіями. Сьогодні Кремлю вигідно розвивати тему військового протистояння, погроз Заходу. А по суті - лякати власних громадян, нав'язувати їм небезпеки, які їм загрожують і від яких їх можуть "захистити" тільки Путін і його кремлівське оточення.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію