RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Путін може згорнути війну на Донбасі цього року: приблизні терміни зрозумілі

Координатор ІС про політику Кремля щодо Донбасу

Координатор ІС про політику Кремля щодо Донбасу Фото: EPA/UPG

Після переобрання Володимира Путіна на четвертий термін залишається відкритим питання: як зміниться політика Кремля щодо конфлікту на Донбасі? Про те, коли президент Росії може вирішити закінчувати з війною і до чого тут отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Великобританії, "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

На жаль, ми так досі й не розуміємо, де та межа, за якою Путін буде вважати неприйнятними ті репутаційні та економічні втрати, які несе Росія через агресію на Донбасі.

Ми розуміємо, що найближчим часом росіянам запропонують ще тугіше затягнути пояси. Сьогодні в Путіна є карт-бланш на осяжний період дій. Але ми також розуміємо, що є невдоволення санкціями в найближчому оточенні Путіна, це має як мінімум насторожувати.

Він розуміє, що у всієї продемонстрованої населенням підтримки є межа. І це при всьому зомбуванні та стадності цього соціуму, який не збирається відмовлятися від образу царя.

У цій ситуації, як би цинічно це не звучало, скандал навколо справи Сергія Скрипаля грає нам на руку. Тепер вже не просто Україна тисне на західні країни, щоб продовжувати і поглиблювати санкції проти РФ – включаються більш серйозні гравці, в першу чергу Великобританія, яка залишається європейським зубром.

У цій ситуації питання про те, як довго Путін гратиме в свої криваві ігри на Донбасі, залишається відкритим.

Читайте також: Путін готовий терпіти біль, Україні доведеться почекати - приватна розвідка США

Я не виключаю, що якщо ми побачимо посилення санкцій проти Російської Федерації і цілком очікуване падіння рівня життя, поглиблення соціально-економічної кризи, то Путін вже десь до осені може прийти до думки, що потрібно згортати цю авантюру.

Крим, ясна річ, він не віддасть, але може спробувати відбити існуючі санкції та повернути репутаційні втрати хоча б на напрямку Донбасу і полегшити собі цим життя.

Повний текст інтерв'ю Дмитра Тимчука читайте на "Апострофі" найближчим часом.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити