RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Путін змушений йти ва-банк, інакше втратить Україну назавжди

Юрій Карін про протистояння "веж Кремля"

Юрій Карін про протистояння "веж Кремля" Фото: EPA/UPG

У протистоянні між силовими структурами Росії за контроль над окупованими територіями Донбасу ГРУ (Головне розвідувальне управління) під керівництвом "куратора" Донбасу Владислава Суркова витіснило конкурентів з ФСБ (Федеральна служба безпеки) і СЗР (Служба зовнішньої розвідки). Сурков вже запропонував Володимиру Путіну новий гібридний сценарій щодо повернення України в сферу впливу Росії, який буде реалізовуватися через просування проросійської агентури на президентських і парламентських виборах в Україні. Про це "Апострофу" розповів військовий оглядач, головний редактор сайту "Інформаційний спротив" Юрій Карін.

Рокіровки в адміністрації окупанта жодним чином не позначаться на веденні гібридної агресії проти України. Останнє рішення Володимира Путіна про перетворення управління щодо соціально-економічного співробітництва з СНД, Абхазією і Південною Осетією в управління щодо прикордонного співробітництва - це, найімовірніше, крок щодо розмежування повноважень між спецслужбами. Викликано протистоянням "кремлівських веж", яке загострилося на тлі тотальних невдач в проведених російськими спецслужбами операціях - отруєння в Солсбері, отримання Томосу для української автокефальної церкви тощо.

Можна прогнозувати активізацію Кремля щодо посилення контролю над пострадянськими державами, що знаходяться під впливом РФ. У той же час всередині самої кремлівської вертикалі позиції архітектора донбаського кровопролиття Владислава Суркова залишаються досить сильними. Після ліквідації його підручними "лідера" ДНР Олександра Захарченка йому вдалося вийти сухим з води в розробці ФСБ за фактом розграбування бюджетних потоків з РФ на Донбас. І викрутити ситуацію під реалізацію нового гібридного сценарію щодо повернення України в сферу впливу Росії через просування проросійської агентури на президентських і парламентських виборах.

Читайте также: Путін намагається розпалити новий конфлікт: що з цього вийде

Передбачається, що проросійський кандидат, який за їхнім планом переможе на виборах в Україні, проведе прямі переговори з новими маріонетками Кремля в ОРДЛО, і надасть цим територіями особливий статус.

Також раніше група "Інформаційний спротив" повідомляла, що головне управління генштабу Збройних сил РФ (ГРУ), яке під керівництвом Владислава Суркова здійснює агресію проти України, розробило і запропонувало Путіну новий план дестабілізації ситуації нашій в країні. Зокрема, Сурков і військова розвідка намагаються витіснити з українського напрямку конкурентів з ФСБ і СЗР, називаючи їх дії безсистемними і неефективними.

Розхитати ситуацію в Україні, що дозволить досягти бажаного кремлівським режимом результату, на думку військової розвідки, можна наступними операціями:

- так звана "релігійна війна", ініціюючи силове протистояння з використанням людських ресурсів УПЦ МП;

- протестні виступи під соціальними гаслами;

- організація і проведення диверсій на критичних об'єктах інфраструктури.

Російські військові пропонують почати гібридні сценарії в південно-східних областях України в період до проміжних виборів до Конгресу США. Також приблизно в цей час відбудуться і так звані вибори в ОРДЛО, проведення яких прямо суперечить Мінським угодам і засуджується цивілізованим світом.

Але час працює проти агресора. Він змушений йти ва-банк, інакше Україна для РФ буде назавжди втрачена.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити