RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Задихалися в диму і молили про допомогу: що відомо про загиблих у страшній пожежі в Одесі, фото

Страшна пожежа в одеському коледжі забрала життя 8-ми осіб, стільки ж вважаються зниклими без вісти

Страшна пожежа в одеському коледжі забрала життя 8-ми осіб, стільки ж вважаються зниклими без вісти Фото: Думська

Неділя, 8 грудня, оголошена в Україні днем жалоби за жертвами пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. За останніми даними, загинули 8 осіб, але рятувальники визнають, що знайти живих у будівлі, шансів немає. "Апостроф" розповідає все, що відомо про жертв страшної трагедії в Одесі.

Ксенія Бабенко

Першою жертвою пожежі офіційно стала 17-річна Ксенія Бабенко. Дівчина, рятуючись від вогню, викинулася з вікна коледжу, але це рішення виявилося фатальним для неї і рятувальника, який у той момент піднімався по сходах. Студенка збила чоловіка, і вони удвох впали вниз, проломивши дах прибудови. Дівчину доставили в лікарню в агональному стані, вона померла. Незабаром стало відомо про смерть рятувальника.

У мережі з'явився ролик з фото дівчини - рідні і знайомі сумують за нею.

Попрощалися з Бабенко в селі Новомиколаївка Одеської області в п'ятницю, 6 грудня, - провести дівчину в останню путь прийшли жителі не тільки її рідного села, а й сусідніх. Церемонія відбулася в школі, яку Ксенія закінчила тільки в 2018 році, там же працює її мати - вчителькою.

1 / 1
1 / 1
1 / 1

Анна Бортюк

5 грудня під завалами коледжу виявили тіло викладача математики 43-річної Анни Бортюк. Вона загинула, рятуючи студентів від вогню. За словами очевидців, жінка виводила дітей з будівлі, але в останній раз зайшла за ними і не повернулася.

Попередньо, Бортюк отруїлася продуктами горіння. Її впізнав чоловік, який працює рятувальником. Він примчав до коледжу, як тільки дізнався про пожежу, і перебував там, поки не виявили тіло дружини. У Бортюк залишилися син і дочка.

З викладачем попрощалися в Одесі в суботу, 7 грудня.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Кирило Трофимчук

7 грудня у руїнах коледжу знайшли тіло Кирила Трофимчука - хлопець встиг перед смертю попрощатися зі своєю матір'ю. Жінка розповіла, що в той день він відчував себе погано, не хотів йти на навчання, але зважився.

"О 10:19 син знову подзвонив. Він вже плакав і задихався: "Мамочко, ми горимо. Ми відрізані. Третій поверх... Пожежа, пожежа!". Я тоді подумала, що він знаходиться на третьому поверсі. Але ні, він був на п'ятому і мав на увазі, що на третьому почалася пожежа. Я закричала: "Бийте вікна!" "Ми не можемо", - відповів син. - Задихаємося..." О 10:23 він ще раз подзвонив. Сказав: "Мамочко, я дуже сильно тебе люблю. Не можу, задихаюся..." Було чутно, як кричать і прощаються з батьками інші діти. І все. Це була наша остання розмова. О 10:28 телефон Кирила вже був "поза зоною доступу". І саме в цей час відключилися телефони у інших дітей, яких теж поки не знайшли..." - розповіла його мати Олена Трофимчук "Фактам".

На своїй сторінці в Facebook вона написала: "Спи спокійно, синочку. Вогонь забрав тебе. Безглузда і жорстока смерть. Люблю тебе нескінченно".

Відомо, що в минулому році в родині Трофимчук сталася трагедія - помер старший син Ілля. У нього був діагноз саркома Юінга хребта. Він, як і Кирило, помер у 16 років.

Сергій Шатохін

Ще однією жертвою пожежі став рятувальник Сергій Шатохін, який зірвався з висоти після того, як на нього впала студентка Ксенія Бабенко. Він помер у лікарні після триденної коми.

Лікарі говорили, що в медустанову він поступив у вкрай важкому стані, у чоловіка діагностували черепно-мозкову травму. За його життя боролися до останнього, але виявилися безсилі.

Що відомо про інших жертв пожежі

У даний час на місці пожежі продовжують працювати рятувальники, вони шукають тіла під завалами будівлі. Особи загиблих встановлюються, заплановано проведення ДНК-експертиз. В управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області заявили, що надії на те, що в будівлі коледжу залишаються живі, немає.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити