RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Масовий розстріл у Житомирській області: всі подробиці резонансної НП

Професійний мисливець вбив 7 людей

Професійний мисливець вбив 7 людей Фото: соцмережі

У Житомирській області біля села Новоселиця в ніч на п'ятницю 22 травня сталася трагедія. На березі ставка його орендар з рушниці застрелив сімох чоловіків. Одній людині вдалося втекти в ліс і викликати в селі поліцію. "Апостроф" зібрав всі подробиці НП.

Смерть на риболовлі

Першим про масове вбивство повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Компанія киян, старих друзів, зібралися на ставку порибалити і відпочити, як робили вже не раз. Всього, за даними слідства, їх було дев'ятеро, включаючи орендаря ставка, 58-річного Анатолія Захаренка. Після розпиття алкоголю 6 з них лягли спати сарайчику на березі ставка. Двоє залишилися спілкуватися з орендарем ставка.

"Близько 01:00, орендар ставка, професійний мисливець, на ґрунті раптово виниклих різких неприязних відносин, почав розстрілювати відвідувачів з власної гладкоствольної мисливської рушниці марки "ІЖ". Спочатку він убив двох, що залишалися поруч з ним. Потім почав розстрілювати 6-х сплячих. Всього він встиг розстріляти сімох людей", - написав Геращенко в соцмережі.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Підозрюваний у вбивстві семи осіб затриманий поліцейськими і знаходиться під вартою. Рушницю, з якої було здійснено масове вбивство, вилучено. Затриманого буде направлено на судово-психіатричну експертизу після чого суд вирішить в здоровому глузді він чи ні.

Аерознімок місця трагедії зроблений з поліцейського квадрокоптера

Також в мережі з'явилися страшні кадри з убитими:

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Конфлікт з бійцями НГУ і учасниками АТО

Пізніше стало відомо, що серед загиблих - військовослужбовці Національної гвардії України і батальйону імені Кульчицького.

Близько 1:00 ночі в місцеве відділення поліції звернувся 43-річний працівник Київського Національного авіаційного університету Вадим Федюнин. Чоловік розповів, що виникла суперечка з орендарем водойми, в результаті якої той відкрив стрілянину з мисливської гладкоствольної рушниці ІЖ-58.

Серед убитих - бійці батальйону імені Кульчицького Владислав Мамаченко і Андрій Москалець (на прізвисько "Мальок"/"Бородатий"), приписаний до Гостомельської військової частини №3018 НГУ Віталій Вульчин, два воїна з позивними "Фін" і "Скандер" (він же " Український татарин"), а також київський волонтер Роман Ханенків "Гець" і працівник Київського Національного авіаційного університету Олександр Білоус.

Відомо, що власник водойми Анатолій Захаренко в жовтні 2015 був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

Командування бригади швидкого реагування Нацгвардії повідомило, що один із загиблих старший сержант Віталій Вульчин недавно повернувся з фронту:

"Він тільки-но повернувся з фронту, де 8 місяців обороняв нашу країну від маріонеточних бойовиків та кадрових військових сусідньої східної країни. Пройшовши запеклі бої на Світлодарській дузі, де кожного дня смерть дихала йому в спину, страшна трагедія підкралася на мирній землі. Він був застрелений уві сні, коли відпочивав на заслуженому відпочинку зі своїми друзями. Ми будемо уважно спостерігати за перебігом справи. Сподіваємося на справедливе покарання для вбивці. Ми висловлюємо щирі співчуття родині Віталія Вульчина, його рідним і близьким. Він завжди залишиться у наших серцях".

Версії вбивства

Є кілька версій трагічних подій. Зокрема, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко інтерпретував ситуацію, ніби між товаришами за чаркою виникла суперечка, і Захаренко схопився за зброю. За словами Геращенка, орендар водоймища спочатку вбив двох чоловіків, які перебували поруч з ним, а в подальшому вирішив вбити і тих, що спали.

Згідно з другою версією, оприлюдненою в соцмережах, історія має дещо іншу підоснову. Мовляв, раніше у Захаренка вимагали "данину" місцеві правоохоронці, а коли той відмовився і здав "перевертнів у погонах", до нього на "розборки" прийшли АТОшники, конфлікт з якими і закінчився стріляниною.

Винен "русский мир"

Прес-офіцер бригади НГУ Харитон Старський висунув свою версію, зазначивши, що вбивця є прихильником "русского мира".

Заява дружини стрілка

Дружина Захаренка заявила, що конфлікт стався через суперечку про службу в армії.

"Затримали мого чоловіка. Все це відбулося на березі ставка. Там, де випивається горілка, - завжди конфлікт. Мій чоловік - людина запальна. Він вже визнав свою провину. Що стало причиною конфлікту? Чоловік встиг мені сказати, що конфлікт розгорівся через слова його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив в армію", - розповіла Ольга.

За її словами, частина загиблих були приятелями чоловіка, які неодноразово приїздили до нього порибалити. Єдиний, хто вижив в цій стрільби, зараз перебуває на допиті.

Розповідь брата підозрюваного

Брат підозрюваного Віктор розповів, що його родич скаржився на вимагання з боку місцевої поліції, яка нібито вимагала гроші і рибу за оренду ставка. За словами чоловіка, вчора місцевого начальника райвідділу затримала за хабар ДБР, а ввечері до брата приїхали знайомі "добровольці", які запідозрили його в "підставі".

За інформацією родича, спочатку чоловіки дійсно випивали, однак потім стався "наїзд", який завершився загибеллю гостей. Віктор уточнив, що його брат отримав кульове поранення руки, а у загиблих пізніше знайшли в авто цілий арсенал зброї - автомат, карабін, пістолет - з яким "можна йти на передок". Родич не вірить, що до його брата йшли з мирними планами.

Про добру людину - добре, про погане - ніяк

Місцеві жителі неохоче розповідають про стрілкою.

"Про добру людину можна багато чого розповісти, а про таку людину ми будемо мовчати", - сказала місцева мешканка.

При цьому, сусідка стрілка не настільки категорична.

"Людина як людина ... Ми жили тут поруч, не билися, не лаялися ... Швидше за все, це горілка", - зазначила сусідка стрілка.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити