RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Від Гітлера до Путіна: навіщо політики користуються послугами астрологів

Сильні світу цього лише виглядають прагматиками, а насправді вірять у містику

Сильні світу цього лише виглядають прагматиками, а насправді вірять у містику Фото:

Володимир Путін любить їздити дикими місцями росії та проводити час на самоті. Деколи з'являлася інформація, що президент рф зустрічається з різними шаманами і магами, використовуючи їхні прогнози для політичного керівництва. Рішення про початок широкомасштабного вторгнення в Україну нібито також ухвалювалося під впливом окультистів. "Апостроф" пропонує добірку з історії лідерів різних країн, які так чи інакше користувалися послугами астрологів для прийняття рішень.

Читайте також: Оточення Путіна вже планує його смерть або капітуляцію - відомий екстрасенс

Адольф Гітлер

У той час як сам Адольф Гітлер не був відомий тим, що вірив зіркам, його "колеги" Йозеф Геббельс, Генріх Гіммлер і заступник фюрера Рудольф Гесс, як відомо, часто посилалися на астрологію для прийняття політичних рішень. Геббельс, як міністр пропаганди, використовував команду астрологів, щоб увічнити воєнне послання Третього рейху, повідомляє Vice.

Згідно з HistoryNet, команда астрологів Гіммлера була використана, щоб допомогти знайти Беніто Муссоліні, коли він зник безвісти.

Щодо Рудольфа Гесса, то він прийняв досить сміливе рішення в 1941 році. Його астрологи вирахували, що це сприятливий час для мирних переговорів з британцями, й заохочували його до цього. Але по дорозі його літак зазнав аварії в Шотландії, і його негайно посадили у в'язницю після того, як виявили, що він не мав жодного дозволу летіти до Британії. Цей інцидент дуже, дуже засмутив Гітлера і до 1944 року, щоб показати, що він повністю позбавився впливу зірок на своїх людей, він відправив астрологів країни в концентраційні табори, а також спалив їхні книги.

Ізабель Перон

Ізабель Перон була президентом Аргентини у 1970-х роках. Вона буда першою жінкою в світі, яка обіймала таку посаду. При ній Хосе Лопес Регу, відомий як "Чародій", одночасно виконував роль міністра соціального забезпечення та астролога. Здавалося, Рега в основному приймав кожне рішення за Перон, яка приділяла велику увагу спостереженням за зірками.

Їхнє партнерство тривало недовго, оскільки Аргентину захлеснула хвиля насильства, і наявність президента без політичного досвіду та з беззастережною залежністю від гороскопів лише загострювала ситуацію, пише Reuters. У 1976 році Перон заарештували, а "аргентинський Распутін", як називали Регу, втік до Іспанії. Однак, не зовсім достовірним є те, що Рега справді придумав астрологічні карти, щоб виправдати жахливі злочини тодішньої аргентинської влади.

Індіра Ганді

Відомо, що прем’єр-міністр Індії Індіра Ганді зверталася до астрологів для ухвалення важливих рішень, як відкрито, так і приховано, хоча на початку своєї кар’єри Індіра відкидала будь-яку віру в гороскопи чи богів. Про це повідомляється у дослідженні щодо впливу астрології на сучасні уряди. Але коли астрологи справедливо передбачили смерть її сина в 1980 році, Індіра стала більше покладатися на те, що могли сказати зірки, говориться у дослідженні "Індіра Ганді, її шлях до влади". Різні джерела в оточенні Індіри повідомили, що вона навіть відклала церемонію присяги до більш вигідної дати 14 січня або подання документів про номінацію рівно о 12:30 6 жовтня, оскільки це також було рекомендовано астрологами.

Тож не дивно, що в 1981 році, коли астролог з невеликої індуїстської газети передбачив, що прем’єр-міністра буде вбито, розвідувальна служба негайно взяла його на допит, пише Washington Post. Але астрологи виявилися на диво точними, оскільки Індіра Ганді була вбита її власними охоронцями в 1984 році.

Франсуа Міттеран та Шарль де Голль

Франсуа Міттеран, коли був президентом Франції, використовував пару астрологів, щоб ті допомогли йому ухвалювати рішення. Це не було надто великим сюрпризом для тих, хто працював в уряді, оскільки попередній президент Шарль де Голль також використовував астрологів у 1960-х роках, повідомляє News24.

Як пише Guardian, коли Міттеран був на посаді на початку 1990-х років, він регулярно звертався до порад Елізабет Тейсьє щодо важливих політичних справ, зокрема щодо війни в Перській затоці. Перед великою зустріччю щодо небажаності участі Франції в конфлікті Тейсьє зателефонувала президенту, щоб повідомити, що день цієї зустрічі пройде для нього добре.

Одного разу він навіть запитав її, коли йому потрібно буде виголосити промову про хід війни, і вона пояснила йому, що насправді є найбільш вигідні для цього дні - "неділя, понеділок або вівторок".

Рональд Рейган

Президент Рональд Рейган і перша леді Ненсі Рейган відкрито захоплювалися астрологією під час перебування в Білому домі. І незважаючи на те, що Рональд заявив: "На мою думку, на жодну політику чи рішення ніколи не впливала астрологія", він досить тісно товаришував зі знаменитим астрологом Керроллом Райтером, з яким він консультувався, коли був губернатором Каліфорнії, повідомляє New York Times. У той час було відомо, що він планував певні події відповідно до планетних конфігурацій, наприклад інавгурацію.

Як пише Associated Press, Ненсі Рейган була набагато більш відкритою щодо свого інтересу та використання астрології. Імовірно, коли її чоловік пережив замах у 1981 році, вона почула від астролога незадовго до інциденту, що того дня має статися щось зловісне. За словами представника Білого дому на той час (як пише New York Times), Ненсі уважно стежила за його графіками, щоб не було прогнозів, що це повториться. Зрозуміло, що вона була схвильована можливістю втрати чоловіка, з яким на той час прожила майже 30 років, і після цього вона відповідала за його розклад щодо публічних виступів і зустрічей зі світовими лідерами.

Володимир Путін

Те, що Путін (разом зі своїм міністром Шойгу) полюбляє їздити по диких місцях росії та проводити час в усамітненні, відомо давно. Час від часу з'являлася інформація, що президент росії зустрічається з різного роду шаманами та магами, використовуючи їхні прогнози для політичного керівництва. Звісно, що офіційного підтвердження цьому не було. Але після початку повномасштабного вторгнення в Україну в російських ЗМІ з'явилась інформація, що росія в ході війни використовує окультні практики. А верховний шаман росії подякував колегам за обряди, повідомляє ІА DEITA.RU.

Проте астрологи, яких нібити офіційно не має Путін, переконані, що він прийшов до влади не без допомоги астрології. Так само вони переконані, що в команді володаря Кремля є астрологи, котрі постійно підказують Путіну, коли, як і які речі робити, повідомляє Сompromat.ru.

Читайте також: Коли закінчиться гаряча фаза війни і повернеться Крим - прогноз нумеролога

То ж чому топ-політики звертаються до астрологів, навіть якщо зовні здається, що все стабільно?

З цим питанням "Апостроф" звернувся зо психолога Валентина Кіма.

"Багато політиків зверталися та звертаються за послугами до астрологів. Адже всі ми люди, і час від часу настає момент, коли нам кортить звернутися до "нетипового пояснювального інструментарію" в силу нетипових життєвих обставин, що складаються. Приклад – популярність екстрасенсів та астрологів наприкінці радянської епохи, коли люди не розуміли, що їх очікує і жили в невизначеності.

Тобто людина доходить висновку, що традиційними методами спрогнозувати власне майбутнє вона не може. І в такий час людина звертається до нетрадиційних засобів – астрологів, тарологів і так далі. На людину тиснуть часи та обставини.

З іншого боку за такий спосіб поведінки відповідає містичне мислення – тобто схильність людини до містифікацій. Воля бога, воля всесвіту, тощо. Це закладається ще в дитинстві і може підживлюватися протягом життя. Проте проявитися може саме в часи невизначеності або ж психологічної напруги.

І політик, особливо той, хто знаходиться на верхніх щаблях політичної драбини, перебуває під постійним психологічним тиском, бо має приймати знакові рішення. І саме це може спровокувати запуск механізму містичного мислення.

Тобто навіть коли зовні здається, що у топ-політиків все гаразд, а в країні стабільні часи, це абсолютно не означає, що в психології цих людей все добре. Адже тиск обставин та розуміння всієї відповідальності – це дуже потужні речі. Бо одна справа критикувати політиків, сидячи на дивані, а інша – знаючи наслідки тих неправильних рішень, які ти можеш прийняти, обрати серед них одна правильне. І все це є потужним тиском і провокує звертатися до астрологів за допомогою в обранні правильних рішень", - пояснив "Апострофу" Валентин Кім.

Читайте також

Україна не виграє війну у 2024 році - карпатська мольфарка Магдалена Мочіовскі

Карпатська мольфарка Магдалена Мочіовскі розповіла, чого чекати Україні в 2024 році, який буде роком Дракона

Крим та Донбас повернуться через чотири роки - учасниця секретного "Батальйону 14"

Карпатська мольфарка Магдалена Мочіовські розповіла коли вже закінчиться війна та помре Путін

Новини партнерів