RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Усик може влаштувати таке пекло в рингу, що Брієдіс не витримає - коментатор боксу

Прогноз Поночовного на бій Усик - Брієдіс

Прогноз Поночовного на бій Усик - Брієдіс Фото: УНIАН

Чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версією WBO Олександр Усик пізнім вечором 27 січня битиметься c чемпіоном світу WBC латвійцем Майрісом Брієдісом.

Своєю думкою про півфінальний бій Всесвітньої суперсерії боксу поділився В'ЯЧЕСЛАВ ПОНОЧОВНИЙ, який коментуватиме цей поєдинок на одному з українських телеканалів.

УСИК - БРІЄДІС: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЮ БОЮ

- Чого чекаєте від майбутнього поєдинку між Олександром Усиком і Майрісом Брієдісом?

- У мене очікування класного яскравого бою, тому що зустрічаються два дуже сильних суперники, які не програвали і є чемпіонами світу. Тобто ми вже підходимо до такої стадії в цьому турнірі, коли зустрічаються найсерйозніші опоненти.

Звичайно ж, чекаємо перемоги Усика. Йому цілком по зубах і під силу здолати такого суперника, як Брієдіс. Це буде нелегко, і Майріс є одним з найсильніших суперників Олександра. Але стиль Олександра Усика якраз допоможе йому здолати Брієдіса.

Латвієць багато що вміє. Він багато покаже і в цьому бою, але все-таки він поступається Усику в багатьох компонентах – у швидкості й техніці. І за рахунок цього Олександр, я думаю, переможе.

- А які, на вашу думку, сильні й слабкі сторони Усика?

- Сильні сторони Усика ми всі знаємо – це, звичайно ж, швидкість, швидкість ніг, техніка, тобто маневреність. Він постійно в русі, не стоїть на місці.

Можна десь погодитися з критиками, які говорять, що у Олександра немає разового гарматного удару. Хоча якщо подивитися його бої, то він поклав не одного суперника на канвас, у нього були одноударні нокаути. Але в цілому він розраховує на шквал ударів, ураган в рингу. Тобто навіть якщо йому не вдасться покласти суперника одним ударом, то він влаштовує таке пекло, що рефері змушений зупиняти (бій).

Я думаю, що і в поєдинку з Брієдісом може бути подібна ситуація. Ось як, наприклад, з Марко Хуком, коли він не міг його завалити одним ударом, але добив німця в 10-му раунді завдяки великій серійній роботі, урагану, високому темпу. Брієдіс може такого темпу і не витримати.

- А що скажете про сильні й слабкі сторони Брієдіса?

- Він теж досить умілий суперник і перший боксер з Латвії, який став чемпіоном світу. Я уважно переглянув багато його поєдинків. І раніше дивився, коли він ще забирався у надважку вагу. У є нього "коронка", якої варто побоюватися і яку він використовує як проти правші, так і проти шульги – це правий аперкот знизу. Найчастіше він його вставляє дуже несподівано, і його варто побоюватися.

Я переглянув і деякі поєдинки Олександра Усика, особливо з Майклом Хантером, і іноді ці аперкоти від американця проходили. Таких ударів було небагато, але Саша їх пропускав. Це найголовніший козир Брієдіса, який може бути небезпечний для Олександра Усика.

Ну і, звичайно ж, рідні стіни допомагатимуть Брієдісу. А так подивимося. Важко сказати однозначно, але цим і цікавий майбутній бій.

- Букмекери вважають Усика фаворитом бою, і різниця в коефіцієнтах величезна. Ви згодні з котируваннями?

- Насправді, якщо подивитися попередні бої Олександра в Америці, особливо поєдинок проти Хантера, який робить неймовірні речі в рингу, то багатьох настільки здивував Усик, як він впевнено впорався з Хантером, що вони розуміють, що той стиль, та швидкість і ті якості, які є в Усика, допомагають йому пройти буквально будь-якого суперника. Навіть якщо Олександр пропускає удари, він їх м'яко приймає і не дає (супернику) розвивати атаку. У нього дуже швидкі руки і ноги. Тобто складно зараз знайти якогось суперника в цій вазі, який може скласти Усику гідну конкуренцію, щоб у букмекерських котируваннях була якась рівність. Тому з ким би Усик не зустрічався, буде велика різниця і прірва в ставках.

- Як ви вважаєте, бій закінчиться достроково або за очками?

- Брієдіс – стійкий парубок. Якщо навіть він і програє, то це буде схожа картинка, як в бою з Хуком. Тобто до кінця поєдинку, якщо Усик продовжуватиме тримати високий темп і проводитиме тривалі атаки, то рефері може зупинити бій. Тобто може бути технічний нокаут.

Але в цілому, я думаю, Брієдіс здатен витримати все це і програє за очками.

Читайте також: Усик довів, що успішний кримчанин - той, хто під прапором України - експерт боксу

- Які ваші очікування від другого півфінального бою – між росіянином Муратом Гассієвим і кубинцем Юнієром Дортікосом?

- Можуть бути різні ситуації, оскільки обидва боксери є нокаутерами. Схиляюся до перемоги Гассієва і думаю, що 60 на 40 на користь росіянина.

Але ударна міць Дортікоса мене теж вражає, і тому я йому даю теж великі шанси на перемогу. Там може бути все, що хочеш.

- Припустімо, що Олександр переможе Брієдіса. З ким би хотіли бачити фінальний бій Усика?

- Я думаю, що з Гассієвим – цілком можливий такий бій. Якщо ж буде Дортікос, теж буде дуже цікаво. Це два нокаутери, відтак що з Гассієвим, що з Дортікосом буде неймовірно цікаво.

Буде велика небезпека в рингу, а коли людина з ударом – це завжди цікаво. А зараз перед Усиком стоять такі ж завдання, адже Брієдіс теж нокаутер.

Тобто Олександру потрібно пройти двох нокаутерів як мінімум, щоб стати чемпіоном і переможцем цього турніру.

Читайте також

ПСЖ - Боруссія: онлайн трансляція матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Пряма трансляція півфінального матчу-відповіді Ліги чемпіонів ПСЖ - БОРУССІЯ Дортмунд - дивитися live з Парижу

Боруссія - ПСЖ - 1:0 німці роблять маленький крок у фінал ЛЧ

Боруссія та ПСЖ зіграли перший матч у півфінальній стадії Ліги чемпіонів

Шлях деградації: Тривала криза в Федерації боксу України імені Ільченка

Федерацію боксу України очолив Олег Ільченко - людина з кримінальним минулим та без менеджерського досвіду