RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

12 рук Васі та нова інтрига: прогноз на супербій Ломаченко - Лінарес

В'ячеслав Поночовний про бій Ломаченко - Лінарес

Вночі 13 травня українець Василь Ломаченко битиметься з чемпіоном WBA в легкій вазі венесуельцем Хорхе Лінаресом. Коментатор бою і експерт боксу В'ЯЧЕСЛАВ ПОНОЧОВНИЙ в інтерв'ю "Апострофу" поділився думкою і дав свій прогноз на бій Ломаченко - Лінарес.

ЛОМАЧЕНКО - ЛІНАРЕС: ДИВИТИСЯ БІЙ 13 ТРАВНЯ

- У неділю вночі Василь Ломаченко битиметься з венесуельським боксером Лінаресом. Які ваші очікування від майбутнього поєдинку?

- Лінарес, на мій погляд, є найоптимальнішим суперником на даному етапі. Він чинний чемпіон світу і багато хто вважає його найсильнішим в цьому дивізіоні. І, найголовніше, що ми вже трошки втомилися від no mass, коли суперники просто здаються. Це вже не подобається не тільки Василю, але й нам. І схоже, що Лінарес - це той суперник, який заявляє, що не здасться на табуретці, як це зробили попередні опоненти. І хочеться йому вірити.

Дійсно, якщо вивчити венесуельця і подивитися, як він проводить свою кар'єру, - то він дуже досвідчений хлопець. Хорхе у 17 років поїхав в Японію, щоб раніше почати професійну кар'єру, оскільки в Венесуелі тільки з 18-ти років можна стати професіоналом.

Лінарес багато чого домігся, пройшов серйозні випробування, падаючи і програючи.

У мене ж очікування тільки яскравого поєдинку, тому що Лінарес є ідеальним опонентом для того, щоб Василь розкрив всі свої можливості. Вони розкриваються тоді, коли суперники Василя теж атакують, не заходять в глухий захист і не думають, як зіпсувати бій. І хочеться вірити, що Лінарес не такий, як той же Рігондо (якого Василь переміг у попередньому бою, - "Апостроф"), він дійсно викладеться на всі 100, віддасть всього себе і ми побачимо яскравий, крутий бій.

- Які переваги Василя над Лінаресом і в чому венесуелець перевершує Ломаченка?

- Якщо говорити про переваги Лінареса, то це, звичайно ж, антропометрія. Це те, що додає певної інтриги бою. Всі хочуть побачити, як Василь впорається з габаритним опонентом в новому для себе дивізіоні. Лінарес вище і, головне, у нього більший розмах рук, який нібито з дальньої дистанції дає йому переваги. Але ми знаємо манеру ведення бою Василя, його маневреність і роботу на ногах. Він без проблем виходить на свою ударну дистанцію, який би опонент не був. Тому, незважаючи на перевагу Лінареса в антропометрії, Василь проводитиме комбінації.

Переваги Василя ми добре знаємо. Він є найсильнішим в світі на сьогоднішній день боксером, і так багато хто вважає. При цьому сам Василь скромно не називає себе королем. Але я раніше вже заявляв, - за що було багато критики в мою сторону - що Василь є великим боксером і може перевершити багатьох зірок, таких як той же Мейвезер. Це різні боксери, але якщо порівнювати манеру ведення бою, то мені більше імпонує бокс Василя Ломаченка, його так званий body language, робота в рингу, захисні, атакуючі дії і його різноманітність. Все це набагато яскравіше. І саме тому ми бачимо, якими обертами він набирає популярність. Фанати вже не дають йому проходу, збираються великі натовпи на всіляких заходах, присвячених бою. До того ж, проведення бою на основній 20-тисячній арені Madison Square Garden - це теж визнання. І я дуже радий, що наш співвітчизник домагається таких висот.

- У цьому бою Ломаченко може побити черговий рекорд і стати першим боксером, який за 12 боїв завоює чемпіонські титули в трьох вагових категоріях. Чи не тисне це на Василя?

- Можливість побити черговий рекорд якраз, навпаки, заводить Василя. Він спочатку переходив в профі бокс з бажанням бити рекорди. І те, що Ломаченко може побити й цей рекорд, тільки додає йому мотивації і сил.

Фото: boxingscene.com

- Як ви думаєте, від якого поясу відмовиться Ломаченко, якщо переможе Лінареса - від нового титулу WBA в легкій вазі або від поясу WBO у другій напівлегкій вазі?

- Все залежатиме від того, як Ломаченко проведе цей бій. Найімовірніше, він залишиться в цьому дивізіоні, оскільки вже з'явилася інформація від Боба Арума, що в разі перемоги над Лінаресом він може провести об'єднавчий бій з чемпіоном WBO в легкій вазі Раймундо Бельтраном.

Водночас Ломаченко повинен буде віддати пояс WBO протягом 10 днів, якщо залишиться в легкому дивізіоні.

Крім того, нещодавно з'явилася інформація, що батько Василя Ломаченка не захотів на даному етапі поєдинку з легендарним Менні Пакьяо, бо він сам хоче подивитися, як Василь впорається з таким грізним суперником у новому дивізіоні. Пакьяо все ще небезпечний, він один з найсильніших, тому команда Василя робить дуже правильні кроки, діючи step by step.

- Бій з Пакьяо взагалі можливий?

- Чому б і ні. Цей бій може пройти в першій напівсередній вазі. З огляду на антропометрію Пакьяо, який не вищий за Василя, було б дуже цікаво побачити такий поєдинок. Менні - зірка. Але йому вже можна задуматися про завершення кар'єри. А для Василя цей бій був би важливим у плані отримання ще більшої популярності.

- Лінарес заявив, що буде першим суперником Василя за останні 4-5 поєдинків, який не здасться. Які його шанси вистояти під натиском ударів Василя?

- Повертаючись до питання no mass або, як кажуть, nomasschenko - хочеться вірити, що Лінарес не здасться. Але я думаю, що у Василя є всі шанси завершити бій достроково, тому що у Лінареса проблеми з розсіченнями. Тобто через це може бути зупинка бою. Також припускаю, що й рефері може зупинити бій. Навіть якщо це не буде одноударний нокаут, то Ломаченко засипле суперника градом ударів і рефері буде змушений зупинити бій.

Фото: boxingscene.com

- Лінарес також говорить, що Ломаченко в кожному бою боксує за однією й тією ж тактикою. Мовляв, головне - добре його вивчити.

- Говорити, що Василь є одноманітним боксером - це як мінімум некоректно. Василь - дуже різноманітний боксер. У його арсеналі багато різних прийомів, хитрощів, атакуючих дій і все це відбувається дуже злагоджено, гармонійно. Тому я б не став називати його одноманітним.

Ось Лінарес, коли входить в рубку і нав'язує обміни, то діє одноманітно - стоїть на місці, приймає удари на себе і намагається завдати свій.

Василь же якраз діє дуже різноманітно. Нещодавно один зі спаринг-партнерів Ломаченка сказав, що у нього 12 рук. Спершу він тут, потім уже в іншому місці і завдає кілька ударів. За ним просто неможливо встежити. Василь постійно в русі і це його основний козир.

- Ваш прогноз на поєдинок Ломаченко - Лінарес?

- Я думаю, буде дострокова перемога Ломаченка в другій половині бою. Можливо рефері буде змушений зупинити бій. Тобто технічний нокаут або зупинка бою через розсічення. Але буде серйозна перевага по ходу поєдинку і рефері зупинить бій.

- Промоутер Василя Боб Арум напередодні заявив, що бій в легкій вазі є новим викликом для Ломаченка, оскільки суперники перевершують його в антропометрії. Чи справді є якісь небезпеки для Василя?

- Ми пам'ятаємо, як після попередніх боїв Василя йшли розмови про те, що йому потрібно боксувати з інопланетянами, бо на сьогоднішній день важко уявити суперника, який міг би скласти йому конкуренцію. І перехід в більш важкий дивізіон - це новий виклик для Василя, нова інтрига, і це додає певного інтересу поєдинку.

Думаю, що Василь впорається з цим, а з його манерою боксу ніяких проблем з антропометрією суперника не буде. Так, Лінарес важчий і, можливо, його буде складніше звалити. Лінарес може закритися в глухий захист, чого не хотілося б. Але, я думаю, що він намагатиметься атакувати і Василь каратиме його.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії