RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Папуги" з Барселони: з ким гратиме "Зоря" у Лізі Європи

У вирішальній битві за груповий турнір на "Зорю" чекають два матчі з "Еспаньолом"

У вирішальній битві за груповий турнір на "Зорю" чекають два матчі з "Еспаньолом" Фото: rcdespanyol.com

Луганська "Зоря" у плей-офф раунді Ліги Європи зустрінеться з іспанським "Еспаньолом". Двоматчеве протистояння визначить команду, яка продовжить боротьбу в турнірі, а для сторони, яка програє, євросезон завершиться.

"Апостроф" представляє суперника луганчан.

Коли і де грають

Перший матч пройде в Барселоні 22 серпня. Стартовий свисток на "Корнелья-Ель Прат" прозвучить о 22:00.

Гра у відповідь відбудеться в Запоріжжі 29 серпня. Поєдинок на стадіоні "Металург" розпочнеться о 20:00.

Історія "Еспаньола"

"Еспаньол" був заснований 28 жовтня 1900 року і став першим іспанським клубом, який був створений виключно іспанцями. На цьому наголошується в назві клубу, що означає "іспанський".

За свою 118-річну історію "Еспаньол" ніколи не займав вище третього місця в чемпіонаті Іспанії. Зате клубу вдалося чотири рази виграти національний кубок. Двічі "Еспаньол" доходив до фіналу Кубка УЄФА, але обидва рази зазнав поразки в серії пенальті.

Взагалі "Еспаньол" рідкісний гість в єврокубках - це всього лише 10-та участь "папуг". Попередня спроба була дуже вдалою. У сезоні 2006/2007 "Еспаньол" дійшов до фіналу, де поступився в іспанському дербі "Севільї".

У минулому сезоні "Еспаньол" фінішував на сьомому місці у Примері, зумівши лише в останньому турі пробитися в єврозону. Найкращим бомбардиром команди став форвард Борха Іглесіас, що забив 17 голів в 37 матчах. Втім, кілька днів тому Іглесіас перейшов до "Бетісу" за 28 мільйонів євро. Також клуб втратив основного центрального захисника Маріо Ермосо - його купив "Атлетіко".

Лідери "Еспаньола"

Незважаючи на відхід двох лідерів, "Еспаньол" як і раніше має кількох сильних футболістів. До їх когорти можна віднести флангового захисника Марко Року, якого спеціалізований портал Transfermarkt оцінює в 30 мільйонів євро. Також варто виділити захисника Адрію Педросу, півзахисника Серхіо Дардера, а також нападників Матіаса Варгаса і китайця Ву Лея.

Результати у сезоні

У кваліфікації Ліги Європи "Еспаньол" провів чотири матчі, в яких здобув чотири перемоги. Спершу "папуги" познущалися над ісландським "Стьярнаном" (4:0, 3:1), знаменитим на весь світ яскравими святкуваннями забитих голів. Потім іспанці розгромили швейцарський "Люцерн", вигравши обидва матчі з рахунком 3:0.

У вихідні стартував і чемпіонат Іспанії. "Еспаньол" вдома всуху програв "Севільї" - 0:2.

Склад "Еспаньола"

Пройдемося по лініях. Місце в воротах застовпив ветеран Дієго Лопес, вихованець мадридського "Реала". Титулований голкіпер (в 2014 році виграв Лігу чемпіонів) провів всі чотири матчі команди у нинішньому євросезоні, в яких пропустив всього один м'яч. Другий голкіпер - Андрес Прієто.

У захисті Давид Гальєго переважно використовує наступних виконавців - іспанців Адрію Педросу, Льюїса Лопеса, Хаві Лопеса, Марка Року, Дідака Вілу і бразильця Налдо. Чотири матчі зіграв Віла, інші - по три.

У середній лінії наставник "папуг" розраховує на іспанців Віктора Санчеса, Серхі Дардера, Оскара Мелендо, Андера Ітурраспе і Естебана Гранеро. Варто зазначити, що Гальєго неабияк тасує центр поля - жоден з хавбеків не зіграв чотири матчі.

В атаці чотири гри зіграв Ву Лей. По три гри зіграли екс-форвард "Шахтаря" Факундо Феррейра і згаданий вище Іглесіас. По дві гри провели Хав'єр Пуадо і Матіас Варгас і один матч в активі Віктора Кампусано.

Найкращим бомбардиром команди за підсумками чотирьох матчів є Феррейра, аргентинець забив 4 голи (3 ісландцям і 1 швейцарцям). Цікаво, що за час виступів у "Шахтарі" аргентинець забив у ворота "Зорі" 9 голів.

Три голи забив Іглесіас, що вже покинув команду, два м'ячі в активі Кампусано.

Україна - Іспанія в єврокубках

"Еспаньол" раніше з українськими клубами не зустрічався. "Зоря" в сезоні 2017/2018 опинилася в одній групі Ліги Європи з "Атлетиком". У першій зустрічі луганчани домоглися сенсаційної перемоги на виїзді з рахунком 1:0. Втім, у матчі-відповіді на своєму полі "Зоря" програла - 0:2.

Загальна статистика матчів українських команд з іспанськими в єврокубках явно не на нашу користь. Українці здобули 11 перемог при 17 нічиїх і 31 поразці. Різниця м'ячів 64-100.

Останні ігри

Еспаньол - Севілья - 0:2

Еспаньол: Дієго Лопес - Льюїс Лопес, Дідак Віла, Хаві Лопес, Налдо - Віктор Санчес (Серхі Дардер, 64), Оскар Мелендо, Марк Рока, Матіас Варгас - Ву Лей (Кампусано, 70), Факундо Феррейра (Калера, 82)

Зоря - Олександрія - 1:2

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії