RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Росія дала терористам дуже небезпечну зброю

Дати можливість терористам володіти ядерними технологіями - це найбільша провокація Росії

Дати можливість терористам володіти ядерними технологіями - це найбільша провокація Росії Фото: EPA

Пентагон розробив план превентивного авіаудару по військових об'єктах КНДР, але таке рішення буде прийняте тільки після узгодження з Росією та Китаєм. Про те, чому на даному етапі більшою загрозою, ніж ядерні технології, якими володіє КНДР, є російські провокації, і як ядерна зброя через РФ стала доступною терористам, "Апострофу" розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий.

Наскільки я розумію, зараз американці не налаштовані здійснювати різкі кроки. Перш, ніж буде удар, буде кілька спроб умовити режим, якось його заспокоїти. І зараз ці спроби вже здійснюються. А так тільки у випадку серйозної небезпеки для Сполучених Штатів - якщо КНДР захоче запустити ракету в бік Гуаму (Гуам - це великий острів у західній частині Тихого Океану, який є територією Сполучених Штатів Америки. США розміщують на Гуамі стратегічні бомбардувальники Б-52. Всього на Гуамі служать близько шести тисяч військовослужбовців, - "Апостроф"), то тоді буде превентивний удар з боку США. Американці спробують узгодити це з Китаєм та Росією. З Росією це буде зробити складно, а Китай піде назустріч, якщо йому запропонують вигідні умови.

Американці автономно діяти не будуть, тому що наслідки глобальні дуже неприємні. Зараз в світі Сполучені Штати розглядають як стабілізуючий фактор, а очевидний наступ на Північну Корею не сподобається Японії. Хоча головна небезпека для них полягає не в тому, долетить чи ні ракета до Гуаму, а в тому, що з ядерним боєзарядом вона долетить до Південної Кореї та Японії - це очевидно.

Якщо говорити про причетність Росії до постачань технологій та надання допомоги у виробництві ядерної зброї КНДР, то це очевидна річ. Оскільки без тривалих випробувань реалізувати таку програму просто неможливо. Крім постачання компонентів, там був витік інформації, що в проекті брали участь радянські вчені. Тобто технологія не найсучасніша, але була передана Північній Кореї, що цілком вкладається у зовнішньополітичну стратегію Росії щодо створення нестабільності - займатися провокаціями по всьому світу.

Дати ядерну зброю країні, яка про це нікому не скаже - це не провокація, а політика. А дати ядерні технології Північній Кореї - справжня повноцінна провокація, щоб вони заявили про це. Небезпека не в Північній Кореї, оскільки це абсцес, який можна локалізувати. Небезпека в тому, що через КНДР ядерна зброя і ракетні технології розповзаються по всьому світу і в певному сенсі вже стали доступні терористам. Це найбільше хвилює американців і весь західний цивілізований світ. Росія надала допомогу не Північній Кореї, а всій терористичній спільноті. Північнокорейців вже ловили на постачання якихось компонентів для ядерної зброї на Близький Схід.

Читайте також

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося

Шантаж на межі фолу: чого домагається Кремль своїми ІПСО на Заході

Росія розраховує, що країни Заходу змусять Україну сісти за стіл переговорів із Путіним